Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiek_78

WINO jako przyprawa

Polecane posty

Gość asiek_78

Witam. Słyszałam, że we Francji są specjalne wina służące tylko i wyłącznie jako przyprawy do gotowania ( nie nadają się do picia), jednak w Polsce w żadnym sklepie nikt o nich nie słyszał. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie? Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heeeehhhhe
To źle słyszałaś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryza z paryza
Wina nie nadajace sie do picia, to wina w cenie plus; minus 1 euro - dla koszardow. Wino dodaje sie do potraw w zaleznosci od potrzeb: biale lub czerwone, mozesz przyprawic nawet szampanem jesli cie stac i masz na to ochote. Mysle, ze ktos cie wprowadzil w blad; pewnie chodzilo o ocet - vinaigret nie nadajacy sie do celoz spozywczych i vinaigrette - jako przyprawa, sos na zimno na bazie octu, o wielu smakach, m.in. vinaigrette de vine - tu baza jest wlasnie wino.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja uzywam do potraw win takich
troche tanszych - w smaku w kieliszku czuc ze sie pije wino za 15zl, a w bigosie np. juz nie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×