Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenka008

Inseminacja

Polecane posty

Gość magdalenka008

Witam !! Drogie Panie czy któraś z was odbyła inseminacje w Poznaniu w szpitalu na Polnej ? Jaki lekarz prowadził , jake bylo podejscie etc. Proszę o pomoc

Gość magdalenka008
Dziekuje Kasiu za info :) a powiedz mialas robiona na NFZ ?

Tak, nic nie płaciłam. Badania typu monitoringi, hormony miałam robione na oddziale odo też na nfz. Do dr chodziłam prywatnie, ale bad te, które się dały robić w szpitalu ze skierowaniem robiłam na nfz. Ze 2x przez całą ciąże mialam robiona morfologie+mocz gdzie musiałam zapłacic bo była potrzebna na cito i chyba paciorkowca. Ale za wymaz nic nie płaciłam (40zł było za pobranie wymazu) bo dr sam mi zrobił "w locie" i próbke sama dostarczyłam. Jak dla mnie bardzo w porzadku lekarz. rzeczowy, konkretny, delikatny i taktowny. Teraz idę do niego niedługo potwierdzić drugą ciążę :)

Gość magdalenka008
Gratuluje drugiej ciązy !! :) Ja chce sie zdecydowac na inseminacje nasieniem anonimowego dawcy , nie mam partnera a problem moj lezy w naturze psychologicznej . Ja generalnie chcialabym isc do pani Anny Lorenc - ktora rowniez ma dobra o[pinie ale w sumie nie wiem czy mozna samemu sobie wybierac lekarza czy oni przydzielaja. a powiedz kochana jakie badania przed i jakie po inseminacji nalezy wykonac ?

Gość magdalenka008
Jestem tez płodna wiec chcialabym inseminacje na naturalnej owulacji nie wiesz czy da rade ? bez lykania tabletek , boje sie tez o ciaze mnoga...

Gość magdalenka008
powiedz mi jeszcze jak sie zakfalikowac na inseminacje na NFZ. Mam umowic sie na wizyte z lekarzem i po prostu powiedziec ze chce inseminacje ?

Pytasz jakie badania, to zależy od przyczyn niepłodności i o tym decyduje lekarz. Zalecane są bad.hormonów i hsg jajników (drożność) nieraz laparoskopia. Wszyskie z tych wymienionych miałam. W twoim przypadku odchodzi bad.parametrów nasienia partnera a to też się sprawdza. Można mieć iui na cyklu naturalnym jesli masz owulacje i pęcherzyk peka i ogólne z "twojej" strony jest ok. Nie zawsze musi być stymulacja hormonami, tylko wtedy jak coś jest nie tak. Co do twojej sytuacji - odawiam się że lekarz nie bardzo się zgodzi na iui z nasieniem dawcy na nfz, ponieważ iui na nfz dot. par starających się a mającymi problem z płodnością. Na twoim miejscu udałabym się praywatnie. Koszty rózne w zależnosci od kliniki, musiałabyć przewertować strony ale coś od 700zł bodajże. Wtedy pełen luz - nikt cie nie pyta czemu, co, jak - chodzi mi o dawce nasienia. Bo na nfz tak, jak pisałam to raczej nie przejdzie moim zdaniem, aczkolwiek mogę się mylić na temat kwalifikacji do iui w takim przypadku .

Gość magdalenka008
tez tak myslalam , od samego poczatku mysle o inseminacji prywatnej ale chce ja zrobic w szpitalu na Polnej bo jednak szpital z zasadami i duzym doswiadczeniem w tej dziedzinie. Jest jeszcze cos co powinnam wiedziec od ciebie o insemce ? :)

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
magdalena czemu taka decyzja?? Nie chcesz wiedzieć kto będzie ojcem dziecka? Jaki to egoizm to powiesz kiedys swojemu dziecku? Ze świadomie pozbawiłaś ją/jego pełnej rodziny, ojca bo chciałaś dziecko? Myslałaś nad tym? To nie atak z mojej strony, tylko przypominam sobie zajęcia z psychologii z 10 lat temu kiedy to twierdziłam, że chce dziecko ale partnera/męża to nie i wtedy pani psycholog zadała mi to pytanie... skąd ten egoizm?

Gość magdalenka008
dsgjdfs,mvl;mkv myslalam nad tym , robie to prawie codziennie , jest mi ciezko bo faktycznie co ja mu odp , ale nikt mi nie potrafi pomoc nawet ja sama. leczylam sie psychologicznie ale co z tego jak po 2 miesiacach wracało... nie widze innego wyjscia a szczerze mowiac wole anonimowego dawce niz zrobic sobie dziecko ( przepraszam za okreslenie ) z byle kim ... a tak to chociaz wiem ze dawca jest bez wad genetycznych etc

Gość magdalenka008
Kasiu a ile dokrot Rzymski bierze za prywatna wizyte ?

Hej ja tez podchodziłam do inseminacji z wykorzystaniem nasienia dawcy .niestety dzis dostałam @ i jestem załamana ..ale bylo to moje pierwsze podejscie.A ty magdalenka 008 jestes juz po ? w jakiej klinice podchodzisz?

chcialam dodac ze inseminacja była przeprowadzana w prywatnej klinice w Poznaniu. Jedno mnie tylko zastanawia..podalam lekarzowi cechy dawcy ale sama osobiście nie mogla wybrac dawcy z listy . Czy ktoraś z was tak miała? Pozdrawiam wszystkich starających sie o dzidzię..