Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purple rain purple rain

Czy dodajecie kiełbasę do bigosu?

Polecane posty

Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman gotuje,a własciwie dusze na gazie z podkładką i na małym ogniu,nic sie nie przepala.nawet wody nie dodaje. 1 dnia dusze 3 godz. 2 dnia 2 godziny 3 dnia godzinę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość purple rain purple rain
Nie mam wina czerwonego, jedynie jakieś Martini Rosso, więc bigos musi się obejść smakiem. Ojejciuuu - Słyszałam kiedyś, że promile odparowują w temperaturze :) Podobno warto dodać powideł śliwkowych. Próbował ktoś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja swoj w piekarniku robie, mieszam co godzine czyli3 razy. robie na lenia. marchew 3 rodzaje miesa łopatka boczek zeberka lisc laurowy przyprawy seler pietruszka na koniec koperek. jestem mało wybredny :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
purple rain purple rain,słayszałam,słyszałam:-) ale jestem przewrażliwiona na tym punkcie i rzadko dodaje do potraw alkoholu jakiegokolwiek,bo u mnei wszyscy kierowcy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prudencja
Robimy go na gazie bo bigos trzeba mieszać dlatego też nic na spód sie nie kładzie a gotować na wolnym ogniu możesz i dwa dni tzn. parę godz. w jednym dniu po ostygnięciu przez noc możesz na drugi dzień znów parę godz. pogotować albo poprzestać na tym jednym dniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ,seler,pietruszka,koperek :-) jeszcze takiego czegos nie jadłam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wody nie dodajesz ?? ja dodaje z litr moze mniej. kurde i tyle tusisz ? to bardzo duzo. kiedy moge sie wprosic na spróbowanie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
prudencja,ja uzywam nakąłdki na gaz,nie stawiam bezposrednio na ogniu gara. W ogole rzadko keidy gotuję cokolwiek bez tej nakładki na palnik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prudencja
Ja pod koniec gotowania daję łyżkę przecieru pomidorowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ,nie ,nie dodaje ani kropli wody,bo jakbym dodała ,to bym kapusniak ugotowała,nie bigos :-) Na 1 str.tego tematu nnapsiałam jak robie bigos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
prudencja ja przecieru nie dodaje,bo bigos bez tego ma łądny kolor,od marchewki,kiełbasy,mies.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no co ty kapusniak . słuchaj ja mam wilki gar do robienia bigosu, zasypuke go kapusta i reszta miesiwa i do połowy zalewam woda. po 3-4 h pieczenia w piekarniku i mieszania odparowuje . nie do konca bo ie lubie suchego .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prudencja
Tak nakładkę na palnik daję a tak w ogóle to dusi się na baaaardzo małym ogniu, wody daję na samym początku ale to jest takie podlanie wodą, a póżniej wolniutko duszę pod przykrywką i nie daje wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jolka jaolallalla
i podstawa bigos trze aprzypalic delikatnie!!nawt gestler to mowila ale panie zpaominja o tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ja tez mam wielki gar do robienia bigosu :-) I nigdy nie dodaje wody,przenigdy,bo woda z kapusty i sok z mies sie tworzy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prudencja
Geslerka może sobie przypalać , ja kiedyś lekko przypaliłam i rzeczywiście nic się nie stało i był dobry ale to ryzyko, Geslerce ludzie pilnują, a ja jak mi sie bigos gotuje to robię 100 innych rzeczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejciuuu
Jakbym bigos przypaliła,to bym sie rozpłakała :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prudencja
Tak zdążyłam w odpowiednim momencie lekko go chwyciło ale rzeczywiście był dobry a jaki kolorek miał :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×