Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość purple rain purple rain

Czy dodajecie kiełbasę do bigosu?

Polecane posty

Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman gotuje,a własciwie dusze na gazie z podkładką i na małym ogniu,nic sie nie przepala.nawet wody nie dodaje. 1 dnia dusze 3 godz. 2 dnia 2 godziny 3 dnia godzinę.

Gość purple rain purple rain
Nie mam wina czerwonego, jedynie jakieś Martini Rosso, więc bigos musi się obejść smakiem. Ojejciuuu - Słyszałam kiedyś, że promile odparowują w temperaturze :) Podobno warto dodać powideł śliwkowych. Próbował ktoś?

ja swoj w piekarniku robie, mieszam co godzine czyli3 razy. robie na lenia. marchew 3 rodzaje miesa łopatka boczek zeberka lisc laurowy przyprawy seler pietruszka na koniec koperek. jestem mało wybredny :).

Gość ojejciuuu
purple rain purple rain,słayszałam,słyszałam:-) ale jestem przewrażliwiona na tym punkcie i rzadko dodaje do potraw alkoholu jakiegokolwiek,bo u mnei wszyscy kierowcy :-)

Gość prudencja
Robimy go na gazie bo bigos trzeba mieszać dlatego też nic na spód sie nie kładzie a gotować na wolnym ogniu możesz i dwa dni tzn. parę godz. w jednym dniu po ostygnięciu przez noc możesz na drugi dzień znów parę godz. pogotować albo poprzestać na tym jednym dniu.

Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ,seler,pietruszka,koperek :-) jeszcze takiego czegos nie jadłam :-)

wody nie dodajesz ?? ja dodaje z litr moze mniej. kurde i tyle tusisz ? to bardzo duzo. kiedy moge sie wprosic na spróbowanie ?

Gość ojejciuuu
prudencja,ja uzywam nakąłdki na gaz,nie stawiam bezposrednio na ogniu gara. W ogole rzadko keidy gotuję cokolwiek bez tej nakładki na palnik.

Gość prudencja
Ja pod koniec gotowania daję łyżkę przecieru pomidorowego.

Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ,nie ,nie dodaje ani kropli wody,bo jakbym dodała ,to bym kapusniak ugotowała,nie bigos :-) Na 1 str.tego tematu nnapsiałam jak robie bigos.

Gość ojejciuuu
prudencja ja przecieru nie dodaje,bo bigos bez tego ma łądny kolor,od marchewki,kiełbasy,mies.

no co ty kapusniak . słuchaj ja mam wilki gar do robienia bigosu, zasypuke go kapusta i reszta miesiwa i do połowy zalewam woda. po 3-4 h pieczenia w piekarniku i mieszania odparowuje . nie do konca bo ie lubie suchego .

Gość prudencja
Tak nakładkę na palnik daję a tak w ogóle to dusi się na baaaardzo małym ogniu, wody daję na samym początku ale to jest takie podlanie wodą, a póżniej wolniutko duszę pod przykrywką i nie daje wody.

Gość jolka jaolallalla
i podstawa bigos trze aprzypalic delikatnie!!nawt gestler to mowila ale panie zpaominja o tym

Gość ojejciuuu
Dr_Hoffman ja tez mam wielki gar do robienia bigosu :-) I nigdy nie dodaje wody,przenigdy,bo woda z kapusty i sok z mies sie tworzy.

Gość prudencja
Geslerka może sobie przypalać , ja kiedyś lekko przypaliłam i rzeczywiście nic się nie stało i był dobry ale to ryzyko, Geslerce ludzie pilnują, a ja jak mi sie bigos gotuje to robię 100 innych rzeczy

Gość ojejciuuu
Jakbym bigos przypaliła,to bym sie rozpłakała :-(

Gość prudencja
Tak zdążyłam w odpowiednim momencie lekko go chwyciło ale rzeczywiście był dobry a jaki kolorek miał :)