Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karta micro sd !

potrzebuje pomocy...nie wiem jak odzyskac dane z karty pamieci.

Polecane posty

Gość karta micro sd !

karta micro sd 2 gb. działała normalnie, wyjełam ja z telefonu i włozyłam do szklanki z róznymi przedmiotami .tam lezała jakies kilka tygodni , gdy próbowalam ja włozyc po tym czasie to telefon jej nie widzi komputer tez nie. Co moge zrobic aby odzyskac dane z tej karty?? pomóżcie to dla mnie bardzo wazne ;] z góry dzieki za pomoc :)

Gość dsgadf
Chyba juz nic nie zrobisz. Mi juz kilka takich kart padło sama nie wiem czemu.

Gość eeeeeeeeebeeebe
Spróbuj wyczyścić metalowe styki z boku karty. Może miałaś jakieś syfy w tej szklance.

Gość karta micro sd !
czym to wyczyscic moge zeby nie uszkodzic?

Gość eeeeeeeeebeeebe
Np szczoteczką do zębów

Gość szwungs
Przetrzyj czymś na początek. Jeśli nie pomoże, to weź szpilkę i bardzo delikatnie "porysuj" po stykach karty. Chodzi o to, że styki nie tylko się brudzą, ale i wycierają, tracąc, nazwijmy to "kontaktowość". Czy komputer w ogóle widzi kartę?

Gość karta micro sd !
ok , spróbuje a jesli nie podziała to moze jest jakis program do odzyskiwania danych w takiej sytuacji?

Gość karta micro sd !
wogóle nie widzi , nie pokazuje nawet ze jakies urzadzenie przenosne jest ;[

Gość eeeeeeeeebeeebe
Szpilka też dobry pomysł na większe zabrudzenia typu zaschnięta cola :P tylko trzeba ostrożnie by nie zrobić krzywdy karcie i sobie :P

Gość karta micro sd !
a jest takie pojecie ze jak lezala z czyms np. metalowym to mogła sie "rozmagnetyzowac" bo jak kiedys kogos o to pytałam do dostałam taka odpowiedz ;/

Gość karta micro sd !
Prawdę mówiąc to karta oblepiona jest kupą bo mam na niej ważne dane i dla bezpieczeństwa trzymałam ją w pupie.

Gość eeeeeeeeebeeebe
Może ma to jakiś związek z zapowiedzianym końcem świata, podobno początek końca ma się objawiać tym że przestają działać urządzenia elektroniczne :P

Gość szwungs
Program, na przykład: adrc data recovery tools http://pl.unidownload.com/filedownload-ADRC-Free-Data-Recovery-Tools_624.html czy jakieś inne. Ten jest niezły o ile mam jakieś pojęcie o tym. Ale komputer musi zobaczyć, że w ogóle jest coś podpięte. Dawno z tymi sprawami niczego nie robiłem, więc już niewiele pamiętam. Natomiast szpilką, czy kawałkiem druciku, doprowadzałem do używalności karty, bez problemu. Ostatnio kartę sim, która w żadnym telefonie nie chciała "stykać".

Gość karta micro sd !
11:46 - podszyw. A co do tego konca swiata to z karta juz mi sie tak dosc dawno stało ;]

z takim problemem możesz się zwrócić do każdego serwisu komputerowego czy fotograficznego. Nie sądzę, żeby darmowe programy sieciowe dały fajny efekt, zwłaszcza, że Twojej karty komputer po prostu nie widzi. Ale odzyskać się da na pewno. Trzeba tylko wybulić kasę.

Gość karta micro sd !
ok no to podejmuje działanie sztoteczki i szpilki , zobaczymy byle bym niczego nie zapsuła..;]

Gość eeeeeeeeebeeebe
Powodzenia :)

Gość karta micro sd !
dodam jeszcze ze karta niczym sie nie ubrudziła ;] [w tej szklance]

Gość szwungs
ale badziew Wbrew pozorom, przy pomocy darmowych programów, można zrobić bardzo dużo, tylko trzeba wiedzieć jak. karta Pamiętaj, szpilką delikatnie, tak aby z lekka, powierzchniowo zarysować styki. Metal z jakiego zrobione są styki jest raczej miękki i wiele mu nie trzeba i oczywiście bardzo cienki. Daj znać!

Gość szwungs
Nie musiałaś ubrudzić. Styki są tak drobne, że drobiny kurzu, czegoś, czego nie widzimy, mogą je przybrudzić. Ale raczej stawiam na wyślizganie styków, które skutkuje tym co wyżej opisałem, brakiem kontaktu ze stykami czytników. Powodzenia! Dane potem zrzuć na cd i do szczelnego pudełka

Gość karta micro sd !
zrobiłam to i niestety nie działa ;[

Gość karta micro sd !
zrobiłam to i niestety nie działa ;[

Gość szwungs
ale badziew To fakt. Po prostu zakładam, że jednak szpilka pomoże!

Gość ja miała podobny problem
i zwróciłam się do serwisu i powiedziali, że 1500 zł to będzie kosztować i nie ma pewności, że odzyskają dane. Odpuściłem więc. Po jakimś m-cu popsuł się mi komp i zadzwoniłem po jakiegoś chłopaczka -studenta, co to dorabia naprawami komputerów. Naprawił mi i spytałem się co z tą kartą, a on raz i dwa i mi odzyskał dane. Całość do zapłaty 100 zł. Serwisy oszukują!

Gość ja miałem podobny problem
*zwróciłem się

Gość szwungs
Przykre. Warto spróbować włożyć do wszelkich dostępnych urządzeń. Niestety istnieje możliwość, że ją szlag trafił, także tak "samą z siebie". Możesz jeszcze raz potraktować styki szpilką, tak wzdłuż styków i w poprzek, wiem że są małe, ale delikatnie spróbuj.

Gość szwungs
ja miałam 100% racji. Często koleś z głową na karku, więcej zrobi niż informatyk z patentami. karta Poszukaj kogoś mądrego i nie zetrzyj styków do końca ;)

Gość karta micro sd !
wielkie dzieki za rady , zobaczymy co da sie zrobic ,;]

Gość gość
Samodzielnie byłoby to bardzo trudne do zrobienia, na szczęście są firmy takie jak www.lapart.pl które zajmują się odzysiwaniem danych. Czytałam wiele pozytywnych opinii na ich temat, więc myślę, że się nie zawiedziecie.