Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkiiii23

Problem z windowsem 8

Polecane posty

Gość majkiiii23

Może mi ktoś pomóc? Mam problem z win 8. Kupiłem dzisiaj lapciaka niestety z tym systemem, który strasznie mi nie pasuje i chciałbym się jego pozbyć. Jak to zrobić najszybciej żeby wrócić do 7? Lapciak jest nowy i posiada tylko win8. Kiedy próbuje botować płytę windowsa przy starcie systemu to mam problem gdyż nic nie wyskakuje. W biosie jako wierwsza do botowania jest płyta cd/dvd ale nic nie wyskakuje później, oraz nie ma komunikatu aby nacisnąć dowolny klawisz.

Gość korek9
włóż płytę i zresetuj kompa nie wyciągając jej

Gość korek9
sorry zamiast zresetuj to opcja uruchom ponownie

Gość majkiiii23
Kiedy to nic nie daje. Nie ma reakcji kompletnie. Nie ma komunikatu żeby nacisnąć klawisz

Gość korek9
jaki klawisz wyłącz i włącz komputer z płytą w środku niego

Gość ziuuuteck
Co Ci nie pasuje w Win8?

Gość majkiiii23
po tej czynności komputer normalnie loguje się do systemu. Nie wiem dlaczego ale na stacjonarce bez problemu płytka odpala. Laptop to MSI GE70 . Nie mam pojęcia co zrobić

Gość majkiiii23
Co mi nie pasuje? W sumie sporo rzeczy. Lubię iść z postępem, ale to jest nie dla mnie. Może jestem zbyt leniwy bo po prostu nie chce mi się tego ogarniać. Z resztą po świętach wyjeżdżam i wolałbym mieć pewny i obeznany system w lapciaku.

Gość korek9
na pewno płyta z 7 to płyta z 7? bo to je dziwne

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
obstawiam że provo moda a zabieram się do snu. Wchodzisz w biosa zależnie jaki to model f10 czy co ci się tam przy starcie wyświetla. Szukasz ustawień boot. I zmieniasz na cd przed dyskiem twardym. Wtedy przy włączeniu kompa z włożoną płytą pojawi ci się naciśnij dowolny klawisz

Gość majkiiii23
To nie żadne provo. To co mi powiedziałeś dokładnie tak zrobiłem tyle że kiedy startuje na nowo kompa nie mam nic żeby nacisnąć klawisz. Dla mnie jest to o tyle dziwne że wcześniej na stacjonarnym bez żadnych problemów to robiłem. Tak jest to płytka z windowsem 7

Gość hbn78u
A co ogarniac w Win8? Zamiast kombinowac to sie zapoznaj z nowym OSem.

Gość majkiiii23
tyle że ja wcale nie chciałem tego systemu, ale akurat był wgrany. Nie wiem sam, dopiero przed chwilą sprawdzałem płytę dla pewności i normalnie odpala na stacjonarnym a tu lipa. Jutro pójdę do sklepu i niech mi to robią

Gość Beeo
"Ósemka to tragedia." jakieś argumenty?

Gość zew ryczacej gesi
musisz podczas staaru nacisną f8 wtedy powinno wyskoczyć menu wyboru dysków w tym napędu wybierasz naped i ci płyta startuje 2 sposób to wchodzisz do biosu i tam przestawiasz boot menu "Ósemka to tragedia." jakieś argumenty? system podobno dobry bo to ulepszona 7 ale za to szpieguje to co instalujesz na kompie to system wysyła do Microsoftu http://www.pcworld.pl/news/385034/Windows.8.nas.szpieguje.Microsoft.odpiera.zarzuty.html

Jakich argumentów potrzebujesz ? Wystarczy spojrzeć. Idź do sklepu niech ci pokażą jak to wygląda. Ja już miałam laptopa w ręku na szczęście coś mnie podkusiło zobaczyć i szybka zamiana. Naprodukowali badziewia i starają się sprzedać za wszelką cenę.

Gość zapłaciłas w laptopie za
windowsa z 250 zł a teraz go chcesz usuwać i uzywac jakiegos pirata?? :D Gdzie tu logika...

Gość ergenika18
no co nie wiedziala co kupuje teraz musi zmienic, tez bym o maly wlos nie kupila

Gość djddhshsss
Trzeba być debilką by kupować laptopa i nie wiedzieć jaki będzie miał system operacyjny :D

Gość djddhshsss
Trzeba być debilką by kupować laptopa i nie wiedzieć jaki będzie miał system operacyjny :D

Gość ffgsfg
trzeba być idiotą by kupować komputer z preinstalowanym systemem :classic_cool:

Gość teraz autorka bedzie
wiedziała ze mozna kupic laptopa bez systemu. I taki bez systemu o takich samych parametrach kosztuje gdzies około 250 zł taniej. Ja tam bym nie kasował tylko starał sie przyzwyczaić. Moze głupie sa te kafelki zabrane menu start ale mozna sie do tego przyzwyczaić mimo ze jest to niefunkcjonalne. Z drugiej strony moze ludzie nie zechca tego kupowac i microsoft zmadrzeje i odda menu start w nastepnym windowsie :D:D

Gość steniska11
Ja wiedziałam jak to wygląda i wybrałam kompa z windows 7. Współczuje ci autorze :) To się nie nadaje do użytkowania, niewygodne, nie przejrzyste, nie funkcjonalne. Jednym słowem MEGA porażka! Już w windows 7 jest sporo utrudnień w porównaniu z XP ale niewidoczne właściwie a ósemka to ja nie wiem po co ? Może rzeczywiście zrobione tylko pod to szpiegowanie

Gość autor nie autorka nie umiecie
czytac