Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia z Zielonego wzgorza

Jak oczyscic twarz w domu?

Polecane posty

Witam! :) Jak dobrze oczyscic twarz domowymi sposobami? Ostatnio jak probowalam czyli - peeling, parowka, maseczka i krem to nie dosc ze to nic nie dalo to jeszcze na drugi dzien mi pryszcze powyskakiwaly... Znacie jakies skuteczne metody? Szczegolnie ze mam wagry na nosie ze fujjj :( Myslicie tez ze od kremu AA 20+ moga mi wyskakiwac pryszcze? Bo ostatnio gdzies czytalam ze te kremy dla 20latek zawieraja jakies olejki co moga ta powodowac....? A skure mam sucha i wrazliwa.... Pomocy!

Gość ffkkggg
Proponuję drożdże w tabletkach i najprostsze kremy nawilżające.

Drozdze w tabletkach... hmmm moze sprobuje :) Ale jakie zabiegi wykonujecie, zeby sie pozbyc tez tych wagrow? Przepraszam tez mialo byc "skore" ... :D

Gość seeessstercja
Stosuję kwasy i krem Differin.

Gość jak masz pryszcze to najpierw
pójdź do lekarza,bo w takich wypadkach coś jest nie tak w środku.a nie na zewnątrz.zawsze to powtarzam i zawsze jest to prawda...

Stosuje kremy, bo jak sie nie posmaruje to mam starsznie sciagnieta, pieczaca i nawet czasami zluszczajaca sie skore ... musze nawilzac. A po lekarzach to sie juz nalatalam i niby nic mi nie jest, hormony ok, badania krwi ok.... ale nie jest tez tak zle, nie mam jakiegos trodziku czy cos.... ale skora nie jest w najlepszym stanie, i mam tez troche czerwoych blizn.... :( i te wagry!!!

Gość ja dalam sobie spokoj
z mechanicznym oczyszczaniem w domu, z parowka, itp. Jak mialam kilkanascie lat to chyba 1-2 razy tak zrobilam i nigdy wiecej. Wole co jakis czas oddac sie w rece fachowca, ktory oczysci skore i zamknie pory. A w domu - duzo nawilzaj, dobry, nawilzajacy krem jest wazny. Punktowo osuszaj pryszcze jesli sa, ale nie wysuszaj calej twarzy. Maseczki z glinki mozna robic, sa lekko sciagajace.

Gość ja dalam sobie spokoj
Dobry dermatolog tez moze pomoc. Ja po wizycie u takiej lekarki i stosowaniu tanich, robionych w aptece masci ktore mi przepisala pozbylam sie wszystkicjh tradzikowych problemow. No wagry wracaja co jakis czas,ale to juz taka uroda mojego nosa,kosmetyczka sie z nimi rozprawia raz na rok. Cere poza tym naprawde zadbana, nawilzam, odzywiam. To byl prywatny dermatolog, kiedys poszlam na NFZ to dostalam plyn do przemywania twarzy o zawartosci 45% alkoholu!

Ja wychodzę z założenia, że jak się na czymś nie znam, to po prostu tego nie robię. Dlatego na zabiegi oczyszczania udaję się do znajomej kosmetyczki. A na co dzień używam: http://dermalab.pl/8,revitol-oatmeal-exfoliator.html. Właśnie ona mi poleciła ten preparat i przyznam, że jestem zadowolona. Nie kosztuje dużo i to jest jego plus. Skóra jest naprawdę dokładnie oczyszczona i miła w dotyku. Nie odczuwam też uczucia ściągnięcia.

Gość antilla
niestety nie ma się co oszukiwać, że domowymi sposobami uda się nam dobrze i dogłębnie oczyścić skórę twarzy, ja próbowałam peelingami ale i tak zawsze coś zostawało na twarzy więc musiałam się wesprzeć jakimś dobrym urządzeniem, kupiłam sobie Braun Face, bo jest wielofunkcyjne, można nim zarówno oczyszczać twarz jak i ją depilować, więc masz w jednym urządzeniu kompleksowe oczyszczenie.

plyn micelarny bez zawartosci oleji, maseczki i peelingi. Wybieraj w drogerii lub aptece takie ktore sa odpowiednie do twojej cery.

Gość antilla
ja próbowałam i peelingów i maseczek i nie zawsze twarz pozostawała czysta, zawsze jakieś zanieczyszczenie zostało, miałam poczucie nieczystej twarzy, ale odkąd mam urządzenie Braun Face cera mam dobrze oczyszczoną, bardziej promienistą, gładką i miękką, super się sprawdza w warunkach domowych.

Gość flaraa
trzeba kupić dobry żel do oczyszczenia twarzy, ja używam żelu z la roche posay effaclair duo + super oczyszcza i odświeża twarz, jest bardziej rozświetlona i bez niedoskonałości.

Gość Mela

żele żelami.. ale ja polecam wyposażyć się w szczoteczkę soniczną do czyszczenia twarzy, bo nic tak dobrze tego nie zrobi jak właśnie ona 😄 odkąd mam taką szczoteczkę od Beautifly to przestały mi są pojawiać zanieczyszczenia, więc działa tak jak powinna