Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bojączek....

Cesarka!!

Polecane posty

Gość Bojączek....

Drogie Panie, mam do was pytanie, miała któraś z was robioną cesarkę? Planuję dzieci dopiero za parę lat, ale już teraz wiem że wolę być pocięta na brzuchu niż już nigdy nie mieć takiej pochwy jak mam teraz. Więc, jak to wygląda? Lekarze zgadzaja się "od tak" na takie cięcie. Czy dają znieczulenia? Jak długo goi się blizna? I cyz jest bardzo widoczna?

Gość u mnie rzadzi łinamp
ani od tak ani ot tak 🖐️ cesarka to duzo wieksze ryzyko niz porod silami natury, zawsze mozesz sie znieczulic a po porodzie zrobic waginoplastyke, ale nie ma to jak brak rozsadku i narazanie sie na bole i wiele innych przykrych historii z tym zwiazanych.

Gość od jesieni do jesieni
No przecież po porodzie naturalnym będziesz ciaśniejsa niż przed. Tak maja kobietki z forum kafeteria ciąże porody:D

Gość Szarik_z_ czapką***
jak twój stary zobaczy tą bliznę to już więcej nie spłodzi z tobą dzieci

Gość od jesieni do jesieni
Jasne za to polubi pływanie w jej pochwie tylko kup mu ponton

Gość Bojączek....
Z tego co wiem to pochwa nigdy nie jest taka sama :( Nawet jak przejdzie sie operacje "zwężania". Mi blizny nie przeszkadzaja, ukochanemu też bo i tak mam juz ich sporo (szalone dzieciństwo). Boję sie, że później moge nie odczuwać przyjemności ze stosunku.

blizna po cesarce to nie tylko kwestia estetyczna, ale tez wiekszosc kobiet nawet wiele lat po operacji narzeka ze boli i ciagnie, w bliznie po cesarce lubi sie zagniezdzac endometrium. to naprawde nie jest takie hop siup.

znam wiele kobiet ktore rodzilo i naturalnie i przez cc. i powiem ci ze kazda z tych co rodzila cc miala dlugo pozniej problemy typu bole, dlugie gojenie sie itp, a bardzo niewiele tych co rodzily silami natury ma potem problemy. owszem, zdarza sie ze potem ma sie pochwe jak wiadro, ale wtedy waginoplastyka jest mozliwa, ale zdarza sie tez bardzo duzo powiklan po cc, i to naprawde jest bardzo powazna operacja i obciazajaca dla organizmu i jesli nie ma koniecznosci to nie powinno sie jej poddawac.

Gość Bojączek....
Wiem, temu chce sie dowiedzieć jak najwięcej na ten temat i dobrze przemyśleć moja decyzje :)

Gość gej petard
ja mysle że na cesarke plują a) baby które musiały męczyć sie rodząc naturalnie b) dzieciaki urodzone w ten sposob i mające bliski kontakt z matką która najczęsciej rodziła je w bólach i straumatyzowała ich :) ja sie nie wypowiem :)

Gość bhgvjhvb jhl
bezpośrenio po porodzie nie jest się tak samo ciasną czy ciasśniejszą ale jakiś czas po wszystko wraca do normy, ok nie będę generalizować ale tak było w moim przypadku, wręcz właśnie może jestem ciaśniejsza bo ćwiczyłam mieśnie kegla + byłam bardzo ładnie zszyta, na tyle ładnie że nie widać teraz gdzie to było nie wiem na ile jest to prawda z tym rozszerzeniem pochwy , jak często się to zdarza i jak duża to różnica bo w moim przypadku było inaczej ale na własnym przykładzie powiem że bardzo sie cieszę z mojej decyzji naturalnego porodu. brzuch po cesarce sie gorzej s chodzi, częściej jest problem obwisania i to jest problem nie tylko w sytuacjach łóżowych ale i na plaży, na basenie itp.

Gość gej petard
albo wypowiem sie z medycznego pkt widzenia, wszystkie lekarki ktore znam rodzily poprzez cesarke, moze z wyjatkiem dwóch, które były po prostu ciekawe jak to wyglada :D z czego jedna potem juz nie chciala dzieci a druga kolejne rodziła przez CC :)

Gość bhgvjhvb jhl
tak mnie ładnie zszyli,że już nawet nie widać gdzie mam pochwę :)

Gość kłoetk
moja koleżanka (21lat)niedawno rodziła, zdrowa była, ale ma kasę więc wybrała cesarkę, po 2 tygodniach już przyszła na uczelnie, nie chodziła jakby ją stado koni dymało (a tak poruszają sie lachy ktore rodziły pipą), co wiecej nie miala obwislego brzucha, prawda ze nie moze sportu uprawiac ani seksu przez dluzszy czas, ale jej facet ją kocha, a wy jak jestescie swoim facetom tylko do seksu potrzebne to i tak sie im znudzicie czy z szytą tzipą czy bez :)

Gość bhgvjhvb jhl
ok, ja nie mam porównania tyle tylko mogę powiedzieć że się ze swojego wyboru cieszę moja koleżanka za to raz rodziła naturalnie raz przez cesarkę i mówi że nigdy wiecej cesarki, przy porodzie męczysz się stosunkowo krótko a po cesarce dłuuugo , jak ją widziałam jak chodziła krzywo to wierzyłam na słowo

Gość Szarik_z_ czapką***
nie brzydzi was blizna :O

o tak bo blizna to taka straszna straszność :O 😴

Gość bhgvjhvb jhl
00:23 [zgłoś do usunięcia] bhgvjhvb jhl tak mnie ładnie zszyli,że już nawet nie widać gdzie mam pochwę jakoś bez polotu ten podszyw....

Gość nie waliłbym w miecho
pewnie dla miss z kafeterii mala blizna widoczna wlasciwie tylko nago i w 2 czesciowym kostiumie to koszmar, za to rozjechane pizdzidło to nic takiego :D:D:D pewnie tak mowią te babki bo chcą by inne poszły w ich ślady, a praewda jest taka,że faceci często sami proszza kobiety żeby rodziły cc a nie pizdą bo potem walic w takie miecho?! :O :(

Gość bhgvjhvb jhl
00:29 [zgłoś do usunięcia] wszyscy wiemy że biedota rodzi dupą rodzą prostytutki a damy rodzą przez brzuch Rodzenie poprzez cesarskie cięcie należy do kobiet porządnych, a rodzenie przez pochwę do prostytutek"http://www.youtube.com/watch?v=rHaBkZjg3f8 biedote nie stać na cesarke hehehehhe rodzcie c*pami lochy ;d :-D każda powinna rodzić tak jak chce, a już na pewno nie kierować się tym że jakaś gimbus dzieli rodzące kobiety na damy i kurwy w zależności od rodzaju porodu

Gość bhgvjhvb jhl
00:31 [zgłoś do usunięcia] nie waliłbym w miecho praewda jest taka,że faceci często sami proszza kobiety żeby rodziły cc a nie pi**ą bo potem walic w takie miecho?! no ok, tylko skąd ci faceci wiedzą jak to jest uprawiać seks z kobietą po naturalnym porodzie? nasłuchali się czy na czytali tego typu głupot i tak się niesie fama :-D pochwa jest elastyczna i dochodzi do siebie , przynajmniej może tak być ( nie dam sobie ręki uciąć , ze tak jest w każdym wypadku )

Gość dziwaczka1960
najlepsza jest wypadająca kloaka po porodzie naturalnym :D:D

Gość Kolorowe sny kiedy ja
szczerze wolę ból i ciągniecie blizny po cesarce niż niedotlenienie mózgu dziecka wskutek porodu siłami natury (np. owinięcie pępowiny)

Gość bhgvjhvb jhl
00:37 [zgłoś do usunięcia] Kolorowe sny kiedy ja szczerze wolę ból i ciągniecie blizny po cesarce niż niedotlenienie mózgu dziecka wskutek porodu siłami natury (np. owinięcie pępowiny) taki przypadek to już wskazanie medyczne i tutaj nie ma co dyskutować, sama bym prosiła o cesarkę. ale przy braku przeciwwskazań po raz drugi też chciałabym rodzić naturalnie ( o ile zdecyduję się jeszcze raz na dziecko :-P)

Gość Kolorowe sny kiedy ja
ja nie mówię o wskazaniach medycznych. Wystarczy , że trafi się na jakiegoś konowała i zdarzają się tragedie jak u Bartłomieja Bonka (polski sztangista).. Nie ufałabym bezgranicznie lekarzom, oni często wychodzą z założenia, że za wszelką cenę próbowac rodzić naturalnie, a często decyzja o cesarce jest podejmowana za późno (dochodzi do zachłyśnięcia brudnymi już wodami płodowymi itd). Mam wrażenie , że cesarka niesie ze sobą mniejsze ryzyko powikłań dla dziecka i.. oczywiscie ochrona krocza. Tylko tutaj, na kafeterii- kobiety po porodzie są ciaśniejsze niż przed nim- obłuda i próby pocieszenia siebie.

Gość Bojączek....
Okey, dzięki za wszywtkie odpowiedzi. Sądzicie , ze to dla bogaczek, więc ile ten zabieg kosztuje?

Gość bhgvjhvb jhl
Tylko tutaj, na kafeterii- kobiety po porodzie są ciaśniejsze niż przed nim- obłuda i próby pocieszenia siebie. hmmm...gdybym musiała się pocieszać to nie tutaj na forum :-D ja czuję, że jest inaczej , z resztą mój facet ma nawet czasami problemy żeby "wejść" bo jest ciasno więc to nie są moje próby pocieszania się. więc ogólnie wszystko się lepiej regenerowało. , jeszcze na jakiś czas po połogu miałam tam luźniej ale spokojnie wszystko się unormowało. jeszcze raz zaznaczę, nie wiem czy to normalne czy jestem wyjątkiem, rodziłam raz, będąc jeszcze młoda , ćwiczyłam też mięśnie. może to przez te ćwiczenia jestem teraz taka zwarta :-D

Gość bhgvjhvb jhl
00:46 [zgłoś do usunięcia] Kolorowe sny kiedy ja ja nie mówię o wskazaniach medycznych. Wystarczy , że trafi się na jakiegoś konowała dlatego powinno się dużo wcześniej zaplanować u kogo będzie sie rodzić

Gość bhgvjhvb jhl
00:46 [zgłoś do usunięcia] Bojączek.... Okey, dzięki za wszywtkie odpowiedzi. Sądzicie , ze to dla bogaczek, więc ile ten zabieg kosztuje? bez przesady, jak stać cię na dziecko to stać cię na cesarkę...