Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P_rzeme_X

Ból serca!!

Polecane posty

Gość P_rzeme_X

Witam. Niedawno skończyłem 20 lat, ale od jakiegoś czasu mam problem z sercem. W tym wieku wydaje mi się podejrzane wszystko, więc chciałbym opisać swój problem. Wiem, powinienem udać się najlepiej do lekarza, ale chcę mieć jakiekolwiek rozeznanie przed wizytą. Jak wygląda mój problem? Po przebytej chorobie, tj. ostrym przeziębieniu z wysoką gorączką, zaczęło mnie boleć serce. Najpierw lekko, więc zbagatelizowałem, sadziłem ze jest to zwyczajny ból w piersi. Jednak z biegiem czasu ból się nasilał. I dopadał mnie (i ciągle dopada) niespodziewanie, niezależnie od sytuacji - mogę jeść, iść, leżeć, no po prostu robić cokolwiek. Wygląda to tak, że "rwie" mnie w sercu przez jakąś minutę i przestaje.. czasem na 1 dzień czasem po 5 minutach to wraca. Ostatnio jak szedłem do szkoły, to bolało mnie za każdym razem, gdy stawiałem krok na lewą nogę. Ból staje się coraz silniejszy i promieniuje mi aż pod pachę i na całą klatkę piersiową. Nie pytam się co mam robić, bo jest oczywiste, że złożę wizytę u kardiologa, ale być może wiecie, co może mi dolegać. Szczerze, boję się diagnozy..

Gość do lekarza marsz!!!
a moze przeszedles grype, a powiklaniem jest zapalenie miesnia sercowego- a to juz nie zarty, radze pojsc do lekarza i to szybko...nie chce Cie straszyc, moze tak Twoj organizm odreagowuje oslabienie po przebytej chorobie, ale gdybac to sobie mozna...powodzenia i zycze duzo zdrowia :)

Gość ghhhhjjjj
Zapalenie mięśnia sercowego po przebytej infekcji. Nieleczone moze prowadzic nawet do smierci. A na pewno do oslabienia serca, co w przyszlości może spowodować komplikacje i skrocic ci zycie. Serce ma sie tylko jedno, z jedna nerka można zyc, z częścią wątroby tez, można zyć bez śledziony, bez serca nie da rady.