Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xaraaa

Moj synus

Polecane posty

ja 7 wrzesien nooo , ale jestem podminowana bo ta vojta i ten placz mnie wykancza psychicznie a efektow brak :-\ a codzien sprawdzam ze moze ta glowka sie podniesie :-\ nooo moj tez grubas 7380 - 6 grudnia wazyl ..a przeciez nie od dzis wiadomo , ze grubsze osoby sa mniej sprawne motorycznie ... :-\

jak masz czas itd to.moze zajrzyj do pediatry zeby obejrzal malutkiego moze jakies techniki Ci pokaze do stymulacji nic nie tracisz ;-) u nas wyszly lekko powiekszone podtwardowki w usg przezc wiec u mojego z gory zakladaja ze jego neurorozwoj moze byc opoznoony ..rehabilitantka powiedziala ze moze tak byc ze dopiero ok 2 roku zycia nadgoni rowiesnikow i bedzie juz na tym samym etapie

Gość Xaraaa
wierze Ci, że ten płacz Cie wykancza i wcale sie nie dziwie ale robisz to dla jego dobra wiec musisz być twarda a skoro rehabilitantka Ci powiedziała, że jego rozwój może byc troszke opózniony wiec głowa do góry wierze ze bedzie ok :) szybko pozniej zobaczysz... ja mam 15 stycznia na szczepienie, wiec już nie będę szła wcześniej tylko lekarz go obejrzy przed szczepieniem a to robilas mu jakies usg??

no to przezciem.co Ci pisalam w poprzednim poscie ;-) i wyszly tam lekko podwyzszone podtwardowki..dlatego rehabilitantka twierdzi , ze takie cos moze byc przyczyna opoznien ...kontrolne usg mamy 8 stycznia aby sprawdzic czy to sie wchlania czy powieksza itd :-\

narazie sa leciusko ponad norme - pediatra uspakaja ze wiele dzieciaczkow ma takie wodniaczki podtwardowkowe lub wylewy lekkie i jest wszystko ok..ale trzeba obserwowac bo to sie mize powiekszac a to juz bedzie niebezpieczne

ale rehabilitantka kaze dmuchac na zimne i cwiczyc bo tak jak pisalam moze miec opozniony rozwoj nawet do 2 roku zycia .Moze , ale nie musi to sie juz okaze przy osiaganiu kolejnych progow - no.narazie jak widac jest opoznienie bo tej glowki.nie dzwiga oraz w linii srodkowej ciala nie laczy raczek a tylko w gornej czesci ciala a tu jak brzuszek nie laczy ..

ranyyy dzis po cwiczeniach podnioslam malego i podniosl glowke , ale fajnie strasznie sie ciesze !!!! a jeszcze wcz lezala i nie drgnela, a dzis tak niespodzianka super ;-)

Gość Xaraaa
co do tego usg to źle zadałam pytanie, chodziło mi bardziej dlaczego robili mu to usg bo mojemu nie robili, z tego co doczytałam w necie to usg głowy..

Gość Xaraaa
no to super :D ciesze sie razem z Tobą :D widzisz jednak efekt jest to najważniejsze :)

ja mu sama prywatnie robilam , teraz na powtorne dostalam juz skierowanie z przychodni aby skontrolowac..ale podejrzewam ze itak nawet na to pierwsze tez bym dostalabym tylko pospieszylam sie , a dostalabym dlatego , ze jak sa jakies opoznenia w robieniu czegos to daja ..

a zrobilam dlatego , bo wiedzialam , ze piotrus byl okrecony pepowina i chcialam sprawdzic , czy wszystko ok..

Gość Malutka0090
Dobra rada- nie sugeruj się tym co przeczytasz w necie :) nabawisz się tylko stresu że coś jest nie tak.

Gość Xaraaa
hejka i jak tam postepy w rehabilitacji?? jak synus? :)