Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebująca pomocy w kuchni

Wieczerza Wigilijna

Polecane posty

12 dań - jakie ???????????? 1. Pierogi z kapustą i grzybami. Ale jak zrobić farsz? Ugotowałam grzyby i co dalej?

gotujesz kiszoną kapustę, kroisz bardzo drobno, podsmażasz cebulkę, też dodajesz, soł [pierz, mieszasz razem i masz farsz

A moze po propstu kupić mrożoną pizze, mrozone frytki i zrobić w mikrofali ? Po co się męczyć ? :)

12 potraw: pierogi śledzie w śmietanie karp smażony różne ryby smażone/ duszone w warzywach/śmietanie/ ryba po grecku ryba w galarecie kutia barszcz z uszkami, zupa grzybowa, żurek, zupa rybna (do wyboru) kapusta z grochem przeróżne sałatki śledziowe np. pod pierzynką (z burakami) itp. na deserek: piernik, sernik i makowiec (tradycyjne) lub wedle gustu i smaku:)

,,A moze po propstu kupić mrożoną pizze, mrozone frytki i zrobić w mikrofali ? Po co się męczyć ? " I Ale ja chcę się męczyć tylko gotować nie potrafię :-(

furgonetka Dziękuję. Pierogi już wiem jak zrobić.

Gość rozalkaa
a znasz google.pl? wrzucasz tam odpowiednie hasla i jedziesz... i przepisow miliony i tradycyjne wigilie.... 🖐️

Gość po co wymyślać głupoty
kup pieczona golonkę ,pół literka dobrej gorzałki i wszyscy będą zadowoleni z kolacyjki

golonkę,schab, karkówkę, kaczkę i inne mięsa to mam na Święta i to potrafię upichcić, ale o Wigilię mi chodziło ( bez mięs)