Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camellia11

pierwsza klasa oceny

Polecane posty

Gość camellia11

Witam czy wasze dzieci mają już oceny ? jak sobie radzą, czy waszych dzieci wychowawczyni stawia też niskie oceny ? 3,2,1?

Gość camellia11
Po pierwsze to nie prowo !!!!!!! po drugie nie, nie mam tępego dziecka radzi sobie super ma dobre oceny , ale zdarza sie w jej klasie, że pani wstawia też te niższe oceny. Buźki i uśmieszki mają za zachowanie , oceny za testy , czytanie i pisanie zdań.

Gość camellia11
To nie prowo moja córka ma już oceny za pisanie zdań, czytanie i testy, miała już 4 testy. Oceny ma w dzienniczku ucznia. Niby, po co miała bym wymyślać taki temat ? Pytam, czy wasze dzieci też są już oceniane? na początku pani mówiła, że nie będzie ocen, tylko opisowo np. bardzo dobrze, poprawnie , poćwicz itp i tak było. Odkąd mają testy wpisuje oceny za test i córka mówiła, że były te słabe oceny 1,2,3.

Gość camellia11
Dlaczego? Coś jest nieprawnie w ocenianiu liczbami ? Pewnie dyrektor wie, bo oceny są też w dzienniku.

Gość magdalena86m
Pieprzycie trzy po trzy, w klasie mojej siostrzenicy stawiają buzki za pracę domowe, a za testy,sprawdziany, czytanie normalnie dostaja oceny.

Gość camellia11
Czyli są oceny.

Ale na półrocze powinna być ocena opisowe a nie cyfra W ciagu roku nauczyciel moze pomocnicze wstawiać takie oceny, ale w klasie pierwszej sie z tym nie spotkałam

Przecież w klasach 1-3 nie ma ocen! Moje dziecko jest w I klasie ( dostaje pieczątki i naklejki - za aktywność na lekcji,zadania robione na lekcji,czytanie,pisanie,zadanie domowe itd. Są to napisy "świetnie czytasz " brawo" "robisz postępy" "pracuj uważnie". Co 2 tygodnie mają ala sprawdziany i za to dostają punkty.Praca jest do wglądu rodziców i potem trzeba oddać nauczycielowi. A na semestr oraz koniec roku jest opisówka.