Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazwyczaj nieee

ciąża? jak z progesteronem?

Polecane posty

Gość zazwyczaj nieee

5127.78 mlU/ml normydo 2 poza okresem 5.8 - 71.2 - 3-4 tydzień 9.5 - 750 - 4-5 tydzień 217 - 7138 - 5-6 tydzień 158 - 31795 6-7tydzień 3697 - 163563 - 7 tydzień tutaj mam wątpliwości który to tydzień, byłam przekonana, że 4, ale widać możliwe, pomimo ostatniej miesiączki, że jest jednak inaczej chyba, że mozłiwe jest, że jest wiecej betahcg w tym 4 tygodniu, pomimo norm ? zrobiłam też progesteron, wg rad progesteron 26.01 ng/ml norma do 0.54 faza folikularna 1.5 - 20 - faza lutealna do 0.41 menopauza do 6.22 owulacja powinien być podwyższony prawda ?

Gość zxzx
no wg norm 5-7tc

Gość zazwyczaj nieee
a progesteron ? nie jest za niski, szukam norm i wszędzie sa inne dla ciązy

Gość mamamma
srać na progesteron. KARPIE!!!

Gość zazwyczaj nieee
dla mnie to ważne

Gość lekarz?????
Wiele kobiet przyjmuje"w razie w" progesteron,

Gość progesteron jest w normie
ale przy jej dolnej granicy powinień w pierwszych tc wynosić ok 40 ng/ml żeby wszystko było w porządku. więc lepiej weź jakąś luteine dodatkowo Beta 5 tc no chyba że ciąża jest blizniacza....

Gość zazwyczaj nieee
przy bliźniaczej wartości idą w górę? czy lekarz pierwszego kontaktu może przepisać luteinę ?

Gość To raczej ginekolog
powinien zlecic Ci przyjmowanie luteiny a nie lekarz pierwszego kontaktu.

Gość To raczej ginekolog
Pozatym jedne dostają luteine a inne duphaston.

Gość progesteron jest w normie
no a jak myślałaś ? ze przy bliźniakach spadnie beta - boże co za osły !! Od kiedy lekarz pierwszego kontaktu ma przepisać luteina ty nienormalna jestes?

Gość zazwyczaj nieee
dlaczego po mnie jezdzisz ? nie mówiłam, ze maja spadać, przy ciąćy nie mnogiej rośnie, to wiem, nie wiedziałam, że sa inne normy dla ciązy bliźniaczej nie widze powodu, aby mnie obrażać a pytam o to, poniewaz mam znajomego lekarza pierwszego kontaktu, który mógłby mi to od reki przepisać, a do gina w takiej sytuacji udam się za 3 dni, bo teraz świeta czy to tak trudno zrozumieć ? jesli zmaierzasz mnie obrażać, to daj spokój, staram sie o dziecko od póltora roku, wybacz, że się denerwuję dla mnie to wazne, przykro, że nie kazdy to rozumie

Gość To raczej ginekolog
Skoro tak długo starasz się o dziecko to tym bardziej nie lekarz pierwszego kontaktu powinen przepisywać Ci recepty...

Gość zazwyczaj nieee
dziękuję za rady a Ty jeśli poczułaś się lepiej, to tez gratuluję juz wiem, dlaczego wszyscy odradzają pisanie na takich forach :( Wesołych Świąt :)

Gość zazwyczaj nieee
przeczytaj prosze co napisałam, do gina udam sie po świetach, bo wtedy przyjmuje... teraz go po prostu nie ma... akurat w tym dniu się dowiedziałam, to co mam zrobić ? prosiłam o radę że jeśli szybko byłoby to konieczne to mam taka możliwośc, ze przepisałby mi dzisiaj lekarz pierwszego kontaktu wiadomo, że do gina i tak idę czy naprawdę tak duża radośc Wam sprawia dowalanie komuś ? tak czy tak dziękuję

Gość To raczej ginekolog
Jeśli progesteron masz w normie to nie dostaniesz leków na podtrzymanie... Chyba, że kiedyś już poroniłaś bądź będziesz mieć plamienia w ciąży.