Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojares

Do mam 2- i 2,5 letnich dzieci?

Polecane posty

Gość mojares

Czy Wasze dzieci jeszcze śpią w dzień? Jeśli tak, to ile śpią i jak zasypiają? I ile ogólnie godzin na dobę śpią Wasze dzieci mamy?

Gość hghghghdgvdthgbv
Moj syn 2lata i 8m-cy nie spi w dzien,zasypia kolo 20:30 wstaje kolo 8-9

Gość milion razy mowie ze nie wolno
nie, nie spi w dzien od okolo 2 miesiecy, ma 27 miesiecy, zasyna ok 21, budzi sie po 8

Gość mojares
Do hghg coś tam: Ile miał, jak przestał spać w dzień?

Gość Do zobaczenia w przyszłym roku
Moja 2,5 latka nie śpi odkąd skończyła 15 miesięcy Do drugiego roku życia zdażało jej sie czasem w dzień zdrzemnąć ale w tej chwili nie ma takiej opcji. Wstaje między 8-9 a czasami 10tą kładzie się sporadycznie między 20-21 a najczęściej o 22-23

Gość Ajunjvmc
Moja córka spi 1-1.5 godz ale nie codziennie. jak nie spi w dzień to o 19 już pada.

Gość moja w styczniu 2 lata
jakies 2 tyg temu przestala spac w dzien a spala po 2-3godz. spac idzie 19;30 wstaje 6;30 nie przesypia calej nocy :(

Gość mojares
Ajunjvmc Moja córka spi 1-1.5 godz ale nie codziennie. jak nie spi w dzień to o 19 już pada. A ile córka ma miesięcy? I jak zasypia w dzień - sama czy ją usypiasz? I czy jak nie śpi w dzień to marudzi bardzo?

Gość hghghghdgvdthgbv
jak mial 2,5roku przestalam go klasc popoludniami bo zasypial po 23:( jak zblizala sie pora drzemki i robil sie senny to zabieralam go na spacer zeby nie padl:)

Gość MamusiaaaSynusia
Moj ma 25 miesięcy i spi 3 godziny w dzien. od 10 do 13 albo od 12 do 15. kladzie sie koło 22 wstaje o 8

Gość mamciaadasiaaaa
Mój syn ma 2 lata i 4 miesiące i od 7 miesięcy :O nie śpi w dzień.Zasypia przed 20.00 a wstaje po 7.00 :) W dzień jest bardzo aktywny i dużo czasu spędza na świeżym powietrzu (około 3 godzin).

Gość hghghghdgvdthgbv
mojares przez pierwszy miesiac dziecko bedzie marudne jesli ograniczysz mu drzemki w dzien,wypelnij ten czas czyms atrakcyjnym dla dziecka:) po czasie sie przestawi:)

Gość mojares
Kurcze, wiecie co, tak pytam, bo trochę chce porównać i zaczerpnąć Waszej opinii. Mianowicie, moja latorośl skończyła 27 miesięcy. Spać nie chce w dzień, choć jest zmęczona od popołudnia, a jak już uśnie to z moją pomocą (w huśtawce). Sama jeszcze nigdy nie usnęła. Trochę mnie to męczy. Natomiast dziś np. wstała o 8 i usnęła sama o 20. Pewnie wstanie ze 2 razy na siku czy picie. Nie wiem czy te 12 godzin to nie krótko na takie dziecko? I czy to zdrowo, żeby się od popołudnia tak męczyła?

Gość jakas taka mama
26 niesiecy śpi po 2 h dziennie, zasypia koło 23 , wstaje ok 8-9. niestety nie wytrzymuje w ciągu dnia bez drzemki.

Gość oleniaaaaa
12h to wystarczajaco duzo czasu,jesli zobaczy,ze niema spania w dzien,zacznie wstawac pozniej

Moja pewnie by zasnela popoludniu na drzemke, ale u niej chec drzemkowania jest po 15, raz mi tak zasnela wstala ok 17, z moja pomoca. Poszla spac po 23. Na drugi dzien wstala po 10 :P wiec juz o drzemce w dzien nie bylo mowy. Postatnowilam jej nie klasc w dzien bo bezesnsu mi na sile ja lulac ok 13, albo ja klasc po 15. Kiedy widze, ze podrzemalaby sobie, kladziemy sie i bawimy na lezaco, czytamy ksiazki, po ok 30minutach chec na sen przechodzi ;) Po 2 miesiacach nie ma juz checi na drzemke :)) Pewnie to sie zmieni jak wroce do pracy i mala bedzie musisla wstawac jak ja czyli ok 6, wiec pewnie wtedy wroca drzemki. Na dzien dzisiejszy uwazam je za zbedne. Chce miec wieczor dla siebie, nawet na takie glupie klikanie jak teraz.

Gość Ajunjvmc
Ma 26 miesięcy. jak widzę że snuje się po domu i Marudzi że nie chce pić nie chce się bawić to ją kładę na lozku i zostawiam w pokoju to ladnie zasypia. czasem przy bajce zasypia na dywanie :) teraz ogląda bajkę i już się jej się oczy kleja a najczęściej mówi że chce isc do gory SPAC do swojego pokoiku to Ide z nią i zasypia w kilka minut jak czytam jej książki.

mój miał około 2 lat jak przestał spać w dzień, w nocy sypiał około 11 godzin na początku póbowałam go usypiać w dzień ale stwierdziłam, że taka codzienna walka nie ma sensu i odpuściłam, ze 2-3 tygodnie był marudny od południa ale póxniej się przestawił i juz było ok. Rano go nie budziłam więc spał tyle ile potrzebował.

Gość Ajunjvmc
A jak nie spi w dzień to o 19 już Marudzi do spania albo sama się kładzie w salonie przed tv i zasypia.

Gość mojares
Do: milion razy mowie ze nie wolno U nas jest podobnie. Senna jest wczesnym popołudniem, ale zasnąć nie chce. Po 15 chętnie by spać poszła, ale jej nie pozwalam, bo wtedy wieczorem mam spokój, tak jak teraz :D Tylko się zastanawiam, czy to dobrze, żeby tak marudziła całe popołudnie?

Gość ojtam ojtam
mój ma 26 m-cy - śpi w dzien od 12 - 13,30 14:00 zależy - w nocy śpi od 20:15 do 7 rano - jest taki biegający itd że bez spania w dzień pada wieczorem wcześnie i jest mega marudny

Gość oleniaaaaa
To marudzenie ciezko wytrzymac ale sie przestawi:) Jesli niema potrzeby rano jej nie budz wtedy sobie dospi ile potrzebuje:)

Gość PaulinnaInna
2 lata i 2 miesiące. Nie śpi odkąd skończyła 14 m-cy :o Zasypia o 8 i wstaje o 8 :)

Gość mojares
ojtam ojtam - masz rację, jak jest dużo ruchu to i dziecko chętniej zasypia. Tylko teraz trochę trudno o ten ruch, gdy na dworze tyle nie przebywa, co latem, dzień krótszy, po południu zaraz ciemno.

No u mnie to nie ma calego popoludnia, raczej 30-60minut potem ok, staram sie wtedy ja czyms zacheci do rozbudzenia, czy wlasnie lezakowania ale bez drzemki, jesli mialaby mi dawac w kosc do wieczora, to chyba wolalabym ja polozyc. Zreszta po obiedzie zreguly spacerujemy, a to dobry sposob na rozbudzenie sie :)

Gość mojares
oleniaaaaa To marudzenie ciezko wytrzymac ale sie przestawi Jesli niema potrzeby rano jej nie budz wtedy sobie dospi ile potrzebuje Ja jej nie budzę. Przeciwnie, to ona rano pierwsza wstaje, woła: "mama, wstawaj", a ja leżę i dosypiam, bo wieczorem za długo na kafe siedzę ;p

Gość Moja corkaaaaaa
moja ma 21 m-cy ,w dzien śpi koło godziny a w nocy od 20 -21 do 8-9, czyli generalnie 13 godz w ciagu doby