Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czym sobie zasłużyłam

Bardzo mi się przykro zrobiło wczoraj na wigilii...

Polecane posty

wiecie zawsze byłam czarną owcą w rodzinie nigdy nie miałam czerwonego paska na świadectwie nie brałam udziału w olimpiadach, konkursach mama rzucała, targała moje zeszyty i kazała przepisywać x razy dodam że mama x lat była dyrektorką szkoły podstawowej i ... pedagogiem reszta rodzeństwa była naj lepiej niż mi wchodził im do głowy angielski wygrywali olimpiady i co mnie nie chcieli nawet do LO przyjąć ale skończyłam LO, poszłam na studia, skończyłam je na studia wyjechałam do Warszawy, wówczas tylko babcia mnie opłacała rodzice sądzili że nie warto zrządzeniem losu rodzeństwo ( 2 braci i siostra) albo wyrzucili ze studiów - studiowali naprawdę ciężkie kierunki i albo wrócili na wieś albo wyjechali w świat po czym też wrócili ja w czasie studiów miałam praktyki, byłam na Erasmusie Chińczycy podpisali ze mną kontrakt już na 3 roku, kontrakt pułapka - nie mogłam go zerwać przez 5 lat - groziłoby to sankcjami i nałożeniem kary wyjechałam dosłownie zaraz po studiach do Pekinu, rok w Pekinie, potem na południe i tak podróżuje, zmieniam miejsca od 3 lat i wiecie co wczoraj przy składaniu życzeń - moja mama z którą nie rozmawiam ok 7 lat mówi o mnie źle reszcie rodziny że ja paniusia, że warszawa mi w głowie poprzestawiała, nie wie po co przyjechałam, kazała mi się wynosić stamtąd skąd przyszłam nie odeszłam przez wzgląd na tatę i braci, siostra też kazała się wynosić czemu tak zostałam potraktowana?

Gość gwiazda betlejemska
bo masz głupia częsc rodziny i nic tego nie zmieni

ja się nie żale apropo tej owcy od lat wiedziałam że mogę liczyć wyłącznie na siebie pojawiłam się na wigilii z narzeczonym dzisiaj wróciliśmy z rana szkoda tylko mi taty :( który nie krył zdenerwowania zamieszaniem

Gość milla j
Bo matki to scierwa i dna moralne

Gość gwiazda betlejemska
matka Cie nie lubi i nie chce. pewnie ma swoje realne lub urojone powody. WYnik jest ten sam. Moja rada- zejdź jej z drogi. Rada nr dwa do przemyslenia: od złego kontaktu gorszy jest jedynie brak kontaktu.

zgadzam się odn tego że od złego kontaktu gorszy jest brak kontaktu ale słuchajcie - rodzice mojemu rodzeństwu dołożyli się do budowy domów, poprzepisywali działki budowlane - oczywiście dla mnie już nie wystarczyło - słowa mamy... do Polski zaglądam rzadko ale śledzę co się dzieję nie stroję się na paniusię mnie chwalę się zdjęciami na fb z egzotycznej plaży pochodzę z Podhala, w mojej miejscowości jest zwyczaj zakładania w święta na mszę stroi ludowych, tak też zrobiłam smutno mi bo jestem w Polsce 2-3 razy w roku i zawsze mnie wyganiają lecę 2 dni by usłyszeć wynocha?

Gość igrekaaa
masakra, co za matka. trzymaj się..

suma sumarow swieta spedzamy w hotelu kilka tys dolcow moglam wydac nieco inaczej chocbty na remont kuchni

Gość rumianek :)
faktycznie przykre...

Gość okosmoka
Szczerze ci współczuję. Ja też czarna owca, tylko ja wagarowalam, olałam maturę i znalazłam pracę żeby mieć wkoncu jakiś swój grosz. Mam 2 braci i siostrę i choć mam już po 30tce dobrego zaradnego męża i kochaną dwójkę dzieci to nadal jestem ta najgorsza. Wszystko co mamy zarobiliśmy sami, sami kupiliśmy dom, mamy własny interes, kokosów nie ma bo kryzys i nas dopadł, miesięcznie płacimy ok 6 tyś rat kredytów Rafale jakoś dajemy radę i nikt tego nie docenia, ale jak brat czy siostra wyremontowali coś w domach KTÓRE DOSTALI od tesciow to głośno o tym było i rodzice oglądali i chwalili ich przed znajomymi. Jak ja kupiłam dom, przeszło bez echa. To smutne i przykre. Przyzwyczaiłam się, że zawsze w dupe dostaje. Moja rada - ciesz się szczęściem które masz, rodziną którą stworzysz i w której nie popełnisz błędów swojej matki i siostry. Dużo ciepła życzę :)

Gość no to suppper
to przez zazdrość, pewnie liczyła na to ze skonczysz w rynsztoku lub ewentualnie na kasie w biedronce a tu zonk i jej ulubieńcy nie zrobili kariery tylko ty - czarna owca

moje rodzeństwo np w nagrode za pasek jezdzilo na obozy sportowe do Austrii czy do Chorwacji moja pierwsza stycznosc z zagranica byla na wspomnianym erasmusie bylam w Kalifornii, zwiedziłam przy okazji pólnocny Meksyk ale właśnie takie gorsze traktowanie zrodziła we mnie wewnętrzną siłę no ale i tak najbardziej to mi smutno taty jego wyraz twarzy mowil sam za siebie

Gość ale cyrk
WIESZ CO POZWAlASZ NA TO NIE WALCZAC O SWOJE. Ja bym tego tak nie zostawila, zalozylabym sprawe o jakies dobra od rodzicow. Masz cholernir zla rodzine, nie maja prawa tak ciebie traktowac. Poza tym przeciez raczej oni tez maja te dziaki itp w czesci po swoich rodzicach czyli twoich dziadkach. co za swinie. a ojciec i brat nie sa wcale lepsi, bo gdyby protestowali i powiedzieli co mysla to moze by bylo inaczej...

no tak siostra podtrobiła moj podpis, że niby ja zrzekam się działki moze powinnam walczyc o te dzialki ale tez mysle: przeciez ja od nich niczego nie potrzebuję w Marcu biorę ślub cywilny kupilismy dom tys km stad nigdy nie mowie nigdy ale ja juz ulozylam sobie zycie, wyjechałam z Polski w 2004 r bronilam sie w czerwcu w lipcy bylam w Pekinie nie wiem czy wroce do Polski

choc dla wlasnej satysfakcji powinnam walczyc o te dzialki ale czy warto bije sie z myslami

czy to jest zazdrość - hmm po siostrze predzej powiedziałabym ze tak panna lat 36 w zyciu nie miała faceta... i bez pracy ponoc pracy nie ma - tak mowi ale po mamie ze ona zazdrosci - nie wiem moze ma zal ze rodzenstwo bezrobotne a ja jakos prosperuje

Gość to nie matka...
a masz faceta?

właśnie przypomniałam sobie pewien fragment: tata powiedział wczoraj że mame denerwuje to że ja często jeżdźę, ale co ona nie wie że ja wyjechałam, czy udaje że nie wie? na szczęście David w zab nie zna polskiego ale tez smutny wszystcy smutni

Gość to nie matka...
a David jest czarny czy skosnooki?

Gość mycastle1
jesli te dzialki zostaly odpisane to prawnie nic ci sienie nalezy. jedynie ten sfalszowany podpis cie ratuje ale dzialki nie dostaniesz tylko siostra bedzie miala niewielkie problemy, olej matke, trzymaj sie ojca (skoro jest OK) i tyle

David jest białym rasowym australijczykiem :P)

Gość smutn@
święta są do du...py :(

tez tak mysle nie potrzebuje tych dzialek i kolejna kwestia na wigilii jestem szują bo jestem w 5 mies ciązy a jak to tak bez koscielnego? wogole bez slubu?

Gość to nie matka...
pewnie chodzi o to,ze z cudzoziemcem a nie z Polakiem

Gość no to niefajna masz rodzine
jestes najmlodsza? ciekawe dlaczego matka Cie nienawidzi :o

tak jestem najmlodsza

nie wiem czemu kilka lat meczyly mnie nerwobole czulam sie wszystkiemu winna teraz tylko mi przykro mieszkam w Australii jakos inaczej patrze na Polskę i sprawy, przeszłośc tu

w sensie nie z takim przejeciem jak kiedys i nie jestem tak placzliwa jak bylam ale placz bral sie z nerwów stesu

Gość to nie matka...
a wspierasz rodzine finansowo?

odnośnie pomocy finansowej tak wspierałam - wymienili dach i okna, ocieplili dom, ale potem byla ta akcja z dzailkami i zaprzestalam pomocy zreszta moj tato ma emeryture norweską mama nauczycielską nie małą czy powinnam ich wspierac finansowo a rodzenstwo dlaczego ich nie wspiera brat 3 lata siedzial w Francji kasy nie przelewal