Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamilll212

nietypowy świąd skóry.

Polecane posty

Witam. Wiem, że to forum dla kobiet, ale sam jak chłopak muszę skorzystać, bo nic innego mi na myśl nie przychodzi jak to forum. Sprawa jest taka, swędzi mnie skóra, głównie na plecach, głowie,i na bokach tułowia. Mam 17 lat, od jakiś 3-4 lat mam takie objawy, nie dzieje, się to zawsze, lecz w momencie, gdy się troszkę zmęczę, przykład, niewielki przebieg w kurtce czapce i spodniach, noi oczywiscie bieliznie, świąd zaraz sie pojawia. Czasem, gdy sie zestresuje, tez mam swedzenie na plecach, pod pachami tez. Sprawa jest dosc nietypowa, bo nie daje mi to normalnie funkcjonowac, dzis wnosilem, meble na 4 pietro i juz zaraz rece zaczely mi tanczyc po plecach i skorze glowy. Na domiar zlego, co roku jezdze na wakacje do wloch, mam tam siostre, bedac tam przykladowo miesiac, nic mnie nie swedzi, moge skakac, po tysiac razy wnosic ciezary na setne pietra i nic, nawet skora nie drgnie, a gdy wracam do Polski, świąd się pojawia, dodam, że w kranie mam wodę najwyższej twardości. Jestem chłopakiem, dbam o siebie, prysznic codzien, czasem co drugi dzien, uprawiam seks nie czesto ten raz w tygodniu, nie przebywam w jakis melinach, w domu utrzymuje porzadek, posicel zmieniam, piorę, nie wiem co to moze byc.Odżywiam sie wydaje mi sie, ze dobrze, pije mleko, nie jadam w tym momencie pomidorow bo to sama chemia, rowniez ten nie przeginam z przyprawami , ketchup, musztarda, majonez, nawet wegety unikam. Dajcie jakieś rady bo szkoda, żebym nie uprawial sportu zadnego, bo w koncu sie do ziemi przywiążę. Jak czyjaś rada pomoże, to zapraszam w miarę możliwości na osobiste podziękowania. Czekam dziewczyny i panie :)

Gość szokoszanel
Nic nie piszesz czy byłeś u dermatologa czy nie. Zakładam, że nie. A myślę, że by pomógł. Pewnie potrzbne będą jakieś maści, a może badania.

Gość beredeeee
Odpowiedx jest prosta, tak prosta,że az boli. Zmień proszek do prania, najlepiej na taki dla niemowląt. Ja sie 10 lat meczyłam, niepotrzebnie.

Gość nicku nie mam
proszek do prania, bankowo,. Proszek, lub płyn. Ja nie jestem alergiczką, ale kiedy używałam Persilu w płynie- swędziało jak cholera, zmieniłam- problem zniknął.A proszek dla dzieci to dobry strzał- Jelp drogi ale super na alergie, Albo zapytaj siostry w czym pierze:)