Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idarkaaa

cykle 30 dniowe

Polecane posty

Gość idarkaaa

czy przy cyklach 30 dniowych, 18 dzień cyklu można uznać za już niepłodny, lub osttani dzień płodnego? uprawiałam wtedy seks z mężem... taa seks, nie wiem czy to można tak nazwać w ogóle. wszedł na 15-20sec i stwierdził, że jednak nie bez zabezpieczenia (on nie chce dziecka jeszcze...praca, kariera itp...) dokończyliśmy seks analny... co myślicie?

Gość Aneczkaooo
Jeżeli nastąpiło kropelkowanie pod wpływem pobudzenia, a 18 dzień w cyklu 30-dniowym jak najbardziej może być płodny, więc jest prawdopodobieństwo, że mogłaś zajść w ciążę, albowiem śluz płodny sam transportuje plemniki więc nie był potrzebny pełny wytrysk do zapłodnienia.

Gość jfhsfjksfhkds
skoro śluz płodny sam transportuje plemniki, to wytrysk facetowi w ogóle nie byłby do niczego (w sensie do ciąży) potrzebny...

Gość Aneczkaooo
Różnie z tym bywa, wytrysk zazwyczaj połączony jest z orgazmem, chociaż niekoniecznie. A co do nieplanowanej ciąży to zazwyczaj inaczej niż chcemy.

Gość idarkaaa
mąż nie miał wytrysku we mnie. heh, nawet nei było blisko do niego... wytrysk nastąpił hmm kilka godzin później i tak jak napisałam, był to seks analny. we mnie był dokładnie tyle ile zajmuje powiedzenie "kochanie, zabezpieczenie" :D

Gość Aneczkaooo
Skoro wierzysz w to , że nie jesteś w ciąży, to po co tu piszesz.

Gość idarkaaa
moja droga, jestem kobietą tak samo jak Ty. jestem zdenerwowana i zestresowana :) napisałam tu ponieważ chciałabym żeby ktoś mnie wsparł, coś powiedział mięłgo, nie suche faktyo ktorych wiem.... nie mam z kim porozmawiać o swoich obawach po prostu... 18dzień cyklu, brak wytrysku... po prostu MAM nadzieje ze w ciąży nie jestem.

Gość idarkaaa
jakby tego było mało od tygodnia ponad trzyma mnie beznadziejne przeziębienie a kilka dni temu złapałam chyba jakąś infekcje pochwy, bo swędzi jak cholera :/

Gość Aneczkaooo
Wiesz ja mam podobny problem do Twojego, więc może dlatego tak reaguję, współżyłam bez zabezpieczenia 26 dnia, a cykle mam 31-33 dniowe, i właśnie się zastanawiam czy były to dni niepłodne, bo powinny, ale biednemu zawsze wiatr w oczy..;/

Gość idarkaaa
Aneczkaooo : no widzisz, mamy podobne problemy to kurcze jakoś wspierać się powinnyśmy. myślę, że u Ciebie na bank były to dni niepłodne :) a kiedy masz dostać okres ?? widzisz ja mam gorzej, bo tydzień wczesniej. u mnie bez wyrysku (ciągle to powtarzam, chociaż wiem o preejakulacie, ale to mnie jakoś pociesza ??) a u ciebie jak ?

Gość Aneczkaooo
No właśnie ja mam dostać okres w sobotę, ale nie mam regularnych co do dnia, zawsze waha się w granicach 2 dni, miesiąc temu był po 32, a wcześniej po 30.. ale zawsze w tych granicach, nigdy wcześniej, najgorsze jest to ze się zabezpieczyliśmy ale prezerwatywa pękła, a ja pomyślałam, że to już raczej niepłodne więc co będziemy sobie żałować;) A na Twoim miejscu bym się nie martwiła aż tak bardzo;) głowa do góry, tych kilka kropelek ( i to niepewnych) nie były aż tak silne żeby wspomóc zapłodnienie;P

Gość myszka micckey
zrob tezt za jakiś czas jesli nie dopsteniesz okresu... ja w ciaze zaszlam bez wytrysku meza dzien przed okresem ;D

Gość idarkaaa
Ostatnio od ginekologa usłyszałam, że 2 dni wahania się to nie żadne nieregularne, tylko normalne. MAM TAK SAMO JAK TY! 30-32 dni góra, ale nigdy np. 29. Spokojnie okres dostaniesz. Jestem pewna, to były bezpłodne dni :)) Głowa do góry. No ja się niestety martwię bardzo.

Gość Aneczkaooo
Też tak mi mówiła ginekolog jak chciałam tabletki na wyregulowanie okresu.;) Taki mam cykl, nie musi on być 28dniowy bo to rzadko się zdarza. U Ciebie nie doszło do pełnego stosunku, i jeśli to była chwila to też mało prawdopodobne żebyś akurat zaszła w ciążę, wbrew pozorom to nie jest takie łatwe;) A tak poza tym to masz już jakąś dzidzię?

Gość idarkaaa
Nie mam. Chociaż coraz częściej o niej myślę... Ale niestety z mężem mi się ni ukłda. I na tym etapie na którym jesteśmy teraz - obym nie była w ciąży. Martwię się teraz tą infekcją... strasznie swędzi, nie do wytrzymania. Myślę że to i jeszcze przeziębienie od tygodnia ponad utrudniłoby zajście. Chyba wpadam w paranoje.

Gość Aneczkaooo
Ojej, a długo jesteście już małżeństwem? Szkoda że oboje nie chcecie dzidzi wtedy byłoby bez problemu. A co do infekcji to miałam ją kilka razy, i za każdym razem dostawałam Clotrimazolum tabletki dopochwowo, a teraz mam taką maść, nie wiem czy jest dostępna bez recepty bo ja akurat miałam ją na receptę, ale jest naprawdę dobra. Kosztuje ok 30 zł.

Gość idarkaaa
Wybiorę się jutro do apteki. Mam ochotę zrobić test, chociaż wiem, że trochę za wcześnie...

Gość Aneczkaooo
A kiedy to było? Za wcześnie, i myślę, że niepotrzebnie, ale jak to ma Ciebie choć trochę uspokoić t tak zrób;)

Gość idarkaaa
To było 10 grudnia rano. Wczesnie rano :D A ostatni okres miałam 22 listopada, trwał 5 dni.

Gość Aneczkaooo
czyli spodziewasz się okresu mniej więcej w sobotę tak jak ja;) poczekaj te kilka dni;) może akurat. Poczekajmy razem w tej niepewności.

Gość idarkaaa
Najgorsze to jest czytanie tych wszystkich for i artykułów. Na jednych wypowiada się (rzekomo) ginekolog, które w podobnej sytuacji jak moja udziela odpowiedzi, że nie ma się czym martwić i ryzyko zajścia jest małe, na innych dziewczyny przekonują że bardzo dużo bo one, siostra, kuzynka... :D

Gość zapytanie...26
dziewczyny robię właśnie przerwę miesięczną w braniu tanletek anty, czy to dobrze czy raczej lepiej byloby brac nieprzerwanie. otóż biorę dosyc dlugo tabletki i pomyslalam ze powinno zrobic przerwę by organizm odpoczałą?

Gość Aneczkaooo
Dokładnie tak jest, ten internet czasem bardziej dołuje, niż ma pomagać;)

Gość idarkaaa
Przerwa raczej wskazana. :)

Gość Aneczkaooo
Do Zapytanie 26 Ja na Twoim miejscu nie robiłabym żadnej przerwy, kiedyś myślałam tak samo jak ty i stresu miałam ogrom przez te odstawienie na miesiac, to nie zabawa ze sobie raz weźmiesz w kolejnym miesiącu nie, jak bierzesz to bierz.

Gość idarkaaa
Aneczkaooo : A jakbyś była w ciąży, to co wtedy ?

Gość Aneczkaooo
Lipa;) ja mam 20 lat, studiuję, mam chłopaka już od 3 lat i planujemy wspólne życie, on ma stałą pracę, ale dziecko.. chyba by nam trochę wywróciło wszystko do góry nogami..

Gość idarkaaa
Spokojnie. Nie jesteś w ciaży :D Jak przyjdzie okres to dasz znać? :D

Gość Aneczkaooo
Napiszę na pewno;) A u Ciebie? Bardzo byś posmutniała z powodu dziecka?

Gość idarkaaa
Oj niestety bardzo. Jezu czekam na ten okres jak na zbawienie jakieś. Od 2 dni prawie nic nie jem ze stresu :/ A mam 23 lata :D