Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutki problemik

szwagierka ehh

Polecane posty

Gość malutki problemik

Mam taki problem. Nie za bardzo trawie szwagierke. Zone brata meza. Po prostu jej nie lubie, jest pyskata i taka pusta. Za to moja 15 miesieczna corka ja uwielbia. Gdy przyjezdzaja do nas to mala tylko do niej idzie i juz mamy nie widzi. Przykro miz tego powodu ze ona jest wazniejsza dla corki niz ja. Wiem zaraz mnie zjedziecie ze glupia itd ale wiecie pewnie jak to jest gdy kogos sie nie lubi a wasze dziecko uwielbia te osobe. Ogolnie mala jest do mnie przywiazana ale jak zobaczy szwagierke to tylko z nia chce sie bawic tylko u niej na rekach itp. Powiedzcie od czego to zalezy ze moja mala ja tak lubi? I jak zrobic zeby jednak wolala mnie od niej? Naprawde wezcie sprawe powaznie.

Gość a ty jestesss
tepa i pusta:O

Zazdrosnica z Ciebie az wstyd. Chyba dobrzez ze corka ja uwielbia, lepiej małej nie buntuj na szwagierke bo Ty mozesz tylko zle na tym skonczyc

Gość malutki problemik
No fakt jestem zazdrosna. Nie mam takiego uczucia kiedy mala idzie np do matki meza i sie z nia bawi, wtedy jest ok. U wszystkich innych tez ok. Chodzi tylko o szwagierke. Bardzo jej nie lubie, w koncu nie kazdego musze lubic tak jak nie wszyscy mnie musza lubic, i nie chodzi o to zeby mala w ogole jej nie widziala tylko co zrrobic zeby jej tak bardzo nie lubila. Dodam ze nie buntuje malej i ani mi to w glowie. Tylko jakim sposobem sprawic zebym byla wazniejsza dla corki noiz ona. Wiem ze myslicie ze to glupie ale mi serce peka jak mala mnie odtraca a idzie do niej

Gość malutki problemik
Nikt nie poradzi?

Gość niuśka01
Mała mądrzejsza od Ciebie ... :o !!

widocznie ją lubi, to sobie wyobraź że ty kogoś lubisz a twój mąż np(za duża na mame jesteś) tej osoby nie lubi, chciałabys żeby cos zrobil zebys przestala lubic dana osobe?

Gość malutki problemik
Ok dzieki za rady. Nie wiem co myslalam zakladajac temat. Mialam nqadzieje ze sa tu kobiety ktore doradza a nie ocenia. Postawcie sie na moim miejscu, nie lubicie kogos baaaardzo a wasze dziecko woli te osobe od was. Mi wcale nie jest milo.

Co za zazdrość :D To naturalne że jak goście przychodzą to w tym momencie najlepsza jest ciocia,babcia czy wujek. Ja na Twoim miejscu bym się cieszyła że dziecko lubi tak ciocię! Ja też nie lubię szwagierki,ale się z tym nie odnoszę bo i po co :o ? A moje dziecko bardzo lubi ciocię i nie jest to dla mnie problem.Widzę że najchętniej bys się cieszyła gdyby dziecko nie trawiło ciotki :o A to już głupota.

malutki problemik ja cie nie ocenilam tylko doradziłam-zmienienie sposobu myslenia-postaw się w takiej sytuacji jak napisałam wyżej, bo ty liczysz na rady gdzie ktoś napisze"zrob to i to a mala przestanie lubic ciocie", pamietaj ze teraz jest mala, ale jak bedzie wieksza tez bedziesz chciala wybierac jej znajomych?? to co robisz teraz rzutuje na całe jej życie.

Gość malutki problemik
To nie tak ze wolalabym zeby mala jej nie lubila, tylko zeby uwazala mnie za wazniejsza od niej. Do nikogo tak nie idzie jak do niej. I np jak mala z nia sie bawi to ani jej nie moge nakarmic ani przebrac nic bo krzyk. Do mnie wtedy w ogole nie chce isc a wydaje mi sie ze mama powinna byc na pierwszym miejscu. Ale z drugiej strony jak kiedys pojechalismy do szwagierki to mala ja olewala totalnie. A jak ona jest u nas to swiata ppoza nia nie widzi

Gość malutki problemik
Qchanie to nie bylo do ciebie z tym ocenianiem. Mam wrazenie ze nie do konca mnie rozumiecie. Nie mam zamiaru jej wybieraz znajomych i kogo ma lubic a kogo nie. Chcialabym byc tylko wazniejsza dla niej niz szwagierka tzn zeby nie plakala jak ja chce zabrac od niej bo musze nakarmic. Nie chce jej calkiem izolowac. Po prostu chce byc wazniejsza od szwagierki, ze np bawilaby sie ze szwagierka dalej ale zauwazala tez mnie

bo dziecko zawsze woli gosci a to jest widocznie ulubiony gość niz z tym nie zrobisz, to że się tak zachowuje nie znaczy, że ciocia jest wogóle ważniejsza tylko w danym momencie jest naj, ale jak by pewnie miała wybrać wybrałaby ciebie. Chyba ze zaczniesz nastawiac przeciwko cioci-nie masz szans na wygrana.

Gość kluska warszawska
spokojnie, może rzeczywiście jest to troszkę przykre jak dziecko lgnie do kogoś kogo rodzic nie lubi. rozumiem Cię, chociaż nie mam dziecka i nie byłam w takiej sytuacji. Nie ma z tego raczej wyjścia, dziecko jest małe i raczej nic nie poradzisz. Taki maluch lubi jak ktoś się z nią bawi, ale nie koniecznie tak będzie jak córka dorośnie. Niestety musisz to przezyć, nie martw się :)

Gość poroocznikova
Daj.spokoj,jak.czesto sie spotykacie? chyba raz na dwa tygodnie zdzierzysz. moze sprobuj dostrzec w szwagierce cos dobregp,skoro twoje dziecko juz to odkrylo.

Gość poroocznikova
I na pewno dziecko nie woli ciotki od ciebie. to jest po prostu odmiana,atrakcja i to wszystko.

Zapamiętaj sobie to : Dla dziecka mama i tata są ZAWSZE najważniejsi i ich najbardziej się kocha! A w chwili kiedy przychodzą goście to GOŚĆ dla dziecka jest najukochańszy. Normalna sprawa!

Gość malutki problemik
Nie nie nastawiam malej przeciwko nikomu. Nigdy nie bede tak robic. Wlasnie ja tez sie z nia bawie w ciagu dnia. Nie 10 minut tylko jak chce sie ze mna bawic to dopoki jej sie nie znudzi:) moze ona woli tamta bo ja jej np zakazuje jak bierze cos czego nie moze a tamta nie i wgl caly czas nosi ja na rekach, co musze ukrocic bo mala ma nogi zeby chodzic. Po prostuu jest mi przykro kiedy widze jak corka z nia sie bawi i mnie nie potrzebuje

Gość jednym słowemmmm
ja Ciebie troszke rozumiem, tez czasem jestem zazdrosna, corka do niej ciagnie bo poprostu ciebie ma na codzien, moze proponuje jej jakies fajne zabawy itp, podpatrz co robią i tez to robcie w domu

Gość najgorsze jest...........
to, ze ten dzieciak za pare lat bedzie taka sama pusta cipa jak jej stara :O Glupia kretynka wychowa nastepna glupia kretynke :O

Gość malutki problemik
Wlasnie nie bawia sie jakos tak specjalnie. Ona glownie nosi ja na rekach i tanczy z nia a moja mala to uwielbia. Ale przeciez nie bede takiego klocka na rekach caly czas nosila:) i pewnie to jest przyczyna dla ktorej corka ja lubi, bo po prostu nosi ja na rekach a mala tylko na to czeka.

Gość Katastrofffa
Moze twoje dziecko lepiej sie zna na ludziach niz ty .....

Gość ale wy jesteście beznadziejne
to jest kolejny temat który potwierdza regułe, że jak jakaś wariatka zakłada jakiś patologiczny wątek to mało która z was ją krytykuje tylko przytakujecie patologii a jak jest jakiś normalny temat gdzie ktoś ma problem, kogoś coś boli, porusza jakiś delikatny temat to nie umiecie się wczuć w sytuację autorki tylko poniżacie, wyśmiewacie, obrażacie, gardzicie, ale to nie autorka jest poniżej poziomu tylko wasze wpisy. Tej co się podpisała w nicku jako "najgorsze jest..........." to sama o sobie wystawiła świadectwo swoim słownictwem zaprezentowała siebie jakim jest człowiekiem bynajmniej nie normalnym. Ludzie jak nie macie nic konstruktywnego do napisania to nie piszcie nic bo wychodzi na to że brakuje wam empatii do drugiego człowieka i że chcecie się tylko dowartościować poniżaniem drugiego

Ciebie ma na co dzień, szwagierkę nie dlatego do niej lgnie i lubi spędzać z nią czas skoro ma z nią dobre relacje.

Autorko niełączysz faktow??nie czytalam powyzszych opini,mozliwe ze ktos to napisal co ja tutaj tobie napisze.Szwagierka moze byc do ciebie ne fer,ty do niej, no roznie bywa, szwagierka moze byc wredna jedza zlosliwa do Ciebie,ale wychodzi na to ze NIE robi tego do twojego dziecka i ma zupelnie inny stosunrek do malej niz do ciebie.Mozecie sie nieznosic,zas ona malą moze uwielbiac, a mala tą sympatie cioci odwzajemnia I bardzo dobrze,ze konflikt miedzy tobą nie prxzeklada na dziecko To ze ja np za moją siotrą niezbyt przepadam to nie oznacza ze mam palac wrogim nastawieniem do jej dzieci

Gość trururururururu
To jest jedna z tych sytuacji kiedy matka powinna w końcu dostrzec że nie jest z dzieckiem monolitem, że dziecko to osobna istota która sama wybiera kogo lubi a kogo nie , niezależnie od tego kogo preferuje mamunia ;)

Gość trururururururu
jeżeli mała uwielbia wręcz szwagierkę pomimo że ta się nie musi wysilać i zbyt wiele robić , to świadczy tylko o jednym - Mała nie uwielbia tej osoby za to co ta robi ale za to jaka jest :). Dziecko zwyczajnie ciągnie do tej osoby. Tak bywa.

Gość do autorki....
co wszyscy pewnie wolą szwagierke od ciebie dlatego zawiśc cię zżera pewnie szwagiierka szczuplejsza, młodsza, ładniejsza i mądrzejjsza od ciebie dlatego takjej znieśc nei możesz. janse juz w to uwierzę ze jest pyskata i pusta przy waszej wspólnej teściowej, jasne pitu pitu

Gość malutki problemik
Dziekuje za zyczliwe wypowiedzi. To nie chodzi o to ze ona nie musi sie wysilac. Po prostu nosi ja na rekach i z nia tanczy a mala najbardziej to uwielbia. To nie jest tak ze jak sie nie lubimy to sie klocimy. Po prostu nie jestesmy blisko i nie rozmawiamy tylko zdawkowe pytania o odp. Do autorki.... A wlasnie jest pyskata i nie w stosunku do mnie a do tesciow. Nie raz powiedziala do tescia wypierdalaj czy cos podobnego. I mowie to serio! Jest grubsza ode mnie nie jest otyla ale grubsza ladniejsza? Hehe nie jestem nie wiadomo jak piekna ale na pewno ladniejsza od niej:) kazda chyba bylaby od niej ladniejsza:) a to ze wszyscy ja lubia to sie zdziwisz bo nie lubia. Tesciowa z tesciem przy kazdej okazji gadaja na nia. I nie jestem w cale zazdrosna o innych tylko chodzi o moje dziecko. Po prostu jej nie lubie i mi przykro kiedy mala do niej lgnie. To wszystko