Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki plan na dzisiaj

Jak robicie schab ze sliwka ?

Polecane posty

Gość mam taki plan na dzisiaj

chodzi mi o najprostszy sposob. W necie jest wiele, ale niech ktoras poleci taki, ktory zawsze wychodzi,dziekuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam taki plan na dzisiaj
doswiadczone kucharki, no podrzuccie przepis szybki i sprawdzony :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolek Zdun
po umyciu i wypłukaniu mięska zostawiam do przeschnięcia, osuszenia na desce na ok. pół godziny, można użyć ręczników papierowych, solidnie czosnkuje, czyli czosnek ugnieciony nakładam rękami i obsypuje solą z solniczki oraz pieprzem , może być mieszanka pieprzu czarnego i białego i dodatkowo dodaję kminek i majeranek , są różne rozwiertaki do mięs i takim rozwiertakiem przez całą długość schabu rozwiercam i tu wkładam suszone śliwki , mocno dociskam , i teraz już z górki, wkładam schabik do naczynia szklanego żaroodpornego i polewam olejem rzepakowym , nie za dużo oleju ale dodatkowo do naczynia wkładam pokrojone jabłko i schab polewam miodem, duża łyżka miodu wystarczy i można dodać szklankę białego wina półsłodkiego na przykład Varna, w piątek będę walczył jak kucharz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam taki plan na dzisiaj
Bolek bardzo dziekuje :) wlasnie nie wiedzialam jak upiec ten schab, piekarnik/patelnia/ itd....mam nadzieje,ze wyjdzie,pierwszy raz bede to robila do tego zmodyfikuje i dodam jeszcze morele na przemian :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bolek Zdun
rozgrzej piekarnik do 180 st. C. i tak zostaw, nie zwiększaj , po godzinie pieczenia odwróć na drugą stronę i pamiętaj o rękawiczkach , nie ma żartów z gorącym olejem, czas pieczenia ok. półtorej godziny , powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam taki plan na dzisiaj
dlugo trzeba piec, ale mam nadzieje,ze smak wszystko rekompensuje i nie bedzie ten schab suchy. Jeszcze raz bardzo dziekuje, jestem wdzieczna za pomoc :) bye

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zanim włożysz do piekarnika powinnaś obsmażyć na klarowanym maśle , masło ze smażenia wlać do foremki w której będziesz piekła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×