Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aandain

testy ciążowe

Polecane posty

Gość aandain

Hej mam pytanie, chciałabym się dowiedzieć jakie macie doświadczenia z testami ciążowymi ? Czy któraś z Wam zrobiła na przykład 4 testy, miała wynik negatywny, w potem okazało się że była w ciąży ? Testy niby wykrywają po tygodniu ciąże, ale różnie to bywa. Czekam na Wasze odpowiedzi...

Gość wydaje mi się, że
żaden test nie wykryje ciaży po tygodniu, więc przestancie w koncu wypisywac takie bzdury, test domowy najwcześniej powinno się wykonać 14 dni po owulacji lub w dniu spodziewanej miesiączki, natomiast test beta hcg po 10 dniach od owulacji-najwcześniej

Gość zxzi
Po tygodniu ale od zapłodnienia a nie od stosunku. a plemniki mogą długo poczekać w drogach rodnych.

Gość aandain
po co te nerwy ? chyba jesteśmy dorośli, na myśli oczywiście miałam PO TYGODNIU OD ZAPŁODNIENIA !

Gość dgyjyj
wcale nie miałaś tego na myśli, nie kłam

Gość aandain
Moja przyjaciółka z mężem starali się o dziecko bardzo jak tylko on był w Polsce, jak wyjeżdżał na kontrakt ona co dwa dni wykonywała test (czasem codziennie) , zrobiła ich chyba z 8, aż w końcu wyszedł jej wynik pozytywny, (testy zaczęła robić, dopiero gdy termin na to pozwolił?), oczywiście zaczęło się od bardzo bladych kresek, aż kolor ten nabrał intensywności :)

Gość aandain
tak kłamię, sprawa mi to nie lada przyjemność ;)

Gość wydaje mi się, że
no więc włąśnie o to chodzi, że test może wykazać ciążę po tygoniu od ZAGNIEŻDZENIA a nie ZAPLODNIENIA

Ja w ostatniej ciązy testowałam się 7 dnia po stosunku i byly dwie kreski, z tym ze jedna słabiutka. dwa dni potem była juz gruba. wiec po tygodniu test moze wykryc ciąze. Kiedy wychodzil pozytywny -zawsze bylam w ciazy. Kiedy negatywny-nie bylam :)Test mnei nigdy nie oszukal. Ale to byc moze ma zwiazek z dobrym przyrostem hormonu.

Gość bialamasajka
Pink testy są bardzo dobre. Ja używałam express i się nie zawiodłam, zawsze dobrze pokazywały

Gość to nie ciąża
To zależy kiedy je się robi, sa kobiety, którym pozytywny wychodzi dopiero ok tydzień po terminie miesiączki, czyli od dnia spodziewanej może zrobić np. 6 i są negatywne a ciąża jest

Gość Kachna 1209
moze ja tez się wypowiem mi test wykrył ciąże 4 dni przed spodziewana @ była bladziutka ale była, potem za pare dni juz wyrazna ale słyszałam ze są dziewcztny którym testy nie wykrywają ciąży nawet w dniu spodziewanej @ tylko pare dni po , wiec to chyba zalezy od organizmu kobiety no i przede wszystkim od dnia w którym zagnieżdził sie zarodek czasem owulacja sie tez przesuwa

Gość grtrttr5t6
ja uzywałam testów o czułości 10 ml/UI i 8 DPO test był negatywny, 9 DPO "cos" widziałam pod światło, a 10 DPO była juz widoczna słaba druga kreseczka..testy z apteki są mniej czułe dlatego najlepiej wykonywac je w terminie @ a jeszcze lepiej po terminie...