Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest mi bardzo przykro

mój ojciec nie cieszy się, że jestem w ciąży

Polecane posty

Gość ale odizoluj dzieciaka od dzia
dka bo ten i tak go nie pokocha i już po tych słowach powinnaś powiedzieć dziecku że dziadek go nie lubi i tyle.

Gość do uja
bosh... broń boshe! Nie mów dziecku nigdy czegoś takiego jak "dziadek Cię nie lubi" ;/ przecież to dziecku będzie przykro z tego powodu a nie dziadkowi.. Jeśli zdecydujesz się nie utrzymywać kontaktu z ojcem, a dziecko kiedyś zapyta o dziadka, to moim zdaniem najlepiej będzie powiedzieć uproszczoną prawdę np. że dziadkowi się coś w głowie poprzestawiało, a przez to jest zły na Ciebie, Twojego partnera i na dziecko. Powiedz co kolwiek, tylko byle nie coś co wywoła w dziecku poczucie winy, lub niską samoocene (dzieci podświadomie czują w ten sposób, że jeśli najbliżsi ich nie lubią, to nikt nie będzie ich akceptował)... A pozatym ktoś tu napisał, że jeśli Twój ojciec nie lubi Twojego wybranka to i dziecka nie polubi.. Nie ma reguły, może tak być ale nie musi. W moim wypadku było podobnie, tj. moja matka nie lubiła zupełnie nikogo z kim się przyjaźniłam, wszyscy moi znajomi w jej oczach byli śmieciami;/- dopiero gdy urywały mi się z nimi kontakty, to moja matka zmieniała o nich zdanie (do tej pory słyszę jaka wspaniała i ambitna jest moja dawna przyjaciółka, której już dawno nie widziałam). I tu też podobnie, wyniosłam się z domu, do mojego ukochanego, jesteśmy ze sobą pare latek, ale moja matka zawsze miała jakieś "ale". Babcią też być nie chciała, ale gdy już zaszłam w ciążę, to przychamowała ze swoimi złośliwościami i teraz gdy maluszek jest już na świecie, to jest w nim wręcz zakochana:) Mam nadzieję,że i Twój ojciec przychamuje i pokocha wasze dziecko. ...Aaa... i nie przejmuj się tymi głupimi babami co to tak Cię obrażają za brak ślubu. Same chłopa przy dupie przytrzymać nie potrafią, to papierka jako smyczy potrzebują :D ;) :P Życzę Ci powodzenia, cierpliwości i wytrwałości:) Cieszcie się z dzieciątka:)