Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alatolala

książki

Polecane posty

Możecie polecić jakieś książki "odpowiednie" dla 16latki? Nie chodzi mi o jakieś opowiastki nastolatek, tylko coś porządniejszego. Coś takiego by poszerzyć swoje horyzonty i po prostu czegoś dowiedzieć się o świecie. Do tej pory czytałam głównie takie typowe dla nastolatek+ fantasy i takie popularniejsze powieści, a teraz mam ochotę na coś z wyższej półki. Pomożecie ?

Moge polecic super ksiazki na faktach autentycznych,o traktowaniu arabskich kobiet.Mam corke 17 lat i ona tak jak ja uwielbia tego typu ksiazki."Souad spalona zywcem","Sprzedane","Z milosci do dziecka","Oddaj mi moje dzieci","Kwiat pustyni","Corka Nomadow"

Gość fakty są zawsze autentyczne
:P

Gość __a9
A jaka tematyka Cię interesuje? Ja mam 18 lat i chętnie bym Ci coś poleciła, ale musisz sprecyzować. :)

Zastanawiam się, co ja czytałam w tym wieku i do głowy przychodzi mi "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa, "Ptasiek" Whartona i "Wojna polsko-ruska" Masłowskiej, jeżeli masz ochotę na coś zupełnie nietypowego :)

Gość polecam polecam
Wladca Pierścieni - wspaniala ksiązka, ja akurat czytałam ją w wieku 19 lat, ale Tobie ją już teraz polecam Mistrz i Malgorzata - do tej pory moj nr 1 wsrod wszystkich ksiązek :P swietna jest Rok 1984 - ambitna ale bardzo ciekawa i wciagajaca, z gatunku antyutopii

Mogę polecić sporo lektur, które i tak będziesz przerabiać w liceum/technikum, a są naprawdę ciekawe. Tylko tak jak __a9 się zapytam w czym gustujesz?

Gość lubię czytać
witam , czy polecacie " Amok' ?

"Coś takiego by poszerzyć swoje horyzonty" Geometria wykreślna, Bezkręgowce wód Polskich, Teoria obwodów elektrycznych ale chyba nie o to Ci chodziło?