Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeOla25

Pytanie do ateistów

Polecane posty

Gość kafeOla25

Co byście zrobili, gdyby wasze dziecko postanowiło służyć KK? Gdyby syn zechciał zostać księdzem, lub córka zakonnicą?

Gość dj. Tiestoooo
Co cie to wali?

Gość Twardy marian
Jego wybór, nie sprzeciwiłbym się

Gość Antoinka
Czerpalibyśmy z tego profity, wiadomo, że to dobra fucha, głupie owieczki składają się na dobre życie księży, może by z niego został Rydzyk 2 i by jakieś imperium wybudował.

Gość Taka jedna zielareczka ;)
A co bym miała zorbić ? przcież to dziecka zycie, więc zrobi to co uważa za słuszne.

najpierw niech przeczyta Nowy Testament a potem Mitologię Egipską pod kątem porównania Chrystusa z Horusem. Wtedy niech zdecyduje

Gość iuuyiykoliiut
Każdy sam wybiera sobie życiową drogę, a taką decyzję można jedynie uszanować.

Gość kafeOla25
ostatnio poznałam historię swojej sąsiadki, która jest starą kobietą i nienawidzi Kościoła, zresztą jak jej mąż, który już nie żyje. Byłam w sporym szoku, kiedy dowiedziałam się, że ich syn został ksiedzem. Nie chcieli go więcej znać, zerwali wszelkie kontakty. Stąd moje pytanie.

Gość ,mjhkkhkhkhihi
Ale przecież ateista i osba, która nienawidzi kościoła to nie to samo. Można np. wierzyć w Boga, a nie znosić kościoła i np. uważać, że ksieża wcale nie podążają za Chrystusem, można też być ateistą i szanować każdą religię. Czym innym jest nienawiśc do kościoła, a czym innym bycie ateistą.

Gość odebralaby to jako pewną
porazke wychiwawczą, moj autorytet bylby nie az tak mocny, skoro dziecko watpiloby w to, jakie przekonania głoszę

Gość kafeOla25
"Ale przecież ateista i osba, która nienawidzi kościoła to nie to samo." Człowiek nienawidzacy kościoła nie jest ateistą? a kim jest? :P wiem, że nie każdy ateista nienawidzi KK, ale podałam przykład ludzi, którzy z pewnością są ateistami, bo nie wierzą w Boga. Rozumiesz?

Gość kafeOla25
naogół idzie to w parze

Gość kubhjajaa
Owszem, można nienawidzić KK i nie być ateistą. Ja wierzę w Boga, więc ateistką nie jestem, ale kościół uważam za całkowicie zakłamaną i zmaterializowaną instytucję, która nie spełnia swojego zadania.

Gość lalalalalakjhjkvfsgfg
A ja jestem ateistką i KK jest mi obojętny, dlaczego miałabym od razu nienawidzić? Każdą religię szanuję, jeżeli tylko jej wyznawcy "w imię Boga" nie krzywdzą innych ludzi lub zwierząt.

Gość strona 708
podpisuję się pod tym dwoma rękoma:). Ja też wierzę w Boga ale nie w kler, oni robią tylko krzywdę wierze. Tysiące lat mordów w imię boga, pedofilstwo, znęcanie się, choćby tysiące dzieci w samej Irlandii, inne dyktatury padly a ta trwa i trwa... i nie ma nic wspolnego z prawdziwym chrześcijaństwem

Gość ciekawostka jak cholera
Rodzice powinni z dzieckiem rozmawiać o swojej NIEwierze, wyjasnic dlaczego nire wierza i użyc prostych nie do zbicia argumentów. Jesli młode ma odrobnę mózgu i poświęcenia rodziców nie wiejdzie w to bagno. Jesli rodzice mają go w doooopie, jest szansa, że jakiś czarny kolo wciągnie młode w czarna rozpacz ....

Gość Przeciez nie tylko
wśród księży są pedofile czy inni dewianci. Ja osobiście znam wielu księży, naprawdę dobrych i porządnych. Jeden pomogl mi wyjść na prostą i bardzo mu jestem za to wdzięczna. Fakt faktem ze Kościół nie jest idealny. Ale kto jest? A wiesz że też znam podobna sytuację że ludzie niereligijni mają jedyne dziecko, które wybralo drogę służby Kościołowi :-)

Gość kafeOla25
wg statystyk w KK jest tyle samo pedofilii co w każdej innej grupie społecznej, najwięcej pedofilii jest wśród nauczycieli. Zresztą gdzie teraz by poszedł młody pedofil? Tak na logikę. Na księdza? Księża są pod lupą pod tym względem. Czy na nauczyciela, który ma łatwy dostęp do dzieci? Tylko idiota-pedofil poszedłby teraz na księdza.

Gość kafeOla25
"Rodzice powinni z dzieckiem rozmawiać o swojej NIEwierze, wyjasnic dlaczego nire wierza i użyc prostych nie do zbicia argumentów." mówimy o wierze, a wiara niekoniecznie opiera się na twoich prostych, nie do zbicia. Jakie to zresztą? Gdyby takie istniały, to wystarczyłoby je powiedzieć i nie byłoby ludzi chodzących do kościoła.