Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona mama

mój syn sypia ze swoją dziewczyną... jak z nimi porozmawiać?

Polecane posty

wyobrażasz sobie pewnie zuziu ,ze jestęs lepsza ode mnie , bardziej oświecona bo ja wierzę Boga co twoim zdaniem jest głupie . Ale przecież ty też wyznajesz wiarę i to jeszcze bardziej niemożliwą do udowodnienia :)

"wiara w Boga nie potrzebuje dowodów - bo gdyby dowody były - jaki miałabyś wybór ? tylko idiota dyskutuje z faktami" I Słyszałeś kiedyś że "kto pyta nie błądzi" ?? Zgadzasz się z tym??

"Powolną ewolucję bakterii idzie zaobserwować dzisiaj off wkońcu grypa z roku na rok zmienia się genetycznie coraz bardziej" 123 nawet stary nie kontynuuj tego bo teraz to walnąłeś coś tak niedorzecznego że słów szkoda. wirus grypy, mimo swoich mutacji wciąż pozostaje wirusem grypy. właśnie o to chodzi że obserwujemy rozmaite mutacje, rozmaitą zmienność organizmów na bardzo prostym lub bardzo skomplikowanym poziomie rozwoju ale nigdy w żadnych warunkach nie udało się stworzyć z materii nieożywionej czegoś żywego ani "zmutować" czegoś tak aby potwierdziło teorię ewolucji. co więcej, łatwiej jest skrzyżować lwa z jaguarem i stworzyć jakiegoś bastarda niż zrobić to samo na poziomie bakterii krzyżując pałeczkę okrężnicy z gronkowcem złocistym. ale bastardy międzygatunkowe nie dają się przekształcić w odrębne gatunki. niestety ale to są fakty. teoria ewolucji wymaga wiary nie mniejszej niż religia. generalnie oparta jest na przekonaniu że jak coś jest do siebie anatomicznie podobne to jest ze sobą spokrewnione i miało wspólnego przodka (którego się na siłę próbuje odszukać). dodatkową sprawą jest gigantyczna ilość fałszerstw na polu odszukiwania owych "przodków". więc nie przesadzajcie z tą "naukowością". zresztą darwin i inni wielcy uczeni tym właśnie różnią się od rozmaitych dogmatyków (w tym dogmatyków teorii ewolucji) że wierzyli tylko w jedno: że niczego nie można być pewnym dopóki nie zostanie potwierdzone. a teoria ewolucji potwierdzona nie została i dlatego wciąż jest tylko teorią.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo- wampiryzm akurat jest stwierdzona dewiacja seksualna. Per definitionem - jest to skrzyzowanie sadyzmu z fetyszyzmem , gdzie krew partnera seksualnego odgrywa role fetysza. Ale to juz poza tematem. Czy to Ty zadales pytanie o reinkarnacje w pomaranczy ? Jesli tak to serdecznie zaprawszam na maila bo to forum raczej sie nie nadaje do takiej dyskusji.

"[zgłoś do usunięcia] allium wierzę w Boga i i wiem ,zę istnieje diabeł . 22:17 [zgłoś do usunięcia] allium reszte zostawiam tobie i Hollywood " Zaprawdę to dziwne ślepo wierzyć w człowieka który nie dość że potrafi chodzić po wodzie i zamieniać wodę w wino, umrzeć i po trzech dniach wstać jakby nigdy nic się nie stało mimo iż został przebity włócznią , który w dodatku występuje w trzech osobach naraz a wszystkie te osoby są jednym organizmem ale nie potrafić uwierzyć w duchy czy wampiry które są mniej nadprzyrodzonym zjawiskiem jak jegomość Bóg. Wiesz jak to się nazywa?? Ograniczenie umysłowe :D

Zuza to nie ja zadałem pytanie ale temat ciekawy i pewnie znalazłoby się wiele teorii. Może temat założymy nowy i tam niech ludzie wypisują swoje teorie na życie po śmierci

"Faktem bedzie dopiero jak bedzie mozna je wlasnie udowodnic." 123 istnienia boga nigdy nie da się udowodnić. to wynika z natury boga. bóg siedzi sobie zawsze tam, dokąd człowiek jeszcze nie dotarł. dlatego w religiach ludów prymitywnych były to zwykle jakieś wysokie góry a teraz jest nie wiadomo co. to się nazywa transcendencja.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - jesli mamy dyskutowac tylko dwoje to mozemy i na maila i tu. Czy pozostalki , ktporzy tu sa maja ochote na taki topik czy raczej wolicie nadal ciagnac ten ? Jest tu ktos jeszcze ?

Gość bnbnhgnhn
a w karme też wierzysz? to koncept niczym nie różniący się tak naprawdę od chrześcijańskiej idei nieba i piekła - za dobro nagroda, za zło kara, powracająca karma = skaranie za grzechy przez boga, dlatego śmieszą mnie ludzie czerpiący ze wschodniego mistycyzmu a jednoczesnie wywyższający się czy szydzący z chrześcijaństwa nie zauwazając jak bardzo ich wyznania są do siebie podobne, bo choć inna forma, to treść w większości praktycznie taka sama

ograniczenie ?:) to przecież jest ograniczenie - wierzyć tylko w to co da sie dotknąć , kurczowo trzymając ise faktów w obawie ,ze może spotkać coś co przekracza twoje zdolności pojmowania :) czy to nie jest ogrniczenie ?:D

Zuza załóż nowy temat poznamy przy okazji teorie innych użytkowników kafe. Ja nie mogę bo za każdym razem wyskakuje mi że założyłem już 10 tematów w tej godzinie i mam tak już od początku mojego żywota na kafe :O

"a w karme też wierzysz? " 123 ja wierzę w karmę dla papug. składa się głównie z prosa z dodatkiem innych nasionek :D oczywiście wierzę w nią bo ją widziałem.

To czemu allium nie wierzysz w duchy?? :D Przecież one nie są namacalne a wiele osób twierdzi że miało z nimi kontakt?? :D W UFO też zacznij wierzyć bo też nienamacalne a wiele osób twierdzi że małe zielone ludziki istnieją i kręgi na polu dla nich zacznij szykować :D

"W UFO też zacznij wierzyć bo też nienamacalne a wiele osób twierdzi że małe zielone ludziki istnieją i kręgi na polu dla nich zacznij szykować" 123 odezwał się ten co tu bakterie na marsie chce rozmnażać :D

Gość Zuzanna Amelia & 21
Orange - sprawdz sobie definicje karmy. To co podajesz to tylko katolicka interpretacja. Bardzo mozliwe ze nauki chrzescianskie islam i religie zydowskie czerpaly z wiedzy i filozofi dalekiego wschodu jako duzo bardziej rozwinietej o opartej na wiekszej wiedzy. Nie neguje tego. Wiedza dalekiego wschodu jest o kilka tysiecy lat starsza i byla pielegnowana na bogatszych i duzo lepiej rozwinietych terenach. Mogla wiec stanowic wzor dla kolejnych. Nic w tym zlego. Jednak sprowadzanie karmy czy reuinkarnacji do pojec dobra i zla jest nieporozumieniem samym w sobie poniewaz akurat te pojecia w filozofi dalekowschodniej maja zupelnie inny wydzwiek.

wierzysz w to co ci ludzie mówią ?:) to zcznij wierzyć ,ze gaz potanieje bo ludzie tka mówią :) Wierzę e Boga , który ma moc - ty w ludzkie gadanie .

Wierzę w Boga który ma moc?? I ja tą moc przejawia?? Nic nie robieniem?? Kiedy widziałaś jego moc na własne oczy?? Ja wiem zaraz mi powiesz że tsunami huragany i trzęsienia ziemii to boska wola więc nie musisz odpowiadać jeżeli to o to Ci chodziło

Off ja nie twierdzę że mam 100% rację ale od jakiego czasu ludzie zajmują się naukowo ewolucją?? Ile czasu starają się ewoluować bakterie?? 50 lat?? Ewolucja nie przebiega tak szybko, jeżeli by tak było to ewolucja neandertalczyka w homo sapiens trwała by 7 pokoleń a nie setki lat

"Ja wiem zaraz mi powiesz że tsunami huragany i trzęsienia ziemii to boska wola więc nie musisz odpowiadać jeżeli to o to Ci chodziło" 123 ale zauważ że ty mówisz dokładnie to samo. wierzysz w teorię ewolucji i bakterie na marsie. choć teoria ewolucji powstała tylko w oparciu o "dowody" takie jak występowanie organizmów podobnych do siebie a bakterie na marsie mają być dlatego że znaleziono tam metan.

To daj mi przykład tej mocy skoro na codzień ją widzisz tylko proszę Ciebie jakiś sensowny przykład którego wyjaśnić się nie da. Bo trzęsienia ziemii tsunami i inne kataklizmy można wytłumaczyć nie przypisując ich Bogowi

Owszem off ale ja nie twierdzę że moja teoria w którą wierzę jest na 100% tą jedyną prawdą z którą każdy ma się utożsamiać

"jeżeli by tak było to ewolucja neandertalczyka w homo sapiens trwała by 7 pokoleń a nie setki lat" 123 ale są mikroorganizmy w których następuje kiladziesiąt pokoleń w ciągu doby (jak nie kilkaset, nie znam się na tym). i na tych bakteriach, przez dziesiątki lat też nie zaobserwowano nic co by teorię ewolucji potwierdzało. ja nie wiem czy ona jest nieprawdziwa czy prawdziwa. pewnie się za mojego życia nie dowiem. ale troszkę drażni mnie wasze czepianie się cudzej wiary tylko dlatego że odnosi się ona do "przegródki" RELIGIA podczas gdy wy sami wcale nie mniejszą wiarę tu prezentujecie a uważacie się za lepszych bo wasza odnosi się do "przegródki" TEORIA NAUKOWA.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Offerma - ale o co Ci znowu chodzi ? Dla mnie mozesz wierzyc w nakrapiane ufoludki. Twoja sprawa.

Ludzie wierzący w teorię ewolucji szukają faktów na jej poparcie ludzie wierzący w Boga zaś ślepo wierzą w to co 2000 lat temu zostało napisane nie zadając sobie nigdy pytania a co jeżeli Biblia to dzieło nie inne od "Hamleta" które jest tylko fikcją. Widzisz off ja nie mam klapek na oczy i nie uważam że to co ja twierdze to jedyna prawda objawiona koleżanka zaś z drugiej strony klapki na oczy i nawet przez chwilę sama nie pomyśli nad prawdziwością Boga w którego wierzy a każdego który w Boga nie wierzy uważa za kogoś gorszego. Iście chrześcijańska ta jej miłość do bliźniego

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - napisz wiecej o tych bakteriach na Marsie bo to brzmi prawie jak "Wojna Swiatow"

"Bo trzęsienia ziemii tsunami i inne kataklizmy można wytłumaczyć nie przypisując ich Bogowi" tak samo jak obecnosć metanu na marsie. na marsie znaleziono metan i jakieś wyschnięte solne jeziora. na tej podstawie niektórzy naukowcy stwierdzili że ponieważ metan jest produktem przemiany materii a w solnych jeziorach nawet na ziemi żyją bakterie (w trochę podobnych do marsjańskich warunkach) to na marsie jest życie. i ty w to uwierzyłeś. i to jest niby "nauka". a czepiasz się kogoś kto wierzy w boga i twierdzi że istnienie świata jest "dowodem" na istnienie boga bo bóg stworzył świat. a przecież religia ze swojej natury nie wymaga takich dowodów jak powinna wymagać NAUKA I WIEDZA. tymczasem sugerujecie tu że wiara w boga to dla głupich a w marsjańskie bakterie i teorię ewolucji to dla mądrych. no weźcie mnie nie osłabiajcie.

Off dzieje się tak tylko i wyłącznie dlatego że w naukowym pojęciu stworzenia świata i organizmów brakuje tylko jednego ogniwa i układanka będzie pełna podczas gdy religijne pojęcie tego samego zagadnienia wygląda jak wybrakowane puzzle w których brakuje wielu elementów układanki. A nagonkę prowadzą nie ludzie szukający naukowych prawd na temat życia naszej planety tylko ateiści którzy przestali wierzyc w Boga bo tak im wygodniej było. Zobacz ja na nikogo tu nagonki nie robię i prowadzę normalną dyskusję

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - normalna dyskusja z fanatykami religijnymi jest nierealna. To bylo wyraznie widac w postach alium jak zaczela byc chamska gdy widziala ze traci grunt pod nogami.