Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana.

Jechać,czy nie? o to jest pytanie - doradzcie:-)

Polecane posty

Gość Niezdecydowana.

Witam. Większość z was przeżyła pewnie więcej lat na tym świecie niż ja,więcej doświadczyła i wiecej widziała. Dlatego też chciałabym prosić Was o rady i opinie.a mianowicie chodzi o to,że w styczniu kończę 19 lat, w tym roku matura..a po maturze mam możliwość wyjechania wraz z chlopakiem do Angli lub USA. (bardziej Anglia) Proszę,powiedzcie ki czy warto jechać.Co zrobiłybyście na moim miejscu. Pojechałybbyście? Ciągle zastanawiam się nad tym czy nie lepiej byłoby skończyć mi jakiś kierunek może w Bialymstoku a dopiero potem planować jakichpkolwiek wyjazd? Boję się ze mogę za jakiś czas żałować tego ze nie mialam okazji doświadczyć studenckiego życia, :-)a potem jeżeli za parę lat odwidzi mi się i ze chcę wrócić do Polski to .będzie późno aby zaczynać studia? Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi:-)

Gość coztapolska
Ja bym nie wyjechał nawet po studiach za granicę, chyba że gdzieś bardzo blisko granicy. W końcu w Polsce się urodziłem i chce tu być, trudno było by wszystko zostawić i rodziców, którzy kiedyś mogą cię potrzebować. Może jestem nienormalny że chce zostać w Polsce ale skoro wszyscy młodzi chcą wyjechać to jak ma być lepiej? A czy w ogóle masz tam pewną pracę? Znasz język? Będziesz umiała sobie poradzić? W Anglii praca nie leży na ulicy, jak sie niektórym wydaje, to nie 2004 rok

Gość vfdgvfdgdf
Ja wyjechałam po liceum na rok do Anglii, a było to w 2003. Byli tam już Polacy ale nie tak dużo jak teraz. ANglia to pięny kraj, ale jednak zle się tam czułam. Wolę Polskę, gdzie pojde do sklepu kupie sobie polską gazete i rozmamawiam w swoim języku. Mam blisko rodzinę, starych znajomych. Wrociłam do Polski i to byla jedna z moich najlepszych zyciowych decyzji.

Gość Niezdecydowana.
Dziękuję kochani za odpowiedzi. Co do pracy i mieszkania w Anglto miałabym tam wszystko załatwione,natomiast w USA mam sama najbliższą rodzinę z babcia na.czele:-)

Gość Aaaeeeaaaew
Nie zastanawiaj sie tylko jedz