Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja1107

TSH 3,27 starania o bobasa

Polecane posty

Gość maja1107

witajcie dziewczeta robilam badania krwi na niedoczynosc tarczycy mam 3,27 norma jest do 4,20 zaczynamy starania o maleństwo. moj wynik zaniepokoił lekarza . wizyte nastepna mam za tydzien nie wiem co mi powie . prosze pomóżcie

Gość Perw mobilna
Wynik jest zbyt wysoki co utrudnia, a często nawet uniemożliwia zajście w ciążę. W jaki sposób mamy Ci pomóc?

Gość Verdis
wynik jest za wysoki kieruj sie do lekarza endokrynologa! Jak miałam 2,4 to lekarz rodzinny mi powiedział że jest to super wynik, ale moja siostra miała tarczyce i pojechałam do endokrynologa który powiedział że wynik jest za wysoki. Kazał mi zrobić wynik za jakieś 2 miesiące i przyjechać. Zrobiłam i wtedy miałam 1,4 i endokrynolog powiedział że jest ok. Tsh masz za wysokie i w ciaze bedzie Ci trudno zajść, najpierw unormuj tsh a potem do działania

Gość metis 86
Dla młodej kobiety starającej się o dziecko TSH powinno być w przedziale 1-1,5. TSH powyżej 2 nie rokuje dobrze.

Gość verdis
moja siostra miała tarczyce no chyba to dobrez, prawie każdy z nas ma, to normalne. Ty nie masz?

Gość Autroko - za wysoki poziom
Z tsh tak już jest, że normy labolatoryjne nic nie wnosza dla diagnozy indywidualnego przypadku. Tak piszą dziewczyny 1 - 1,5 maks dla chcacej zajść w ciążę, a 3 dla ciężarnej, ja dostałam euthyrox mimo, że miałm coś ok 2....

Gość Autroko - za wysoki poziom
Ale oczywiście nie to musi być przyczyna, czasem dziewczyny mają wyższe i zachodzxą, ale to niebezpieczne, bo mozna stracić ciążę..

Gość metis 86
To prawda, norma jest ogólna dla wszystkich, ale w zależności od wieku, samopoczucia, dolegliwości wprowadza się leczenie lub nie. Ja przez wiele lat żyłam z TSH powyżej 2 i nic mi specjalnego nie dolegało, aż do 2010r. Przy planowanej ciąży TSH powyżej 2 jest ryzykowne, zwłaszcza, że po zajściu w ciąże wyniki hormonalne bardzo szybko się zmieniają. Ja np. po potwierdzneiu ciąży od razu mam włączyć dawkę jodu 100, w chwili obecnej biorę letrox 50.