Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfef

niezobowiązujący prezent!

Polecane posty

Gość sdfef

Witam, mam taki problem ponieważ rozstałam się jakiś miesiąc+ z chłopakiem, mimo to mamy jako tako dobre kontakty, on nie ma rodziny, jest sam, zawsze spędzal czas z dziadkami,ale teraz ich także już nie ma i został sam... byłam jego rodziną (byliśmy ze sobą dwa lata) Spytał mnie, czy nie chciałabym z nim spędzić świąt, ponieważ będzie sam. Moja rodzina bardzo go lubi i go zaprasza do nas. Ja wiem, że on na pewno mi coś da i również chciałabym dac mu jakiś prezent tylko że nie wiem co to może być.

Gość sdfef
Młody chłopak, ma 20 lat, chciałam mu kupić płytę ale już kiedyś ode mnie dostał... nie chciałabym się powtarzać :) Co prawda wtedy bardzo się cieszył :) Nie chcę wyskakiwać z żadną bielizną itd bo to zbyt osobiste, notesów raczej nie używa... na prawdę nie wiem co.

Gość sdfef
kupuję zawsze praktyczne rzeczy, kubek także kiedyś dostał ode mnie.

Gość sdfef
Łamanie kołem jedna z metod egzekucji stosowanych w Europie. Nagą ofiarę z szeroko rozstawionymi kończynami przywiązywano do metalowych pierścieni. Następnie pod jej biodra, kolana, kostki, łokcie i nadgarstki podkładano grube kawałki drewna. Wtedy kat miażdżył jej ciało ciężkim kołem (rodzajem kanciastej maczugi, której krawędzie były obite metalem). Po zmiażdżeniu kończyn ofiarę stawiano w pozycji pionowej. Następnie gawiedź pastwiła się nad nią, np. wydłubując jej oczy. Rozróżniano dwie formy tej kary: łamanie kołem od dołu, w kolejności łamano kostki, nadgarstki; łydki, przedramiona; uda, ramiona; klatkę piersiową (kręgosłup) łamanie kołem od góry, mające znamiona litości, aktu łaski, wykonywano w odwrotnej kolejności pierwszym uderzeniem w klatkę piersiową łamiąc kręgosłup; w ten sposób przerwanie rdzenia kręgowego powodowało, że skazany (o ile przeżył) nie odczuwał bólu przy kontynuacji wykonania kary.

Gość moze i znajda ;)
wklep na you tube : "prezenty dla niego" kilka blogerek zrobilo na ten temat vlogi ;)

Gość o9opo98p98p98p
Nic osobistego. jakiś długopis, książkę, kubek, czajniczek do herbaty, super ekstra kawę, breloczek.........

Gość o9opo98p98p98p
Nic osobistego. jakiś długopis, książkę, kubek, czajniczek do herbaty, super ekstra kawę, breloczek.........

Gość iouoiuot
pendraiwa

Gość gzgftdrr
a moze jakas dobra ksiazke? jakie ma zainteresowania? jakis album o gorach?

Gość withorwithoutyou
a może coś w stylu vouchera na wymianę opon, internetowy kurs językowy? Widziałam wiele takich ofert na stronach zakupów grupowych.

Gość sdfef
właśnie wspominał mi, że nigdy nie przeczytał niczego do konca bo nic go tak nie wciągneło, nie mam pojęcia jaka książka by mu się spodobała.