Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chytrababa

jak sobie poradzić?

Polecane posty

Witam, nigdy wcześniej nie korzystałam z takiego typu portali, ale trochę się męczę, a tak naprawde nie mam osoby, której mogłabym o tym powiedzieć i mam nadzieję, że wylewając swoje smutki tutaj trochę mi ulży... Zacznę od tego, że niecałe 3 miesiące temu moja mama zmarła na raka. Było to dość niespodziewane, bo mama wcześniej nie chorowała, dosłownie 2 tygodnie i koniec. Mam 19 lat a z mama byłam bardzo emocjonalnie związana, przez ostatnie 5 lat mieszkałam tylko z nią. Po jej śmierci początkowo z pozoru czułam się w miarę w porząku, byłam jedyna osobą w całej rodzinie, która była w stanie ogarnąc wszystkie rzeczy związane z pogrzebem, itd. Moje problemy zaczęly sie niedawno,zaczęłam opuszczać szkołe( jestem w klasie maturalnej), teraz nie jestem w stanie nawet wziąć się w garść i poprawić oceny. Jestem w totalnej rozsypce, z dnia na dzień czuję się co raz gorzej, straciłam jakąkolwiek motywację i chęć do życia. Jestem rozdrażniona, nic mi się nie chcę, ciągle płaczę, nie mam na nic siły. Ogółem nie widzę sensu życia... Tak naprawdę jeszcze nie potrafię się z tym wszystkim pogodzić, na każdym kroku wszystko mi Ją przypomina, mam poczucie ogromnej pustki i beznadzieji. Teraz idą święta, pierwsza Wigilia bez Niej, wiem jak będzie ciężko. Nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić, gdzie szukać pomocy...

Gość wyrazy wspólczucia
z powodu straty. Masz depresję. NBie można tego lekceważyć. powinnaś pójść do wychowawczyni lub szkolnego pedagoga. Oni powiedzą Ci co dalej robić.

Gość onaonanoaona
Bardzo mi przykro :( a teraz mieszkasz sama? Może mogłabyś pójść do szkoły do jakiejś nauczycielki lub swojej wychowawczyni, która jest fajna i którą lubisz i po prostu szczerze powiedzieć jak to teraz wygląda... Wtedy może jakoś powoli te oceny popoprawiasz i wyjdziesz na prostą. Powinnaś też zgłosić się do jakiejs poradni psychologicznej blisko Twojego miejsca zamieszkania bo bardzo często rozmowa z psychologiem pomaga sobie wszystko poukładać.