Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BrakFasoliny

Do mam dzieci krtaniowych

Polecane posty

Gość BrakFasoliny

Mamunie moja corka poraz pierwszy zachorowala na zapalenie krtani.Choroba zaczela sie od goraczk ponad 39 stopni z zaczerwienionym gardlem,po dwoch dniach dziecko zaczelo sie dusic i wyladowalismy w szpitalu.Chcialam sie dowiedzieciec czy Wasze dzieci czesto chwytaja ta infekcje,lekarz mnie poinformowal ze jesli raz dojdzie do zapalenia krtani lubi to powracac.Jak uodparniacie dodatkowo dzieci?Jak zachowac sie w naglych przypadkach dusznosci?Jakie leki wam przepisywano?Corka ma 21 miesiecy.

Gość moja pierwszy raz miala kaszel
ze sie dusila jak miala 1,5roku, w nocy jechalismy na pogotowie po zastrxzyk sterydowy, potem po pół roku zaczęła chrypieć wiec pojechalismy za wczasu, bo krtan rozpoczyna sie od chrypki. No i potem raz jak miala ok. 2,5 - 3lat. Teraz ma 4 i z chrypki ja wyleczylam sama. Chyba im starsze tym łatwiej. W lodowce mimo wszystko mam enkorton w razie gdyby sie dusila. Z domowych sposobow otworzyc okno i lod prxzylozyc do szyi, bo odblokowac dusznosc no i na pogotowie.

Moj syn ma 3 raz zapalenie krtani. Za kazdym razem dostajemy pulmicort berodual cos na ibuprofenie nebulizacje z soli fizj. i tyle. Jak zaczyna sie dusic to ubieram i na balkon- pomaga. Traz infekcja jest lagodna. Nie wiem czy pomoglo obnizenie temp w domu czy po prostu uodparnia sie.

Gość BrakFasoliny
a co to jest ten enkorton?To jakies lekarstwo w razie gdyby dziecko znow zachorowalo?mnie z poczatku leczono antybiotykiem ospamox a w szpitalu zastrzyki dexaven czy jakos tak

Gość moja pierwszy raz miala kaszel
to lek ze sterydem na odblokoweanie to chyba to to samo co zastrzyk. Mam go w lodowce i puk puk nigdy nie uzylam :)

Gość mam pulmicort berodual
moje dziecko 2x zabrala karetka , mial robiona w szpitalu inhalacje z adrenalina. gdy widze ze jest zle to wlaczam pulmicort.

Gość BrakFasoliny
aha po zaraz po siwetach wybieramy sie do lekarza porposze o cos zeby mi przepisala w raze kiedy by znow malego cos chwycilo.Widok kiedy dziecko zaczelo mi sie pierwszy raz dusic byl straszny ;( przezylismy to ale bez szpitala sie nie obylo.

za pierwszym razem na dziecko sinialo. jest to straszne uczucie. musisz w domu miec cxhlodniej,. my mamy encorton w czopkach.

Gość BrakFasoliny
mamy gaz ustawiony na 22 stopnie czy to za duzo?

Gość 9joju9tju99tyg9u
tak 22 st to za dzuo

ja mam 20, w sypialni 19. grzeja kaloryfery wiec ogolnie sucho w domu. ciezko mi powiedziec czy to za duzo.

Gość moniiiikaa
mamy dwa nawilzacze,jeden chodzi u gory a drugi na dole.jeju mi juz zimno przy 22,bo kiedys zanim maly przyszedl na swiat mielsimy 23,5.A powiedzcie czy to tez zle jesli jest temp 22 i powietrze dobrze nawilzone i dziennie wietrzone pomieszczenia?