Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xaraaa

Moj synus

Polecane posty

Gość Xaraaa

skonczył 4m-ce i nadal jak lezy na pleckach i złapie sie go za raczki to nie unosi głowy a doczytałam ze juz powinien :( czy to moga byc jakies powazne zaburzenia ? dodam tylko że jest taki tłusciutki bo wazy ponad 9 kg choc karmiony tylko na piersi, do lekarza dopiero w styczniu na szczepienie i tak sie zastanawiam czy nie wybrac sie wczesniej... proszę o jakies rady

Gość Jolanta Hrabotek
Wy;uzuj bo każde dziecko jest inne a schematy to tylko schemat i służy do ogólnego porównania, dziecko może w jedną lub drugą stronę się wychylać po prostu. Poczekaj spokojnie do wizyty lekarza, a to ze dziecko jest grube to już daje do myślenia - nie ma siły po prostu :-)

Gość mammmmamia
nie wiem co dokladnie masz na mysli piszac ze nie unosi glowy, moja corka w tym wieku tez wydawalo mi sie ze nie unosi ,ale jak lekarz ja lapal to mowil ze jest ok i unosi, bo to nie chodzi o takie spektakularne uniesienie glowy :) bardziej o to zeby jej luzno nie wisiala, pamietam ze tez sie martwilam, teraz ma 2,5 roku i jest z nia wszystko ok. Ale jak masz sie martwic to idz do lekarza wczesniej i bedziesz wszystko wiedziala

moj synus podczas wizyty w 3 miesiacu zycia nie podnosil glowki z pleckow podnoszony za raczki i wyslali mnie na rehabiliracje , bo swiadczy to.o.wiotkiem klatce piersiowej .Wybierz sie do rehabilitantki lub najpierw do pediatry ..

dostaniesz rehabiltacje i maly szybko nadrobi ...ja bylam na wizycie dokladnie jak maly skonczyl 3 m - ce i odrazu rehabilitacja ..

Gość Xaraaa
jak byłam na kontroli pod koniec listopada to lekarz go badał i nic nie powiedził ze jest nie tak, po prostu ta ja sie na czytałam w necie i sobie moze troche wkrecam, własnie juz sama nie wiem....

lepiej idz teraz zeby pediatra skontrolowal bo lepiej cwiczyc teraz i miec z glowy niz jak dziecko bedzie mialo pol roku zaczynac naprawde to wazne idz do lekarza

Gość Xaraaa
arkadia91 własnie mi sie wydaje ze on ma tak samo jak Ty opisujesz ale czy lekarz by tego nie zauwazył 3 tyg temu??

moja corka tez nie podnosila jak miala 4 miesiace i bylismy wyslani do fizjoterapeutki pocwiczylam troche z corka i byly ladne efekty.

Gość rlizae
strasznie duzo wazy :0

Gość mammmmamia
ja bylam strasznie przewrazliwiona mama tez zadawalam setki pytan na forach, ale z doswiadczenia wiem ze zadna odpowiedz Cie tu nie zadowoli w 100% tylko opinia lekarza, ja jak mialam watpliwosci to umawialam wizyte i mialam spokoj a tak to obgryzalam pazury:)

Gość Xaraaa
no to sie jednak wybiore wczesniej do lekarza... a co ja poradze, że tyle waży ... poza piersia niec nie dostaje, on sie duzy urodził bo 4300 miał na starcie

Gość Xaraaa
a napiszecie mi jeszcze na czym polega taka rehabilitacja??

Rozpychasz dziecku żołądek, zobaczysz, będzie 8-lwetnim grubasem ważącym 50 kilo. Szkodzisz dziecku, lepiej się ogarnij, bo potem już mu nie pomożesz :O

Gość Xaraaa
a napiszecie mi jeszcze na czym polega taka rehabilitacja??

Gość Xaraaa
hmmm ciekawe jak ja mu rozpycham żołądek??? mozesz mi to wytłumaczyc!!!

autorko sa dwa rodzaje rehabilitacji bobaty i vojta ..ja mam vojte jest to uciskanie miejsca i poprzez ten ucisk jest wysylana informacja do mozgu i dziecko zaczyna poprawnie wykonywac to co trzeba ..

wybierz sie wczesniej do pediatry naprawde niech oceni neurorozwoj dziecka naprawde jesli rehabil bylaby potrzebna to warto ja rozpoczac jak najwczesniej aby trwala krocej i byly szybsze efekty

jesli ezeczywiscie dziecko nie podnosilo glowki na wizycie pod koniec listopada to moze po prostu pediatra uznal ze da dziecku jeszcze troche czasu i ze moze w ciagu tygodnia juz bedzie unosil ale jesli nie robi tego do tej pory to warto wybrac sie ponownie

mnie sie doczepila w dokladnie 3 miesiace po urodzeniu ze juz dziecko powinno podnosic i ze lepiej pocwiczyc z dzieckiem zeby robilo niz czekac i potem zaczynac rehabilitacje jak dziecko bedzie wieksze i ciezej bedzie rehabilitowac i dluzej

Gość Xaraaa
arkadia91 dzieki za rady jutro sie wybiore na pewno żeby sie juz nie denerwowac

w ktorym tyg urodzilas i.ile dziecko apgaru mialo ? a jak z pozostalymi umiejetnosciami ?? co dziecko umie juz ??

Gość Xaraaa
mi własnie nic nie powiedział tylko ze jest ok, a to ja sie naczytałam w necie o tych schematach rozwoju i wtedy to zauwazyłam...choc wszyscy mi mówia ze on grubiutki wiec mu ciezko ale ja juz sama nie wiem, jak lezy na brzuszku to głowke normalnie unosi tylko na odwrot tak jakos ciezko

Gość Xaraaa
urodziłam w 39 cc, po 1 min 9 pkt, po 3 min 10 pkt apgaru, w sumie nie wiem do konca co dziecko w tym wieku powinno juz robic.. z tego co doczytałam zauwazyłam tylko to na razie , musze dokładnie poczytac

wybierz sie nic Ci nie szkodzi , a uspokois sie moze rehabilitacja wcale nie bedzie u Was konieczna ..ja wpadlam troche w sidla , bo.moje dziecko urodzilo sie zexslaba hemoglobina i po 4 tyg po porodzie mialam sie zglosic z dzieckiem do przyszpitalnej poradni neonatologicznej i mamy tam kontrole co 4 tygodnie i wiesz krew dziecki sie poprawila wiec straciliby pacjenta wiec musieli nas zatrzymac ;-) w tej porafnii siedzi pediatra z rehabilitantka wiec co wizyte ogladaja malego i rehabilitantka dowalila sie , ze ta glowe powienien juz podnosic to bylo dokladnie 3 miesiace po porodzie

no.moj tez na brzuszku ladnie unosi ;-) ona mowi , ze to nie ma nic do rzeczy ale oczywiscie milo , ze podnosi ;-) dodam , ze moj tez grubiutki urodzil sie 3480, w 1 dzien 3 miesiaca wazyl 7380;-) powiedziala rehabilitantka, ze w pierwszej kolejnosci trzeba ta glowke do trakcji postawic ( to jest wlasnie to podnoszenie glowki z pleckoe ) bo uznala ze to najwazniejsze ;-) chociaz ma jeszcze inne zastrzezenia np ze lezac na brzuchu cofa raczki do tylu - ale to powiedziala ze w 2 kolejnosci sie zajmiemy jak przyjde 8 stycznia narazie mam cwiczyc by glowe podnosil z plecow

Gość Xaraaa
wybiore sie nie bede sie zadreczac az do stycznia... mi na wizytach nic nie mówił tylko, że wszytko ok, ostatnio robiłam mu badanie krwi i wyszło tylko za duzo jakiegos PLT-płytki ale podobno jak sie pobiera krew z palc to moga wychodzic błednie ten wskaznik wiec mam powtórzyc badanie w styczniu ale pobrac krew z zyły, reszta była ok

Gość mammmmamia
zgadzam sie ze jak nawet Ci lekarz kaze rehabilitowac to idz jeszcze to gdzies to sprawdzic do drugiego, a do rehabilitanta nie idz bez skierowania od lekarza bo ten napewno powie ze dziecko do rehabilitacji, ja tez jak z Małą bylam w szpitalu na zapalenie pluc to rozne rzezcy słyszalam, ze układa sie w C ze do rehabilitacja ale ja mam b dobrego pediatre ktoremu wierze i jeszcze mnie nie zawiodl i sie nie pomylil, ale na poczatku latalam do pieciu roznych, nie nalezy lekcewazyc ale niepotrzebnie meczyc dziecka tez sie nie powinno

Gość Xaraaa
lezac na brzuszku cofa raczki do tyłu albo sie na nich podpiera albo całkiem podnosi i buja sie na bruszku :D

Gość vvmnnnvnvnvnvn
Twój synuś to świetny kandydat na zapaśnika sumo, bo póki jest na twojej piersi nie będzie chyba szansy na zeszczuplenie. Bardziej się przypatrz na to co jesz , może zbyt obfite w tłuszcze to twoje jadło?