Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wnioski pani a

Nie dziwcie się, że żadna was nie chce. Oto dlaczego:

Polecane posty

Gość wnioski pani a

-marudzicie na kafe całymi dniami -nie dbacie o siebie bo po co (nawet dla samego siebie pal licho innych) -nie jesteście zaradni -jesteście chamscy i niezbyt ogarnięci -nie jesteście ani romantyczni, ani szarmanccy -po prostu duże dzieci i zero odpowiedzialnosść x Z kobietami nie jest lepiej, ale przynajmniej jest ich mniej :o Oczywiście kilku facetów na kafe jest normalnych - reszta to dno, które tylko potrafi tu kobiety wyzywać

Gość mocne
samo sedno :D

Gość Jest po równo
kobiety są takie same dziś jak mężczyźni

Gość mocne
Pamiętajmy o tym aby nie generalizować. Rozpatruje sprawę na kafe tylko :D chyba tu facetów nieudaczników jest znacznie więcej niż kobiet które sobie nie radza

Gość ferotypo
no może nie chcemy dziewczyn, które tylko są dobrze zrobione, a nie ładne, czyli farba, solarka, kilo tapety, czasem jakiś botoks, milion chamikaliów. I mamy kogoś o kim nawet nie wiemy że jest ładna bbo jest tylko łądnie zrobiona. Do tego życie księżniczki, która oczekuje, że się facet domysli jej oczekiwań, życzeń i pragnien, a anstepnie bez słwoa je spełni, bo taka ejst ich rola. Pusta lale oczekują niewiadomo czego, nic od siebie nie dając i czesto niewiele sobą prezentując. kobieta to nie moze być zaradna? też powinna być, a nie oczekwiać,że wszsytko za nia zrobi facet. Kobiety to także duze dzieci, nic tylko dać im ciuszki, błyszczyki i waciki :D

Gość wnioski pani a
No jeśli facet np nie potrafi nawet utrzymać sam siebie no to sory To samo jak nie dba o siebie, śmierdzi i jest brudny :o

Gość mocne
Tak jest !

Ja posunę się dalej i myślę, że to nie są duże dzieci a po prostu gimnazjaliści :) Niektóre teksty wydaje mi się, że nie jest w stanie napisać nawet zdziecinniały facet po 20-stce :) Ale może zbytnio wierzę w rodzaj męski i wasze możliwości :P

Gość kafeobserwator
Kobiety to też duże dzieci i nie widzę,żeby się spieszyły do tego przyznać :D A nawet gorzej ... duże księżniczki którym się wszystko od życia należy i które sie mają za och ach ech takie dojrzałe :D

Gość tobi...
większość facetów docelowo żałuje że znalazła się taka co go chciała:-)

Gość mocne
Womenthefog - no chyba na zbyt wiele od facetów liczyłaś, tych z kafe zwłaszcza :D

Gość odezwały się księżniczki
i córeczki tatusia

Gość mocne
Tak :) masz z tym jakiś problem ?

Gość kafeobserwator
z ksieżniczkami i córusiami tatusiów tak :D

Gość wnioski pani a
Ja sama sobie np radzę, mam mieszkanie prace, ale wymagam tego samego od faceta, a nie :o to chyba logiczne

Gość wnioski pani a
Oczywiście jak facet przy tym jest ciepłą kluchą, bez własnego zdania to posiadanie czegoś i tak mu nie pomoże :D

Od facetów z kafe na nic nie liczę :P Prawda jest taka, że tylko tutaj spotkałam się z takimi wypowiedziami, więc myślę, że to dzieci a nie dorośli mężczyźni.

Aby być sprawiedliwą, to powiem, że sytuacja z kobietami tutaj jest podobna :) Oczywiście nie dotyczy to wszystkich egzemplarzy zarówno jednej jak i drugiej płci :P

WomanInTheFog, osobiście obstawia jednak, że przynajmniej część tutejszych frustratów i frustratek to dorośli ludzie, którzy mają za złe światu, że istnieją. Natomiast co do poziomu i sposobu wypowiedzi, to nie spotykasz czegoś takiego w rzeczywistości, bo: 1. na co dzień nie obracasz się w towarzystwie takich ludzi (nie są to Twoi znajomi) 2. na necie można mówić co się rzeczywiście myśli, w rzeczywistości mało kto mówi prawdę.

Hmm być może nie mam doświadczenia z tego typu forami. Wszystkie fora, na których jestem to raczej są ściśle związane z moimi zainteresowaniami, więc tam nie ma po co ściemniać i prowadzić jałowych dyskusji. Może część to frustraci, jednak zdecydowana większość nawet po stylu wypowiedzi podchodzi pod gimnazjum :)

Gość Dziś jest tak, że
mężczyzna mający własne mieszkanie, stałą pracę, dobrą opinię, potrafiący samodzielnie zrobić wszystko w domu, potrafiący się zająć dzieckiem, kulturalny, odpowiedzialny, mający własne zdanie ma dziś ogromny problem by spotkać na swojej drodze odpowiednią kobietę na swoim poziomie.

Dziś jest tak, że, Wymieniłeś/aś szereg "cech", które bardzo ciężko posiadać będąc młodym człowiekiem (od 24 do 32 lat). Sprawy materialne takie jak mieszkanie i oszczędności to jedno, ale już coś takiego jak umiejętność zajęcia się dzieckiem jak się nigdy takowego nie miało to już lekka przesada. Pytanie też co oznacza "samodzielnie zrobić wszystko w domu", bo obecnie to chyba już takich w ogóle nie ma ze względu choćby na ilość elektroniki w domu, której nikt poza specjalistą nie naprawi.

Gość mruczek_
WHO moze kobiet jest wiecej bo to kobiece forum. A ty co tu w ogole robisz?

Podejrzewam, że samodzielnie zrobić wszystko w domu oznacza: wbicie gwoździa do ściany, obsługa wiertarki, wymiana kolanka, naprawienie cieknącego zlewy itp. To nie są wygórowane wymagania, sama to wszystko potrafię, więc i mężczyzna powinien. Co do dzieci, to fakt nie mając praktyki ciężko tego wymagać.

WomanInTheFog, Co do stylu wypowiedzi to akurat nie dziwi mnie on - tzn. to, że wielu ludzi (nawet po studiach!) nie potrafi pisać po polsku ani tworzyć logicznych tekstów argumentacyjnych jest częste. Ja u siebie na roku spotykałem osoby (co prawda te słabsze), które miały problemy z napisaniem zdania złożonego :/, a studiowałem na jednej z najlepszych uczelni w kraju. To pokazuje tylko, że średni obywatel Polski musi przedstawiać sobą porażająco niski poziom wypowiedzi. mruczek, naturalnie :), to jest główny powód. Ja? Jestem tu z 2-3 powodów: 1. mam nieco naturę opiekuna - lubię pomagać, a czasem można tu komuś pomóc w rozwiązaniu problemu; 2. bywa zabawnie lub interesująco; 3. ostatnio skończyłem pisać pewne rzeczy i jestem zmęczony, a że w pracy też mam plażę, to zamiast czytać na kolejne artykuły siedzę na kafe i tracę czas ;). Spoko długo to nie potrwa. Po świętach znowu do roboty trzeba się będzie wziąć.

Gość mruczek_
WHO mi absolutnie twoja osoba nie przeszkadza. Ciekawa bylam odp bo juz myslalam ze na etacie tu jestes:p

mruczek, heh :P, generalnie to mam "fazy" na kafe - aktualnie jest ta faza. Jestem tutaj od jakichś 2 tygodni, poprzednio zaś byłem jakiś rok temu (jakiś miesiąc siedziałem). Pierwszy raz natomiast było to jakieś 2 lata temu... może nieco dawniej.