Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w 6tym tygodniu

Ból brzucha na początku ciąży - kiedy się niepokoić?

Polecane posty

W piątek byłam u ginekologa na pierwszej wizycie, jestem w 6 tygodniu ciąży. Przed wizytą pobolewał mnie brzuch jak na okres, wspomniałam o tym lekarzowi. Teraz od kilku dni boli mnie brzuch inaczej trochę, raz są to bóle takie jak na okres, raz uczucie pełności w brzuchu, raz ściskania, jakby mi ktoś siedział na brzuchu i pobolewa mnie z boku, jakby w okolicach nerki. Nie są to bóle bardzo mocne ale bardzo się martwię. Wizytę mam dopiero za 3 tygodnie. Czy takie bóle są normalne? kiedy należy się niepokoić? dopiero jak wystąpią plamienia? Dodam, że lekarz od razu na wizycie przepisał duphaston i biorę 3 razy dziennie. Plamien nie mam, jedynie ten ból brzucha.

poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość a z jakiego powodu lekarz
wypisał Ci duphaston?

Podejrzewam, że dlatego iż powiedziałam mu o tym jak 2 tygodnie wczesniej, nie wiedząc o ciąży podniosłam ciężki przedmiot i strzeliło mi w plecach, 2 dni nie mogłam się wyprostować i dzień po tym dostałam plamienia, które trwało tylko 1 dzien. Wzielam nospe, zobaczymy czy pomoże.

Gość a z jakiego powodu lekarz
a wiesz co to jest za lek Duphaston? kiedy się go stosuje u ciężarnych? na pewno nei w sytuacji opisanej przez Ciebie żaden lek w ciąży nie może być traktowany jak cukierki, a ten lekarz wypisując Ci Duphaston bez badania progesteronu postępuje bardzo bezmyślnie

Gość podczas cytologii mozna
rowniez to sprawdzic wiec zapewne lekarz wiedzial

Gość i dobrze ze przepisał ci
duphaston i nie słuchaj tych zazdrosnych debilek co nie wiedzą co piszą. Progesteronu nigdy za mało zwłaszcza do 15tc! jak powiedziałaś ze boli cie brzuch jak na okres tzn ze masz skurcze a progesteron pozwoli dokładnie zagnieździć sie i zacząć prawidłowo rozwijać zarodkowi i nawet jak pojawią się skurcze to będzie zarodek na tyle silny ze nie wydalisz go. Powodzenia i nic się nie martw może cie teraz kłóć w dole brzucha mogą bolec cie jajniki - wszystko dobrze bo znaczy ze rośnie i sie rozwija

Gość bravoooo:::::::::::::::;
niepokoic sie mozesz wtedy gdy pojawia sie plamienie a ból moze byc spowodowany wzrostem macicy

Gość 30manna30
Witaj Mnie brzuch jak na trudne dni pobolewał do 3 miesiąca ciąży. Ciąże miałam zagrożoną od początku bo okazało się, ze pęcherzyk płodowy jest słaby, w którym rozwija się zarodek. Też brałam duphaston i to o ile pamiętam to do 5 miesiąca ciąży bo miewałam plamienia. Na wizyte chodziłam co dwa tygodnie a nawet w odstępach tygodniowych. Miałam dobrego lekarza i dzięki niemu urodziłam zdrowego i silnego chłopczyka. Jeśli masz wątpliwości to skonsultuj się z jeszcze innym lekarzem i nie bój się zadawać pytań. Pierwsza ciąża uczy, nie musisz wszystkiego wiedzieć i rozumieć. No i słuchaj zaleceń. Tabletkami na Twoim miejscu bez konsultacji bym się nie faszerowała. Przełóż wizytę na szybciej. Powodzenia. Trzymam kciuki