Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość america

"WRONY W AMERYCE" CZY "WAŁKOWANIE AMERYKI" ??

Polecane posty

Gość america

Która pozycja jest lepsza, ciekawsza? Chce kupić jedna z tych książek, ale nie mogę sie zdecydowac..Mógłby mi ktoś polecić którąś z nich? :)

Gość america
prosze o pomoc :)

Gość america
nikt nie czytal??

Gość america
nikt nie czytal??

Gość america
o wreszcie jakas odpowiedz! :) no wlasnie czytajac rozne recenzje w internecie tez tyle sie dowiedziałam... chyba kupie obie zatem :D ktos jeszcze moze sie wypowie?

Gość Marttta
Wałkowanie Ameryki to świetna książka. Wrony w Ameryce dopiero zaczynam czytać.

Gość Marttta
Zależy też, czego szukasz... "Wałkowanie Ameryki" to próba przybliżenia nam tego kraju. Twórca omawia praktycznie najważniejsze rzeczy z każdej dziedziny życia. Od sportu, przez kultury rasowe, religię, aż po prawo do broni i muzykę country. Książce tej podobno zarzuca się, że jest zbyt ogólnikowo napisana. Tak stwierdzili fachowcy od nauczania historii;) Jednakże dla mnie, jako zwykłej obywatelki Polski, nigdy nie będącej w Ameryce, jest ona bardzo rzeczowa i pozwala chociaż trochę zrozumieć mentalność tamtejszych mieszkańców. Podsumowując - ja jestem bardzo zadowolona, bo takich szczegółów oczekiwałam. Czytałam już wcześniej np. zbiór felietonów pt. "Manhattan pod wodą" Zuzanny Głowackiej. Ciekawe, ale przedstawiające życie w Ameryce tylko z punktu widzenia autorki. Porównania Warszawa - Nowy Jork. Rocancourt Christophe - "Moje życia" - Czytałam 2 lata temu i byłam pod dużym wrażeniem. Opowieść, czy też biografia faceta, który po wyjściu z więzienia postanawia opisać swoje, jakże niesamowite iluzoryczne życie ;) Od zera, do bohatera i krętacza, od żebraka do bogacza. Ta książka uświadamia, że takie rzeczy to tylko w Ameryce! ;) American Dream ostatkami sił jeszcze się broni;) Przepraszam, że tak się rozpisałam, nie na temat, ale z tych książek, które do tej pory czytałam i które polecam, "Wałkowanie Ameryki" jest najbardziej rzeczowe i najlepiej oddaje tamten świat oczami Polaka ;) "Wrony w Ameryce" dopiero zaczynam czytać, więc na razie nie oceniam ;) Pozdrawiam

Gość america
Ależ bardzo dobrze własnie, że się rozpisałas. dzieki temu dowiedzialam sie o kolejnej pozycji, ktora byc moze przeczytam - "moje życia" :) takze bardzo dziekuje za wypowiedz! a jesli chodzi o "walkowanie..." i "wrony.." to zdecydowalam, ze przeczytam obie :D Pozdrawiam!