Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewstydzesie

czy ktoś miał dziewiątki?

Polecane posty

witam, mam problem najprawdopodobniej z dziewiątkami. nie miałam jeszcze pantomogramu, ale dentysra tak podejrzewa. czy ktoś ma/ miał takie zęby? jak się odbywa ich usunięcie?

Gość to się zdarza
no dziewiątki to anomalia, ale się zdarza, najlepsze jest że nfz tego w żaden sposób nie refunduje, bo teoretycznie przecież zęby kończą się na ósemkach i to też nie u każdego. im szybciej, tym lepiej je usunąć i mieć problem z głowy. ale usuwa się chirurgicznie, moja mama miala takie usuniecie. nie wiem skad jestes, ale w razie co moge podpowiedziec ci gdzie ona to robila

Gość niewtydzesie
chirurgicznie- czy to oznacza pod narkoza? boję się bardzo takich zabiegów... jesli mozesz to chcetnie skorzystam z namiaru. mieszkam w warszawie, ale czesto bywam tez w krakowie

Gość aldonna17
o matko, nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miał tyle zębów :) zabieg chirurgiczny nie zawsze musi być pod całkowitą narkozą, mój facet usuwał ósemki chirurgicznie i miał tylko znieczulenie miejscowe, chociaż to pewnie zależy od ułożenia tych zębów itd. Jeśli chcesz mogę Ci polecić dobrego dentystę z okolic Wawy.