Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamitama

Pielęgnacja skóry niemowlaka

Polecane posty

Gość tamitama

Jakich kosmetyków używacie do pielęgnacji skóry niemowląt? Chodzi mi głównie o skórę pupy, bo to ona jest najbardziej narażona na szkodliwe czynniki. Do codziennej pielęgnacji używam bepanthenu, ale jak pojawia się jakieś odparzenie, to mam problem i niczym nie mogę tego wygoić. Co możecie polecić?

Spróbuj Tormentiol lub Sudokrem. Powinno pomóc. Poza tym maść którą używasz też jest świetna. Moje dziewczynki cały czas są nią smarowane i jest ok. Pamiętaj,żeby pupę po umyciu dokładnie wysuszyć. :)

Gość u mnie na odparzenia nie
działaja zadne kremy - ani sławny sudokrem ani bepanthen ani jego tansza wersja alantan .sprawdził sie natomiast puder dla niemowlat linomag linuś.

Gość aluk a
u nas swietnie dziala sudocrem ale nigdy nie mial duzego odparzenia. Moze problem tkwi w pieluchach?

Gość reallydas
linomag linuś oliwka (pare kropel do kąpieli), póżniej linomag zielony-maść-do pupy. żaden tormentiol, przeczytaj skład, nie nadaje się dla dzieci!!!!!!

ja córkę myję w emoilentach- a na skórę pupy sudokrem się sprawdził nawet przy dużych odparzeniach-dokładnie jak ktoś wyżej napisał-pieluchy mają znaczenie i też nie zawsze te co najdroższe są najlepsze

Gość Kupić bramkę do kuchni
Krem z tlenkiem cynku z Rossmanna (Babydream), ale tylko przy jednorazówkach, bo przy wielorazówkach nie smaruję niczym bo nie ma potrzeby (w przypadku tych ostatnich nie robią się odparzenia).

Gość BUDIKBUDIK
do kapieli emolium a pozniej jak pupa jest sucha to najlepsza jest maka ziemniaczana

Gość Kupić bramkę do kuchni
Mąka ziemniaczana też jest bardzo dobra i przede wszystkim naturalna, ale trochę jest przy niej bałaganu. Emolienty bezwzględnie odradzam. Ta moda na środki dla atopików, jaką rozkręciły koncerny farmaceutyczne w Polsce jest porażająca (i przerażająca jednocześnie). Z jednej strony bezpardonowe żerowanie na niewiedzy naiwnych Polaków, z drugiej totalny brak jakiegokolwiek zainteresowania rodziców składem i przeznaczeniem preparatów, które aplikują...

Gość magicjungle
linomag, tak nam polecili w szpitalu i sprawdza sie niezle. ale my generalnie nie mamy odparzen. uzywamy pampers premium care, które bardzo czesto wymieniamy, do tego za kazdym razem daje dziecku chwile polezec z gola pupka zeby sie powietrzyło. To minimalizuje ryzyko odparzenia

Gość irma12
Życzymy wszystkim wesołych i udanych świąt, pozdrawiamy - mistrzowie szeptów.

ja używałam i do dziś używam kosmetyków hippa. Sa super i nie zamierzam zmieniać;-0 A do pupy jeśli się pojawiały odparzenia to polecam Tormentiol, momentalnie było lepiej. I dużo wietrzyć nawet niech dzieciątko z gołą pupa poleży.

Gość Ecklites
Wszelkich płynów czy kremików po kąpieli, więcej w sumie nie trzeba aby maluch miał dobry stan skóry :)

Gość tamitama
Kupialm polecany przez Was sudocrem, rzeczywiście działa szybko i skutecznie. To naprawdę pierwszy krem, który pomógł nam na odparzenia na pupie. Ma fajną konsystencję i jest bardzo wydajny.

W naszym przypadku jedynie sudocrem okazał sie skutecznym środkiem na wszelkiego rodzaju odparzenia i podrażnienia. Żadne inne kremy i maści nie radziły sobie z pieluszkowym zapaleniem skóry a sudocrem wszystko ładnie goił.

Gość kuuullllkkkkaaaa
oliwa z oliwek extra virgin, kilka kropel do kapieli co drugi dzień, do twarzy oilant, na pupke puder

Gość janka_
"maść pośladkowa" przepisywana na receptę i sporządzana w aptece jest rewelacyjna. a gdy nie ma problemów sprawdza nam się sudocrem.