Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamama1111183

W co ubiera się noworodki?

Polecane posty

Gość młodamama1111183

W krótce urodzę córeczkę, strasznie się boję bo to moje pierwsze dziecko. Jak powinnam ubierać takie maleństwo? Nie kupiłam jeszcze kołderki bo ponoc na poczatek nie trzeba. Napiscie jak wy dbacie o swoje maleństwa.

zależy jaka temperatura w domu ja zwykle ubierałam w body z długim rękawem i śpiochy albo body z krótkim i pajacyk co do spania to pierwszy miesiac spało w rożku a potem w śpiworkach

Gość girdano bryno
W smokingi, surduty, podwiazki suknie

Gość mmnjvhdb
ja ubieralam tak : body na dlugi rekaw + spioszki albo polspioszki a na noc pajacyk. moj maly na poczatku lubil byc w rozku wiec bylo mu cieplo. w nocy okrywalam go dodatkowo kocykiem. mieszkam w bloku wiec mielismy stala temp/ spokojnie dasz rade:) ja jestem mama po raz pierwszy i tez mnie to wszystko na poczatku przerazalo. a teraz synek ma prawie roczek i jest super. a praktycznie od chwili urodzenia zajmowalam sie nim sama bo maz ciagle w pracy. to wszystko na poczatku tak strasznie wyglada. ale po cos jest ten instynkt prawda?? zycze lekkiego porodu i wszystkiego naj:)

Gość ja mam synka i go ubieram
tak : body z krótkim na to pajac, body z długim i śpiochy/półśpiochy/spodenki + skarpetki, body z krótkim+bluzeczka na długi+spodenki. Synek śpi w śpiworku.

Gość Kupić bramkę do kuchni
Body + pajacyk. Najpraktyczniejsze pajacyki to takie rozpinane na całej długości z przodu i bez stopek (bo na dłużej starczają i dziecko ma nóżki w nogawkach a nie np. w jednej nogawce, bo im się tam przypadkowo zawędrowało...), a do nich skarpetki bez uciskowe. Body na początek kopertowe. Dobre są też niemowlęce koszule nocne (to taki jakby pajacyk ale bez nóżek tylko wykończony sukienką ze ściągaczem) - bardzo ułatwiają przewijanie, bo nie trzeba nic rozpinać ani zdejmować. Kołdry nie kupuj, tylko mały ciepły koc. I nie zakładaj czapek w pomieszczeniu.

Gość A ja tak;
Rodze w lutym a też mieszkam w bloku. Będę sprawdzać temp na karku i będę wiedzieć czy dobrze ubrane:) ale planuje body i pół spioszki lub spioszki. na wyjście z domu ma różne dresy i dżinsy:)

Gość Dziaiadziaka
pół śpiochy na początek super tak a o pępuszku nie pomyślicie ,najlepiej póki pępek nie odpadnie to śpiochy lub pajac

Gość ja mam synka i go ubieram
Mojemu pępuszek szybko odpadł i półśpioszki mu w tym nie przeszkadzały. pajacyków nigdy nie lubiłam i rzadko mu zakładałam od samego początku i jakoś nic mu się nie stało.

Gość A ja tak;
Tu jest mowa o noworodku! a pepek 3 mce nie jest tylko odpada. Wiadomo że pepek nie może być sciśniety nawet pieluszka... ale widzę że dla kogoś pojęcie noworodek oznacza dziecko do 3 dni po porodzie...

Gość A ja tak;
Zasada brzmi tak ubierasz tak jak siebie plus jeden i ten jeden to jest np kocyk:) a dziecko które biega to tak jak siebie minus 1:)