Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest u Was???dhjsdhs

wiercipieta

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie:) Jak to jest czy może było z Waszymi 4 miesięcznymi bobaskami:)? Mój synio to okropny wiercipięta nawet pampersa spokojnie mu zmienić nie można lata po całym przewijaku odpycha się nóżkami zmiana pampersa u Niego to wyższa szkoła jazdy:) Na rękach też spokojnie nie może 5 min usiedzieć macha raczkami nogami wykręca się (nie płacze przy tym), raz tak się zamachną że rombną mnie rączka prosto w oko i miałam lekkiego siniaka:/ Zabawki typu grzechotka interesują go chwile a zaraz wyrzuca, na brzuchu nie chce leżeć zaraz się odwraca na plecki. W nocy też śpi nie spokojnie wierci się strasznie. Czy to normalne zachowanie u takiego maluszka czy może coś być nie tak? Martwię się że może sobie zrobić jakąś krzywdę, bo pomimo tego że obcinam mu paznokcie jak tylko zobaczę że jakiś troszeczkę urósł to mały i tak znajduję sposób żeby się podrapać:(

Gość lierds
Rozne sa dzieci. :) Mojej przyjaciolki corcia jest dokladnie taka jak Twoj synek, z kolei moja jest bardzo spokojna, aczkolwiek ciekawska i pogodna. :)

Mój ma 3 miesiące i nie ma opcji, żeby leżał spokojnie. Jak kładę go na łóżku to nogi i ręce non stop w ruchu, nie ma szans zostawić go samego bo pewnikiem sfrunie mi z łóżka na podłogę hehe teraz leży w huśtawce i cały czas się rusza. Na rękach też cały czas się wierci odpycha się nogami. Zmiana pampersa to też nie lada wyczyn bo kręci się n przewijaku jakby owsiki miał :D W łóżeczku zawsze znajduję go rano w zupełnie innej pozycji niż zasnął. Czasem nawet obudzi się w nocy z płaczem bo jak się okazuje nóżki ma między szczebelkami i się biedak ruszyć nie może hehe. Albo śpi w poprzek. Takie już są niektóre dzieci, bardzo ruchliwe. Aż się boję pomyśleć co będzie jak zacznie śmigać po podłodze hehe ;)

Oj ja nawet boję się myśleć co będzie jak zacznie chodzić na pewno będzie łobus:) ale to po tatusiu bo teściowa mówiła że mąż był identyczny jak był mały:)

Niektóre dzieci tak mają. Moja ma w domu przezwisko balerina lub tancerka bo tak macha nóżkami jak jest u kogoś na rękach że ciężko ją utrzymać. Na przewijaku to samo. szarpie się wyrywa, ciągnie za kable. Trzeba cały czas ją pilnować. Ostatnio kopnęła dziadka w oko centralnie tak się szarpała.