Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona mama

mój syn sypia ze swoją dziewczyną... jak z nimi porozmawiać?

Polecane posty

Holendrzy już szykują się do podboju Marsa i chcą tam wybudować stację badawczą bo skoro jest metan to i zasilanie będzie

Gość bnbnhgnhn
akurat znam w wystarczającym stopniu założenia obu tych wierzeń i nie żadne nieporozumienie, tylko prawda dla ludzi patrzących "z boku" na obie strony, a ty masz problem z przyjęciem tego bo w ograniczony sposób interpretujesz chrzescijańskie twierdzenia, porównaj podstawowe założenia buddyzmu z 10 przykazaniami, sporo książek powstało łączących oba te "systemy" właśnie z racji ich podobieństwa, a wiara w jedno i drugie jednocześnie nie jest niczym rzadkim, bo nie kłóci się ze sobą (nic lepiej nie tłumaczy czyśćca jak pojęcie reinkarnacji właśnie) no chyba że mówisz o "lewej" stronie buddyzmu? w co jednak wątpię albo po prostu interpretujesz to wszystko we własny, odmienny sposób

"Zobacz ja na nikogo tu nagonki nie robię i prowadzę normalną dyskusję" 123 no tutaj się z tobą nie zgodzę bo używanie sformułowań typu "ślepo wierzą" w stosunku do partnerów dyskusji nie jest traktowaniem ich z należnym szacunkiem. no ale do tego się właśnie przyzwyczailiście z powodu tej komunistycznej propagandy która każe traktować wierzących jak jakichś zaślepionych głupków. a oni przeciez w żaden sposób nie kwestionują dowodów naukowych tylko trochę inaczej interpretują pewne sprawy niż niewierzący. są wśród nich oczywiście i głupi ludzie ale i wśród niewierzących idiotów nie brakuje. akurat tego towaru to wszędzie pełno. już nie wspominam o tekstach twojej "przydupaski" zuzanny. 123 "naukowym pojęciu stworzenia świata i organizmów brakuje tylko jednego ogniwa" ależ co ty w ogóle gadasz? "jednego ogniwa" to brakuje w teorii o tym że małpy człekokształtne i ludzie mają "wspólnego przodka". no i właśnie nie ma tego przodka :D to jest naprawdę komiczne jest teoria która mówi ze na pewnym etapie jakiś tam zwierz zaczął ewoluować tak, że część jego potomków stałą się przodkami ludzi a część małp człekokształtnych. no i to jest wciąż tylko takie czcze gadanie bo tego przodka nie ma. no i tak to właśnie jest z tą teorią ewolucji. ona fajnie i logicznie brzmi ale przecież wiemy że wiele fajnych i logicznych teorii okazywało się nieprawdziwymi i dopóki nie ma dowodów to się nie ma co do nich za bardzo przywiazywać.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pavlo - off nie czyta po angielsku. Orange - dlugo ci zeszlo na przyswojenie i przetrawienie tego co napisalam. Juz chcialam pojsc spac. Bedziesz tu jeszvcze czy juz sie kladziesz ?

Fakt jest taki ze rodzice mogą sobie nie życzyć wspólnego spania Dla przykładu powiem wam tak Mam 30 lat, tymczasowo musiałam wrócić dk mieszkania rodziców Przyjechał do mnie partner i nie spalismy razem Ja mam 30 lat a on 35 Następnego dnia wyjechaliśmy nad morze i nikt nie pytał mnie z kim będę spała jak i dlaczego Wolność Tomku w swoim domku Dobrze wiedza ze z nim sypiam a mimo tego nie spalismy razem Każdy ma inna mentalność I niestety będąc u kogoś - trzeba sie dostosować

Gość bnbnhgnhn
bez obrazy, ale nie myśl że wszyscy tak jak i ty siedzą tu całymi dniami i odświeżają stronę co 5 sekund czekając na posta :D

Gość Zuzanna Amelia & 21
Orange - czy raczej powinnam napisac alium ? Poczytaj ty o teoriach filozofi dalekiego wschodu. Bo to co podajesz to interpretacja koscielna. Tego odlamu kosciola , ktory pro\buje oba te systemy zjednoczyc. Chwalebne - to ... byc moze. Ale nie tedy droga. Jesli juz chces znalezc podobienstwa to na pewno nie tu i nie na takiej zasadzie.

"W tamtym roku wróciła pierwsza załoga wysłana na Marsa. Pobrała próbki." 123 nie zwariowałeś przypadkiem? :D

Off to co pisałem o bakteriach na Marsie ma podłoże naukowe one też ewoluowały z prostszych bakterii zadziwiające jest to że proces ewolucji bakterii jest całkiem podobny do założeń ewolucji organizmów na Ziemii. NaMarsie byli już ludzie i to o czym piszę to niespekulacje off ale kwintesencja raportów naukowych dopuszczonych do opinii publicznej po zeszłorocznym powrocie załogi z Marsa

Off wróć napoprzednią stronę tam masz linka do filmiku z wyjścia na powierzchnię Marsa i linka do organizacji która zajęła się tym przedsięwzięciem wraz z informacjami i dziennikiem załogi

nigdy w życiu nie należałam i nie będę należeć do koscioła , który próbuje " jednoczyć " chrześcijan i i pogan - daruj sobie zuziu teorie spiskowe . Nie jesteś aż tak atrakcyjna , żeby sie dla ciebie podszywać od kogoś .

Gość ewolucjonista
ale wy macie problemy człowiek to zwykłe zwierze jeszcze kilkadziesiąt lat temu żył w jaksiniach i nie było cywilazacji żyliśmy jak małpy TO JEST NAJWIĘKSZY DOWÓD NA EWOLUCJĘ!!! do dzisiaj niekrzy jeszcze pozstaja w dużej cześci małpami z wyglądu i umysłu.

ty człowieku poważnie piszesz? to gdzie są jakieś informacje o tej załogowej misji marsjańskiej bo to co dałeś na poprzedniej stronie to SYMULACJA była, nie wiem czy zauważyłeś.: 123 "Mars500, the first full-length, high-fidelity simulation of a human mission to our neighbouring planet" 123 zresztą to jest oczywiste bo o załogowej misji na marsa to nie ma co mówić nawet. jak na razie to nie jesteśmy w stanie sprowadzić z powrotem nawet sondy a co dopiero statku kosmicznego z ludźmi.

Gość Zuzanna Amelia & 21
alium - jakim skurwysynem musi byc ten twoj bog ze uczy byc tak nieprzyjemnym dla bliznich.

Gość ewolucjonista
wystarczy zobaczyć jak żyja niektóre prymitwne ludy w afryce i ameryce - dla nich bogiem jest chmura czy słońce a teraz współeczesny cżlowiek ma chrześcijaństwo które jest tak samo logiczne i śmieszne jak UFO czy inne JEDNOROŻCE...

Gość Zuzanna Amelia & 21
Ewolucjonista - genialne

"Off wróć napoprzednią stronę tam masz linka do filmiku z wyjścia na powierzchnię Marsa" tutaj też: http://www.filmweb.pl/film/Misja+na+Marsa-2000-881 i to już w roku 2000. ale nie koniecznie każdy w to musi wierzyć :D dobra stary, na razie. bo dyskutować o tym ilu diabłów zmieści się na główce od szpilki to ja nie zamierzam. zabiłeś mnie tekstem o załogowej misji marsjańskiej :D

Gość Zuzanna Amelia & 21
Sorry >Pavlo. Myslalam , ze off naprawde nie czyta po angielsku. Offerma - mogles kurwa uprzedzic. Nie byloby sciemy.

Gość Zuzanna Amelia & 21
Pomodl sie alium do swojego boga. Na pewno cie to zainspiruje.

a poza tym ten filmik też dotyczy tego programu mars500. to nie jest żaden fake tylko zwykła symulacja. czy ty nie czytałeś tego co mi wysłałeś czy co? tam jest wprost napisane że ci ludzie żyli 500 dni w warunkach mających symulować podróż na marsa. no ale na żadnym marsie nie byli. ludzie, nie osłabiajcie mnie. 123 "a teraz współeczesny cżlowiek ma chrześcijaństwo które jest tak samo logiczne i śmieszne jak UFO czy inne JEDNOROŻCE.." a takich durni to zawsze propagandzie potrzeba, im głupszy i bardziej prostacki tym lepiej.

Gość allll
Ja nie zamierzam obrazac autorki. Ale to prawda, syn jest dorosly, zarabia na siebie, matka jest wazna, ale nie az tak. Teraz najwazniejsza jest dziewczyna, moze nigdy sie nie ozeni, tylko bedzie zyl w konkubinacie? Przeciez sa i takie pary w dzisiejszych czasach. Ja jestem mloda, mam 23 lata, jestem 2 lata po slubie, z moim mezem sypialam wspolnie czy to u moich rodzicow czy jego dluuugo przed slubem. Rodzice nie robili nam zadnej jazdy z tego powodu, bo to normalna rzecz. A zeby mamusia nie musiala sie martwic na zapas, to niech nie grzebie w ich lozku, zeby nie znalezc czegos, czego by nie chciala wiedziec ani widziec. To jest ich intymnosc. Ja bym swoja mamę wysmiala, gdyby mi wyjechala z tego typu tekstem.

Gość Zuzanna Amelia & 21
offerma - ale co to zmienia ? Istnienia boga to nie udowadnia. Jedyna radocha ze pavlo nie doczytal albo nie zrozumial a ty bedziesz mogl go teraz gnoic i bluzgac , co bardzo lubisz robic. Cos jeszcze w temacie ?

Gość cfele
Jacy wy pierdolneci jestescie.jestem katolem i mam.na ciebie ofermo wyjebane

gnoić i bluzgać to ja mogę na takie prostaczki jak ty bo do niczego innego się nie nadajesz. to że pavlo nie wiedział że załogowa misja na marsa przekracza nasze możliwości technologiczne to nic złego choć nie sądziłem że ktoś tego może nie wiedzieć dlatego się tak zdziwiłem i na początku sądziłem że żartuje. a co do religii to te nienawistne ataki rozmaitych prostaków świadczą tylko o nich samych. bo biblia jest księgą symboliczną i tak należy ją interpretować. ale dla prostaka jest to za trudne i nie jest w stanie tego pojąć więc interpretuje tak jak już pisałem: "po dodowemu" i tego się trzyma.

"Istnienia boga to nie udowadnia." 123 no i to potwierdza tylko jak jesteś prymitywna skoro do tej pory nie pojęłaś że nie da się udowodnić istnienia boga. bo gdyby się dało to nie mielibyśmy do czynienia z wiarą a z wiedzą. no ale ile razy można to powtarzać. jest to śmieszne tym bardziej że i w nauce są rzeczy które przyjmujemy na wiarę. ale wy, jak już pisałem, wiarę w to co leży w szufladce "nauka" (choćby dowody były bardzo wątpliwe) traktujecie jako "objaw oświecenia" a wiarę w to co w szufladce "religia" jako objaw ciemnoty. z tego rodzaju prymitywizmem trudno dyskutować.

Link powyżej zaś poazuje że bezzałogowe ekipy lądowały już na Marsie i uzbrojenie takowych pozwala na robienie im badań chemicznych i wysyłani wyników składu chemicznego spowrotem do bazy

Gość Zuzanna Amelia & 21
23:42 [zgłoś do usunięcia] !offerma a co do religii to te nienawistne ataki rozmaitych prostaków świadczą tylko o nich samych. ­ Wiem , dlatego olewam takie jak alium. Co do Ciebie to nie od dzis wiadomo ze lubisz bluzgac i ublizac. Ale jakos do tej pory nie napisales w co TY sam wierzysz . Ujawnisz sie czy sie wstydzisz ?