Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latte!

upławy...

Polecane posty

Gość latte!

Witam, mam od jakiegoś czasu przykrą dolegliwość, otóż są to upławy, praktycznie w całym cyklu. Upławy mają kolor mleczny, nie są gęste, nie mają też rzadnych grudek, ale mają bardzo brzydki zapach. Nie mam świądu ani pieczenia, tylko ta wydzielina. Przez to mam opory przed seksem... czy któraś z Was wie może co to jest i czy może doradzić? ogólnie przeraża mnie to... dbam o swoją higienę i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło... wizytę u ginekologa mam dopiero w piątek... :(

Gość zazaa
infekcja pewnie -czasem to efekt nadmiernej higieny

Gość latte!
"Pojedziom na szmacie... to gacie noś albo podłogę za sobą wycieraj" bardzo śmieszne... wręcz zabawne... :/ "zazaa" mam nadzieję że to nic groźnego, tylko jakaś drobna infekcja, którą da się wyleczyć jakimiś lekami... trochę naczytałam się różnych rzeczy na necie i przeraziłam się...

Gość rozwarcie na dwa palce
tylko jakaś drobna infekcja no cóż... mówisz to wiesz

Gość latte!
właśnie nie wiem, tylko mam taką nadzieję, że to nic groźnego i da się to szybko wyleczyć...

Gość martastern
Jakby twój śluz był mleczny ale bezzapachowy to świadczy o dniach niepłodnych - a tak to być może infekcja bakteryjna, może nadżerka albo jakieś cysty na jajnikach. Ale to wszystko być może dopiero ginekolog rozwieje twoje wątpliwości - możesz kupić sobie probiotyk ginekologiczny, najlepiej dopochwowy bo szybciej i skuteczniej działa - ostatnio wspomagałam się przy infekcji invagiem i pomógł - spróbuj!

Gość misiamarysia
przy upławach pomaga lactovaginal, warto spróbować parodniowej kuracji. jeśli nic się nie zmieni idź do ginekologa i sprawdź co się dzieje.

Gość ++++anka
Najlepiej by było gdybyś zrobiła wymaz z pochwy, nieprzyjemny zapach bez świądu świadczy o infekcji bakteryjnej, może będzie ci potrzebny antybiotyk przepisany przez ginekologa. Do czasu wizyty u lekarza stosuj probiotyk dopochwowy, który szybko przyniesie ci ulgę, może być invag lub lactovaginal, oba próbowałam i uważam że oba są dobre. Kup sobie również płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym i na noc się nim podmywaj.

Gość Betty Q
Na upławy zastosuj Lactovaginal. Ja go stosuje akurat w innym celu, tzn profilaktycznie po okresie, bo jakis czas temu miałam nawracające infekcje, no i teraz mam juz spokój :) ale wiem, ze normalizuje tez ilośc wydzieliny z pochwy.

Gość gdziekolwiektylko
Z upławami rożnie bywa bo to bardzo indywidualna sprawa kobiety, ale jeśli twierdzisz że mają nieprzyjemny zapach, to raczej świadczy o infekcji, która możesz złapać wszędzie np. na basenie, na wakacjach, po antybiotyku. W takich przypadkach najlepiej zrobić sobie kuracje probiotykiem dopochwowym invag, który zawiera 3 szczepy bakterii kwasu mlekowego wyizolowane od polek, który wzmocni Twoją mikroflorę . Mnie on zawsze pomaga, leczenie trwa 7 dni, globulkę najlepiej założyć na noc.