Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie obcasowa

W ile naucze sie chodzic na obcasach?

Polecane posty

Gość nie obcasowa

moze nie o sama umiejetnosc chodzenia, ale tez to by przyzwyczaic noge do wysokich obcasow by zaraz nie byla obolala. Mam slub we wrzesniu wiec troche czasu jest marza mi sie pewne buciki, ale sa wysokie i wiem na te chwile, ze nie dam rady w nich na weselu.. czy jakbym od wiosny zaczela chodzic w obcasach, bo zima wole nie ryzykowac dam rade przyzwyczaic stopy tak by poszalec w pieknych wysokich butach na swoim weselu? jak myslicie? te na niskich sa takie okropne:(

Gość nie nauczysz się
wrzuć link do butów jakie sobie upatrzyłaś. Ciężko ci będzie na weselu w wysokich obcasach jesli nigdy w nich nie chodziłaś. A wesele to nie takie hop ciup.

Gość csdkdsllsdsd
to chyba nie jest aż taki duzy obcas. a masz jakies wesela przed swoim zeby pocwiczyc? bo co innego chodzic po domu czy ulicy a co innego tanczyc

Wiesz, możesz mieć ciężko jeżeli nie jesteś przyzwyczajona do wysokich obcasów. Nic Ci nie zaszkodzi pochodzić w szpilkach na wiosnę, ale na Twoje wesele najlepiej kup sobie troszkę niższy obcas - będziesz się lepiej czuła i z pewnością będą dla Ciebie wygodniejsze :)

Gość popychaczka
kup buty w specjalnym sklepie ze specjalnymi wkładkami

Gość ikjuyhtgrfde
Pewnie, że dasz radę się przyzwyczaić, ale lepiej na początek kup sobie buty "przejściowe", takie ze średnio wysokim obcasem i trochę w nich pobrykaj. :)

to nie jest wysoki obcas mają ok 6-7cm jak będziesz wybierała sukienkę spytaj się o to czy sukienkę da radę dopasować pod różną wysokość butów. I tak do kościoła weź sobie wysokie i na pierwszy rzut na salę też, potem podwiąż sukienkę na niższy obcas a po oczepinach śmigaj w jakiś najwygodniejszych:) do 6-7cm szybko przyzwyczaisz nogę ale musisz nauczyć się chodzić w obcasach

kup po sobie wygodne buty, po pierwsze. po drugie, jeżeli nie chodzisz często na obcasach wyższych niż 9cm to takich nie zakladaj na ślub. ja będę miała przynajmniej 12, bo na takich chodzę 'na codzien", tzn bardzo często, bo ja mam 163, mój narzeczony 188

ja też nie chodzę na obcasach, dlatego na moją pierwszą imprezę, gdzie obcasy okazały się koniecznością wybrałam 7cm; przyznam, że lepiej wspominam szalone tańce niż zwykłe chodzenie, a stopy bolały dopiero po całej zabawie:)

Gość nie mow hop
a ja zamowilam szpile 14 cm, ciekawe jak sobie poradze ;)