Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazwyczaj nieee

ciąża?

Polecane posty

Gość zazwyczaj nieee

zawsze miałam negatywne wyniki testu ciążowego, (mam na mysli te wykonywane w domu i te z krwi) tym razem krecha jest ciemna i ewidentnie widoczna (powtarzałam test dwa razy w domu), jutro ide na betahcg. jesli wynik będzie dużo ponad normę (zawsze miałam ponizej 1, to jak duża jest szansa, ze to wlasnie ciąża?), wiem głupie pytanie, ale staramy się o dziecko od póltora roku wiem, że powinnam powtórzyć badanie znów za dwa dni, aby sprawdzić przyrost, ale już sie stresuję, że to może coś innego :( okres spóźnia mi się 8 dni, a miałam jak w zegarku cykle 28 dni, mam bóle w podbrzuszu, wręcz takie skurcze momentami, ciagle mi się odbija, mam tzw cofki, ale nie wymiotuję, kręci mi się w głowie, jestem ospała, zmęczona, bolą mnie mięsnie, piersi są nabrzmiałe,

Gość Ciąża jest z reguły
powyżej 5. Zależy też jakie normy podaje dane labolatorium.

Gość oj ja też
musisz zrobić badanie krwi, albo do gin, my tu tak dokładnie nie wiem. Rozumiem co czujesz bo my też się staramy długo o dziecko:( i nic. A brałaś jakieś wspomagacze? Jakieś badania wykonywałaś? życzę Ci w takim razie aby to była ciąża;) pozdawiam

Gość Killme
na wyniku napisane będę normy,ile wynosi poziom hormony na przypadający tydzień.

Gość Killme
do ginekologa idź ok 7-8 tygodnia, wtedy będzie biło już serduszko i założy ci kartę ciąży

Gość zazwyczaj nieee
nie brałam wspomagaczy, ale po nowym roku chciałam rozpocząć monitorowanie owulacji i poprosić o badanie drożności jajwodow jestem po wyciećiu torbieli z jajników, plus wiele innych schorzeń, które mogą przeszkadzać, nie chcę się tu rozwodzić, ale karte chorobową mam dośc gruba, mikrogruczolak, niedoczynnośc tarczycy, kolejne trobiele w jajnikach w piersiach itd... ale chciałam próbowac póki co normalnie.., już się nakręciłam, że to może to do gina chciałam iśc zaraz po nowym roku, to może byc wtedy 6 tydzień, czyli za wczesnie ?... czy wystraczy w takim razie robić poziom hormonów, do czasu az pojde do gina? skoro gin i tak niczego na usg moze nie zobaczyć wczesniej?

Gość zazwyczaj nieee
tak wiem, o tych normach :) bardzo Wam dziękuję

Gość masz prezent na święta
zrób hcg, a jeśli tak długo się starasz, to polecam sprawdzić też od razu progesteron.

Gość ja miałam tak
u mnie jak byłam w ciązy to miałam beta hcg 2 i kazali mi powtórzyc bo juz był wzrost wg tego laboratorium gdzie robiłam to badanie tyle, zę test dzień wcześniej pokazał mi II kreseczki :) czyli test szybciej pokazał poziom hcg niż badanie z krwi :) ale po dwoch dniach betka wyniosła ponad 23 więc wiedzieliśmy już, ze to ciąża :)

Gość zazwyczaj nieee
progesteron? a podane będą normy ? powinien być wysoki poziom ? dziękuję :D

Gość Mama z jasła
Bedą normy podane-przynajmniej u mnie są. Niski poziom progesteronu moze grozić poronieniem. Ja bym i progesteron sprawdziła, wtedy jakby był niski zawsze mozna jakąś luteine wziąć albo duphaston i bedzie ok.

Gość zazwyczaj nieee
dziękuję dziewczyny :) jestem pełna nadziei mam jeszcze pytanie, czy te środki są dostępne bez recepty ? chcę wiedzieć czy od razu sobie załatwaić wizytę, w razie w

Gość Liteina i
duphaston jest tylko na recepte.

Gość zazwyczaj nieee
byłam, zrobi łam 5127.78 mlU/ml normydo 2 poza okresem 5.8 - 71.2 - 3-4 tydzień 9.5 - 750 - 4-5 tydzień 217 - 7138 - 5-6 tydzień 158 - 31795 6-7tydzień 3697 - 163563 - 7 tydzień tutaj mam wątpliwości który to tydzień, byłam przekonana, że 4, ale widać możliwe, pomimo ostatniej miesiączki, że jest jednak inaczej chyba, że mozłiwe jest, że jest wiecej betahsg w tym 4 tygodniu, pomimo norm ? zrobiłam też progesteron, wg rad progesteron 26.01 ng/ml norma do 0.54 faza folikularna 1.5 - 20 - faza lutealna do 0.41 menopauza do 6.22 owulacja powinien być podwyższony prawda ?