Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dajecie dziecku w nagrode

Co dajecie dziecku za dobre sprawowanie w domu i w szkole????

Polecane posty

Gość co dajecie dziecku w nagrode

Dokładnie jeśli np. dziecko jest grzeczne to co mu wzamian dajecie. Ja jestem samotną mamą i wychowuje dziecko razem ze swoimi rodzicami. Jeśli jest grzeczny to dostaje czekolade, batonika, chipsy, czasami pepsi. Zostaje zabrana do kina, na pizze, basen. Jeśli przyniesie ocenie dobrą dostaje 4 złote, jeśli bardzo dobrą dostaje 5 złotych, jeśli celująca dostaje 6 złotych. Ale ostatnio wstydu się najadłam bo mój syn zaczął mówić do innych dzieci w klasie że są dziadami. Najbardziej wkurzyłam się bo to wychowanie mojego ojca, mój tata każdego kto nie ma pieniędzy wyzywa od dziadów i nieudaczników.

Gość wiesz co, wydaje mi
się, że płacenie dziecku za dobre oceny nie jest metodą i ja nie zdecydowalabym sie na coś takiego, owszem można nagrodzic w jakiś fajny sposób na koniec semestru lub roku szkolnego, ale raczej za całokształt, a nie za pojedyńcze oceny

Materialnego nic nie dostaja ,bez przesady ,to jest ich obowiązek dobrze sie sprawowac i w domu i w szkole, nie mam zamiaru zwlaszcza im za to placic ze ktores z moich bedzie laskawie dobrze sie sprawowac, i miec przed oczami nagordy i traktowac te nagrody jako nasz obowiązek za jego dobre zachowanie Takie kalkulacje nie wchodzą w gre Za oceny nigdy nie placilam,wolne zarty,i w zadnym wypadku tego nie zrealizuje, one sie tlumaczą w szkole przed panią gdy lenistwo wezmie gore, Za dobre zachowanie w domu co najwyzej najnormalniejw w swiecie zostana pochwalone ze super cora/syn z niego/niej Oczywiscie przywileje w tym czasie są uwzgeldniane jesli do dzieci nie mammy zastrzezen, ale liczą sie z tym ze przywileje takze moga byc zarowno szybko zabrane jak przekrocza granice wyznaczone

Gość MamaJuli
Za dobre oceny czas na tv lub kompa ale nie za długo ,za dobre zachowanie nic po za moim uśmiechem na twarzy

Gość doswiadczonamama
Za dobre oceny absolutnie żadnej kasy. Za złą ocenę syn ma zakaz na kompa a córka nie idzie na konie, ale nigdy jej się nie przydarzyło. Poza tym komputer i konie są jak jest odrobione zadanie i posprzątany pokój. poza tym wieszają pranie, wyciągają naczynia ze zmywarki, odkurzaja. Pomagają mi w obowiązkach domowych bo są tego nauczeni, robią to dla mnie, żeby mi pomóc, dostają słodkiego buziaka, uściski i zapewnienia że są najwspanialszymi skarbami pod słońcem :).