Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukulinaa

ból stawów! help.

Polecane posty

Gość ZimowaWiosna
Młody ma problemy to trzeba pomoc bo później to będzie dramat. Mam wrażenie że czasami mam większe dolegliwości niż moja 80 letnia babcia. Chociaż nie powiem, ortopeda się mną zajął i przynajmniej nie tak jak reumatolozka "to nie moja działka". Toz to szlag moze trafic. Najgorsze jest u mnie to że boli mnie strasznie kręgosłup. Czasami tak że nie mogę sie wyprostowac :-( Trochę sie stresuje bo nie lubię strasznie lekarzy. Zawsze sie czuje że mi straszna laske robią, że porozmawia ze mną 5 minut. Ale jest u mnie w przychodni nowa lekarka i wydaje sie w miarę, w miarę.

Gość kukulinaa
a wiesz już przynajmniej co Ci dolega? co jest tego przyczyną?

Gość ZimowaWiosna
Nie wiem. Ortopeda próbuje mi pomoc. Nawet swoją matkę, też lekarkę sprowadził do mnie na konsultacje. A inni odsyłają od jedenego do drugiego aby im głowy nie zawracać. Ale żeby dostać sie do specjalisty to też trzeba mieć nerwy ze stali. A co do boleriozy to lekarze po prostu nie dają zleceń na badanie. Nie wiem dlaczego. Nie dają. Boją się?

Gość kukulinaa
nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. nie chcą zmierzyć się z reakcja pacjenta...

Gość jak ci reka dretwieje
to moze byc jakis ucisk na nerw np zespol ciesni nadgarstka

Gość ZimowaWiosna
A masz ból małych stawów? Albo jakieś dolegliwości kręgosłupa? A możesz wyginac palce inaczej niż wszyscy? Bardziej?

Gość kredens191919
mała porob sobie badania od razu po swietach: odczyn walery rose badanie krwi - zwroc uwage na ob badanie moczu badanie na choroby autoimmunologiczne bolerioza (ok 70 zł) przeswietlen nie rob nie warto tylko nie zwlekaj zrob jak najszybciej od razu bedziesz wiedziala co i jak

Gość ZimowaWiosna
Odczynu walera rosego moim zdaniem nie warto bo jeśli crp i ob jest dobre to wr nic nie wniesie. Ale to lekarz powinien zlecić i walcz o to! To Ci sie należy.

Gość kredens191919
mnie tez napierdala kregoslup juz od pol roku i nie wiem o co chodzi niektore stawy tez napiepszaja ale bol przechodzi z jednego na drugi i znika, najgorzej z plecami stawy strzelają strasznie i ogolnie juz nerwice mam chyba a wyniki wszystkie wporzadku ...

Gość ZimowaWiosna
Mi też wyjaśnię strzelają. Od palców po kręgosłup aż do kostek.

Gość kredens191919
zimowa a jak u ciebie z wynikami badan? masz pomysl o to moze byc ?

Gość ZimowaWiosna
Badania krwi mam dobre. T.j Morfologia i morfologia z rozmazem, ob, białko crp, odczynik walera rosego i jeszcze inne ale to od dermatologa i wszystkie w normie. Reumatolog powiedziała mi że mam wiotka tkanke łączna g koniec. A kręgosłup boli g boli.

Gość watal
Na różne stany zapalne stawów to polecałabym FLEX proste w użyciu kompresy, można szybko nagrzać i oziębić.

Gość gość
Niestety ale często byłam uważana przez lekarzy jakbym zwariowała a ja po prostu miałam fibromialgię...czyli krótko mówiąc ból niewiadomego pochodzenia bardzo trudny do zdiagnozowania jeśli chodzi o przyczynę. Pomoc po 12 latach męczenia się z obawami (drętwienie nóg, zaparcia, problemy z widzeniem) znalazłam daleko bo w Hiszpanii w klinice Asklepios. Jako jedyni potraktowali mnie jak człowieka, jak normalnego pacjenta. Bardzo ich polecam!