Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co pracować ?

po co pracować ?

Polecane posty

Gość po co pracować ?

...skoro można elegancko siedzieć w domu i nic nierobić

Gość _dokładnie
dokładnie, albo fizole po zawodówce

Gość Nic nierobic
Slownik kup.

Gość klalyu78888888
w pl czy pracowal czy nie to i tak nie ma i tak wiec lepiej w domku

Gość Smutnaona2345
Hmm po co pracować? np żeby zarabiać, mieć za co kupić jedzenie, zapłacić rachunki, wyjechać na wakacje. Z tym ,że najniższa krajowa pozwala tylko na wegetacje. Państwo mogloby podwyzszyc pencje ,ale wtedy wycofają się z rynku wielkie fabryki , ktore tu mają drugą Azję z tanimi wyrobnikami

"Państwo mogloby podwyzszyc pencje ,ale wtedy wycofają się z rynku wielkie fabryki , ktore tu mają drugą Azję z tanimi wyrobnikami" Oj, moja droga! Chyba nawet nie wiesz jak mocno się mylisz! Żeby państwo mogło podwyższyć pensje, należałoby zwiększyć masę pieniężną. Zwiększenie tej masy bez zwiększenia zabezpieczenia towarowego to nic innego jak inflacja i odpowiednio wzrost taryfów i cen. A znając życie, ci kto mają na to wpływ zadbają o to, żeby wzrost taryfów i cen znacząco przewyższył wzrost płac. Efekt końcowy jest taki, że będzie jeszcze gorzej. Stany już produkowali i dalej produkują masę pieniężną i widzimy jak to się kończy. W Stanach kryzys, jakiego nie było w całej ich historii. Za tym idzie kryzys w całym świecie. Może Polska i nie ma ta dużego wpływu na światową gospodarkę, ale rozwalić własną gospodarkę z pewnością potrafi!!! :-D

Gość wala333
as jak by dodrukowac pieniedzy wiecej?

Gość Smutnaona2345
Nie można dodrukować pieniędzy bo pieniądz musi mieć jakieś pokrycie np w złocie, wartość. Można natomiast pozyskać pieniądze z obszarów w których jest ich za dużo. Nie chodzi mi o to żeby wszyscy mieli po równo ,ale żeby pensje pozwalały na godne życie a nie wegetacje i ciągłe pytania czy starczy do pierwszego

"Nie można dodrukować pieniędzy bo pieniądz musi mieć jakieś pokrycie np w złocie, wartość." Tak powinno być w idealnej sytuacji. Ale rzeczywistość jest inna. Dzisiaj pieniądze, tak naprawdę, mają tyle wartości ile wart jest papier z którego zostały wyprodukowane! O tym się dużo teraz mówi. Dzisiaj, gdyby któryś kraj posiadający dolary spróbował wymienić je na złoto czy inną stosowną wartość, to byłby mocno zdziwiony. Nikt im nic za te papierki nie dałby!!! :-D

"W nowym projekcie budżetu, którym zajmie się we wtorek rząd, zapisano wyższy deficyt, wyższe bezrobocie i niższy wzrost niż zakładano kilka miesięcy wcześniej. " CAŁOŚĆ CZYTAJCIE TU - http://www.polskieradio.pl/42/259/Artykul/677487,Projekt-budzetu-na-2013-rok-smutniejszy-niz-w-czerwcu VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV Zwłaszcza proponuj zwrócić uwagę na "wyższe bezrobocie". Dlaczego? Bo ci, kto trafi pod ten problem będą zmuszeni coś skombinować żeby przeżyć. Spora część tych ludzi zrozumie, że MLM jest dla nich świetnym rozwiązaniem i wejdą do biznesu "pod tymi" kto już w nim jest. Jeśli jesteś rozgarnięty to powinieneś zapisać się przed nimi!!! :-D

Haha, niezłe pytanie: po co pracować? Ja np. pracuję dlatego, że nie stać mnie na to, by leżeć i pachnieć. Jak ktoś chce się usamodzielnić, mieć własny dach nad głową, mieć co jeść, móc założyć rodzinę, to niestety trzeba skądś mieć kasę, a żeby ją mieć to najczęściej - choć nie zawsze - trzeba iść do pracy. Poza tym ja np. lubię pracować, bo dzięki temu się rozwijam, nie nudzę się i głupie rzeczy nie przychodzą mi do głowy :P

"Jak ktoś chce się usamodzielnić, mieć własny dach nad głową, mieć co jeść, móc założyć rodzinę, to niestety trzeba skądś mieć kasę, a żeby ją mieć to najczęściej - choć nie zawsze - trzeba iść do pracy." Kluczoe zdanie tutaj jest - "choć nie zawsze". Właśnie! Większość ludzi ma zakodowane że jak gdzieś brać kasę to tylko pracując dla kogoś. A czy napewno musi tak byc? Otóż , nie koniecznie. Jest masa innych możliwości! Podkreślam specjalnie dla niektórych obarczonych manią szukania drugiego dna i podtekstów - LEGALNYCH I MORALNYCH MOŻLIWOŚCI!!!!! Jeśli będziesz chciała o tym porozmawiać - daj znać. :-D

Gość kto zna odpowiedź ?
po co pracować ? po co żyć ?

ja pracuje na czatch, po studiach, bo nawet do biedronki mnie nie chcieli bo nie mam znajomosci, i nigdy nie mialam nic wspolnego z ta branza heh Kobietki pracujace na czatach amerykanskich zapewne juz maja ta karte, lecz te ktore nie maja moga sobie zalozyc karte payoneer Łatwe szybkie płatnosci w dolarach, wyplata w polskich bankomatach:usmiech.gif Troszke dlugo sie na nia czeka ale wartousmiech.gif Gdybyscie mialy jakies pytania chetnie odpowiem http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/14 4T6S Za zalozenie karty przez ten link zyskujecie i wy i ja po 25 dol.gif buziaki

Gość camgirl
Hej, odświeżam temat, laseczki polecam pracę na amerykańskich czatach, zarobicie sporo $ :) Polecam też darmowe konto payonner, na które będą przychodzić zarobione $ :) za rejestrację otrzymasz zarówno Ty jak i ja po 25 $ :), sprawdziłam działa :) pozdrawiam, w razie pytań jestem do dyspozycji :) http://share.payoneer-affiliates.com/v2/share/6119029034944474301

Gość gość
pracować po to by się rozwijać! rekrutacyjnarewolucja.pl z wieloma ofertami pracy z myślą o was!