Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co przygotować?

Jakie potrawy zawieźć do teściów?

Polecane posty

Gość co przygotować?

Witajcie. na wigilię jedziemy do teściów i nie mam pomysłu co przygotować? będziemy jechać 2.5h i nie mam pomysłu co zabrać? w zeszłym roku nie było problemu bo mieszkaliśmy w jednym mieście i zrobiłam koreczki śledziowe, śledzie pod pierzynką, jaja faszerowane i krokiety z kapustą i grzybami. ale w tak długą drogę to ich nie przewiozę. co zrobić?

Gość lolooooo
ciasta- pierniki, pierniczki, łamańce, makowiec

Gość pot
kapuste z grzybami z cyjankiem

Gość co przygotować?
Oni to powiedzą,że nic,ale ja tak nie umiem. Pierniczki już mam upieczone. i właśnie myślę o czymś bardziej treściwym.

jak się zapyta teściów to pewnie usłyszy"nic nie trzeba" sama wiesz co lubisz i umiesz gotować najlepiej:) Pomysł z ciastami też dobry

Gość co przygotować?
Umiem zrobić dużo rzeczy,ale nie mam lodówki turystycznej i zastanawiam się co zrobić żeby dowieźć? mogę zrobić rybę w galarecie-ale dowiozę zupę rybną... przeglądam przepisy i nic nie widzę ciekawego co można wieźć w 20 stopniach przez 2.5h-przy dobrych warunkach. dlatego pytam czy macie jakiś pomysł. na razie upatrzyłam kotlety z kaszy gryczanej.

Gość lolooooo
Kup taką torbę specjalną- reklamówkę- kilka godzin wytrzymują rzeczy w niej. W bagażniku też jest chłodniej niż we wnętrzu. Pierogi ruskie nie powinny się zepsuć. Łazanki z cebulą. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy z treściwych rzeczy. Może zupa?

Gość co przygotować?
My nie mamy jako takiego bagażnika,bo to kangoo. te torby termiczne to są nic nie warte,kiedyś już wiózłam w nich i dobre są na pół godziny. mąż wpadł na pomysł żeby na bagażniku na dachu wieźć gorzej tylko jak garnek odczepi się od relinków.:p to kotleciki i łazanki. ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? zup poza barszczem grzybowym u nich nie jedzą a tradycyjnie barszcz gotuje teść.

Gość moja pierwszy raz miala kaszel
kapuste z grzybami, paszteciki, łosossia mozesz kupic i w paczce go zawiezc a zrobic dopiero u nich np. z oliwkami i sokiem z cytrryny i koperkirem, mieso na drugi dzien. a co bedzie jak sie powtorzy?

Możesz wszystko zabrać (byle nie zupę :D ) .Dobrze zapakujesz to nic się nie stanie ;) Śledzik (koreczki,w oleju itd) - hop do słoika. Pierogi,uszka,paszteciki,krokiety itd.

Gość a ja zaproponuję
może truciznę?