Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda008883e

błagam, pomóżcie!! Co to może byc?

Polecane posty

Gość Magda008883e

witajcie od kilku dni moje 4-miesięczne dziecko ma problem ze spaniem. Ciężko mu zasnąc a jak już zaśnie to budzi się do pół godziny. Bardzo "wierzga" nóżkami, ociera się o prześcieradło (nie wiem co go swędzi, czy plecy czy pupa), marudzi przez sen. Ulgę (chwilową) przynosi mu picie wody, martwię się, bo bardzo dużo jej pije. Ponad to słabo przybiera na wadze, ma mały apetyt, szorstką skórę na buzi. W dzień jest troche lepiej ale ogólnie ma ogromny problem z zaśnięciem. Co to moze byc????

Gość Gosia samosia....
Ociera się o prześcieradło, bo swędzą mu policzki, pewnie ma skazę białkową i bolesny brzuszek od alergii. Jeżeli słabo przybiera na wadze, to biegnij do lekarza po skierowanie na morfologię i żelazo(pełną, czyli z rączki) i zrób też badanie moczu tak dla pewności, może ma anemię i jest głodne. Do tego mogą też wychodzić ząbki.

Gość dera (facet)
No właśnie, zamiast pisać po forach, grzej dziewczyno do lekarza

Gość Magda008883e
dziękuję za odpowiedzi. Ząbki może tak bo od dawna już się ślini. A czy poliki swędzą to chyba raczej nie. Ja podejrzewam może jakieś pasożyty, bo on się ociera pleckami i pupa, twarzy nie trze rączkami. Brzuszek go chyba tez nie boli bo nie płacze, ma miękki, ma gazy, kupke robi itp. Nie wiem jak to opisac ale go chyba nic nie boli, tylko przeszkadza spac

Gość Magda008883e
do lekarza pójde jutro. Ale ja mieszkam w UK i wiadomo jak to tu wygląda, nie dostanę skierowania na morfologię, mamy z uk wiedzą jak lekarze tu wszystko lekceważą :(

Stawiam na skazę.....swędzi go skóra, do tego głód bo nie chce pić mleka które powoduje bóle brzuszka.....no i słabe przybieranie....:(:(:(lekarz, lekarz i jeszcze raz lekarz...i to przed świętami!!!!!!!!!

Gość Magda008883e
a czy skaza może sie pojawic po tak długim czasie? dziecko pije od urodzenie cały czas to samo mleko

Pewnie że może.....być może wcześniejszy objaw to tylko słaby przyrost wagi....a teraz zaczęły się skórne problemy dopiero:(

Gość Magda008883e
a w przypadku skazy co sie robi? zmiana mleka na nutramoigen, masci itp?

Gość Magda008883e
a i jeszcze coś mi się przypomnialo. Dziecku robi sie czerwona skóra w czasie kąpieli, a nic nie zmieniałam, żadnych kosmetyków czy proszku. Woda nie jest za ciepła.

Gość Gosia samosia....
Alergia!!! Powinnaś zmienić mleko, bo skaza białkowa powoduje bóle brzuszka, policzki są swędzące, świecą...A słabe przybieranie na wadze to być może jest silna alergia lub anemia. Na twoim miejscu zrobiłabym nawet prywatnie takie badanie, przecież zdrowie dziecka jest najważniejsze...

Tak jak Gosia wyżej napisała:(:(alergia....kup Oilatum do kąpieli lub inny emolient....i smaruj po kąpieli też jakąś emulsją dla alergików, oilatum, emolium, atoperal.....a zmiana mleka przy skazie pomoże...nutramigen lub bebilon pepti....zależy już od lekarza