Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brat zatroskanej siostry

Problemy z narkotykami

Polecane posty

Wraz z matką mamy ostatnio problem z chłopakiem mojej młodszej siostry. On ćpa narkotyki, jeździ autem z nią i coraz więcej osób nam to mówi. Liczę, że wkrótce pożegna się z prawem jazdy. Siostra ma zmienioną psychikę, rzadko się uśmiecha i ma już powiedziane, że musi skończyć relację z tym ćpającym facetem. A ona swoje i trudno jej przemówić do rozsądk, jest z nim 6 lat. W tym roku ona kończy studia. Boimy się czy ona także sięga po narkotyki. Nie wiemy co robić? Proszę o rzeczowe rady.

Gość taka sobie jedna madrala
Zróbcie jej test na obecność narkotyków. Jak będzie dodatni to pogadajcie z nią o natychmiastowe zerwanie relacji z jej narkotykowym kolesiem. I zgłoście anonimowo go na policję, że prowadzi samochód po użyciu narkotyków. Ale narkomani są cwani i na ogół ćpają by być w miarę czystymi jak prowadzą auto.

Gość jakaś tam Ilona
Jak nie chcesz stracić siostry (jeśli ćpa z nim) lub aby on ją doprowadził do choroby psychicznej to zakażcie jej jakichkolwiek kontaktów z nim! Narkomani zawsze tworzą toksyczne związki, a jeśli oboje ćpają to z tego nie wyjdą jak będą razem. Jestem psychologiem to wiem co piszę.

Gość fdksfyyfpd
Ona prawdopodobnie z nim jest, gdyż ćpa z nim. Znam takie przypadki, iż facet taki jest alfem a kobiet prostytuuje się d;a drugsów. Samo życie.

Gość Heniu
Potwierdzam, tylko je***y ćpun wytrzyma z innym ścierwojadem, niestety dzisiejsze narkotyki można brać latami i nawet "normalnie" funkcjonować ale to tak jak alkoholizm - choroba postępująca i człowiek stopniowo się stacza. Pi***e ćpuny to samo dno dna, doliniarze i alimenciarze stoją wyżej, trzeba deptać i to ostro bo ktoś taki musi dostrzec dno by się od niego odbić.

Gość trudno powiedziuecc
jest wspoluzalezniona (psychicznie od niego), najlepiej umowcie siostre/corke do psychologa zajmujacego sie wspoluzaleznieniem/uzaleznieniami

Gość trudno powiedziuecc
j/w jest w toksycznym zwiazku (jest sporo literatury na ten temat na necie)

Gość pewnie ten facet to
biseks albo gej 🖐️

Miałbyć nick Zatroskany brat ale z tego co do mnie doszło o problemach siostry mnie przygnębiło, że myśleć nie mogę normalnie. Od ponad roku podejrzewam, że on ćpa ale dopiero teraz z matką martwimy że ona może być nie tylko ofiarą. Leczy się od trzech lat u psychologa z mizernym skutkiem ma symptomy podobne do BDP (chwiejna osobowość bonderline) i do schizofrenii. Kiedyś miała lekką nadwagę a teraz wygląda jak kościotrup i na twarzy widać brzydotę i bladość. Brak jej dawnego entuzjazmu. Przez to rodzice cierpią najbardziej i pozbywa się przyjaciół, znajomych i mężczyzn którzy mogą być jej partnerem życiowym. Ten toksyczny związek wchodzi w naszą rodzinę. Masz rację Heniu narkotyki tak działają. Na razie to on nie jest mile widziany w naszym domu i będziemy starali się siostrę od niego odizolować, a nawet dać ją na psychiatryczne leczenie. Jak będzie on pod wpływem narkotyków to zgłosimy go na policję. Dobry jest to pomysł?

Gość jakaś tam Ilona
zgłosić na policję to dobry pomysł, ten typek wówczas powinien odczepić się od niej. inaczej stracisz siostrę. musisz z siostrą wiele rozmawiać i uświadomić, że on nie jest dla niej i zapytać, czy ona także ćpa. fajnie byłoby, aby powiększyła grono swoich znajomych i mniej czasu poświęcała ćpającemu chłopakowi. na pewno w jej kręgu są pożądni faceci, chcący z nią nawiązać zdrową relację. to będzie dla niej najlepsze wyjście.