Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spiewaczkazbozejlaski

Chciałabym być śpiewaczką operową

Polecane posty

No własnie, czesto sobie wyobrazam ze spiewam arie operowe :classic_cool: Eh... szkoda ze nie umiem nawet biesiad spiewac :O

śpiewałabym w operze i na pogrzebach i wszyscy by plakali :classic_cool:

a na koniec bym sie ukłoniła na prawo, potem na lewo i zostala nagrodzana burzą braw, owacje na stojąca a publika rzucała by roze na scene :classic_cool:

Gość aniela 500-setka
rozumię Ciebie-też o tym zawsze marzyłam-ale ta sztuka jest dla osób utalentowanych. Można nauczyć się malować ale żeby śpiewać trzeba mieć glos

Gość Anonimka XSLM
Ja mam zadatki, moim marzeniem jest zostać śpiewaczką operową, choć mam dopiero 11 lat :) Mimo, że jestem taka mała, śpiewałam już w wielu miejscach, i jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym przegrała jakiś konkurs muzyczny... Mam nadzieję, że wam też się uda spełnić marzenia o zostaniu gwiazdą :) Pozdrawiam wszystkich co mają marzenia...

Gość Fantazialka
Ja mam marzenie zostania śpiewaczką operową, Anonimka XSLM, słyszałam jak śpiewasz i NAPRAWDĘ chciała bym mieć taki talent jak ty :D Mam nadzieję, że zostaniesz śpiewaczką operową, będe przychodzić na twoje przectawienia :D

Gość sopranistka
Śpiewam klasycznie (tudzież kto - operowo). Od 10 roku życia chodziłam na zajęcia wokalne, śpiewałam w zespole muzycznym. Od tego czasu jestem zafascynowana tą muzyką, rodzina mnie nienawidzi, śmieję się. Już w wieku 11 lat znałam cały repertuar operowy. Najgorzej było w wieku 15, gdzie swoim gustem muzycznym odstawałam od rówieśników. Aktualnie mam lat 20 i dostałam się do do Royal Academy of Music i Guildhall School of Music w Londynie, kończąc te szkoły mam zamiar udać się do Juilliard. Na początku byłam zmuszona pójść na rok do prywatnej szkoły muzycznej, tam doskonaliłam głos, miałam recitale, to był świetny rok. Potem dostałam się do szkoły muzycznej II stopnia w moim mieście (wydział wokalno-aktorski) i tak naprawdę nie wyobrażam sobie mnie jako osobę wybierającą akademię w Polsce, zdecydowanie nastawiam się na zagranicę. Moja największa ambicja to Violetta i Tosca w La Scali, Met i ROH. Myślę, że kiedyś się uda. Pozdrawiam :)

Gość sopranistka
Do młodszych użytkowniczek: ze śpiewem klasycznym nie spieszcie się, możecie zniszczyć sobie głos. U kobiet mutacja głosu trwa do 16 roku życia. Powiecie, że u kobiet ta mutacja nie jest zauważalna. Rzeczywiście, ale same stwierdzicie, że mając lat 11, miałyście inny głos, niż mając 15-16. Dlatego na przesłuchaniach w szkołach muzycznych jest optymalny wiek- 16 lat. Przykładowo: tak na poważnie zaczęłam śpiewać klasycznie, mając lat 14-15, więc… Radzę ćwiczyć rozrywkę, uczyć i ćwiczyć emisję głosu, dykcję. Moje największe mentorki zaczynały w tym samym wieku. Callas- 14 lat, Netrebko-15 lat, Peretyatko- 15-16 lat, zaś Elina Garanca nawet w wieku 16-17! Zapewne oglądałyście te wszystkie "gwiazdy" mające 9-11 lat w Mam Talent i innych komercyjnych programach, one nie śpiewają "operowo" tylko nazywamy to crossover. Nie mylmy tego, bo to okropny błąd, a ludzie tak gloryfikują te nieszczęsne dziewczynki, których rodzice chcą zarobić na domniemanym głosie…

Gość gość
Mamy naszą Aleksandre Kurzak która jest swietna.Spiewa w MET i w La Scali. Szkoda tylko ze tak mało jest opery w naszej TV.Ludzie myślą że opera to coś starego i obciachowego .Opera żyje i ma się swietnie.Na ostatni koncert Anny Netrebko w Berlinie bilety były po 400 € i nie można bylo kupić ! .Oczywiście są opery świetne i nudne zależy co komu odpowiada .Ale np Traviata i jej bohaterka Violetta każdą panią doprowadzi do wzruszeń i płaczu .

Gość gość
Śpiewaczką? Pamiętaj, przez ZUSem nikt nie ucieknie, nawet śpiewaczka.

Gość Mr Germont
OGLĄDAJCIE W TYM ROKU MAM TALENT 7 NA TVN!!! Wreszcie pojawi się głos operowy i to niczym z bajki! Nikomu w Polsce nie znana śpiewaczka, ktora w czasie gdy będziecie oglądać pierwsze odcinki będzie występowała na scenie w Sydney.

Gość gość
Ja nigdy nie chciałam być śpiewaczką operową, śpiewam sobie u siebie w domu co mi wpadnie w ucho, a tym co mają u mnie podsłuch i robią z tego nagonki na mnie, życzę zruinowanego życia i raka z przerzutami. A i jeszcze sram na tvn.

Gość gość
A kto jeszcze dzisiaj ogląda TeFujEn? Chyba najdurniejsze lemingi.

Gość Aurelia3333
Jakieś to towarzystwo tutaj takie buraczano-kartoflane... a śpiewaj sobie gdzie chcesz. Kogo to obchodzi. Wyjeżdzasz tu z operą, a zaraz potem piszesz komentarze, których poziom sięga bruku... Kilka mln ludzi codziennie ogląda TVN - a to wcale nie mało. Poza tym, komlpleksiki?????

Gość gość
Co nie znaczy że TVN jest kopletnym gòw......m

Gość Aurelia3333
Co nie znaczy, że twój gów*iany gust jest tu jakimkolwiek wyznacznikiem...

Gość gość
Nie tylko mój gust .Coraz wiecej ludzi przestaje oglądać ta propagandowa telewizje .Takie sa dane z badan ogladalnosci :-) .Wracając do glownego wątku .Opera jest super , zyje i ma się bardzo dobrze

Gość gość
Opery w TVN nie zobaczysz .Tam jest tylko gamoń z PO za gamoniem i tasiemcowe głupie seriale

Gość Dksk
Byłam na Netrebko w Berlinie 31 sierpnia. Bilet kupiłam za 50€. Niestety nie udało mi się uzyskać autografu ani zdjęcia. Z lokalnej opery mam mnóstwo podpisów i zdjeć

Gość Nutka93
jak chcesz nauczyć się śpiewać to polecam szkołę muzyczną. Mi tak pomogli i teraz nie wstydzę się swojego głosu a miałam wrażenie jakbym piszczała jak mysz :P pomogli mi nauczyciele z New Drum School z gdańska. Naprawdę teraz śpiewam ;p od wolnych wysokich nut do ciekawszych ;D

Gość wiktoria741
A masz w ogóle jakiś talent do śpiewania? Jeśli tak to może zapisz się na zajęcia do szkoły muzycznej http://szkola-muzyki.pl/dykcja-i-emisja-glosu/ Na pewno pomogłyby ci w wyćwiczeniu głosu. Ja też kiedyś marzyłam o śpiewaniu ale niestety nie potrafię w ogóle śpiewać i narobiłabym sobie tylko wstydu jak mandaryna :P

Gość Kladuś
Talent jak talent wiktoria741 wszystkiego idzie się wyuczyć w szczególności jak dobrzy nauczyciele. Nie wiem jak to jest z Twoją szkoła którąś polecasz bo tam nie byłam ale Ja byłam w Akademii Rocka w Gdyni i bardzo se chwale bo teraz mogę śpiewać wysoko. Ważne co chcesz robić i się na tym skup a talent można prześcignąć ciężka pracą.

Gość gość ze sceny ON
Talentu nie nadrobi się techniką. Nawet najgorszy naturszczyk jest lepszy od najlepszego "technika". Aby śpiewać operowo trzeba mieć naturalną predyspozycję -wrodzoną. Trzeba posiadać naturalne vibrato, mieć ciało, które będzie Świetnie rezonowało i sporą porcję rozumu by mądrze wybierać role. Jak pokazuje życie, gro tych co przed mutacją miało świetne głosy później nie ma specjalnie czym władać. Aha... i mutacja u kobiet nie kończy się na 16 roku życia. Trwa mniej więcej do 22-24. Najgorsi wokaliści to ci niedouczeni i butni. I uczcie się włoskiego jeśli nie chcecie w tym zawodzie skończyć w trzecim rzędzie w chórze.