Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njdcjdbcd

Jak usypiać wcześniej 1,5-roczne dziecko???

Polecane posty

Gość njdcjdbcd

Synek zasypia koło 22 czasem ciut wcześniej a czasem potrafi i o 23, ja wysiadam, dla mnie to za późno, nie pomaga kąpiel, kołysanki o lulaniu na rekach nie ma mowy bo się wyrywa, dodadm, że budzę go o 8 rano, to wtedy jest szansa że zaśnie za dnia w miarę wcześnie. Wkładam go więc do łóżeczka i po prostu czekam aż padnie, bo jak bym mu pozwoliła latać to by do północy biegał. Bitą godzinę się kokosi w tym łóżeczku aż w końcu zaśnie, ale to też muszę być przy tym, bo jak wychodzę, to wstaje i kombinuję jak wyjść. Próbowałam nawet nie dawać mu spać za dnia, np. dziś, spał tylko 20 min. w aucie a zasnął dopiero teraz. Czy któraś mama tak miała, macie jakieś sposoby, czy po prostu taki urok dziecka i się z tym pogodzić. Jak słysze o dzieciach, które śpią po trzy godz. za dnia i o 20 idą spać i śpią do rana to mnie zazdrość zżera. Wybaczcie rozpisanie się i bardzo proszę o pomoc, bo zwariuję.

hej...mój synuś ma 11 miesiecy i mam ten sam problem(w sumie od urodzenia) w dzień go męcze,wietrze nie daje mu spać za długo na wieczór karmie,kapie itd i też nic nie pomaga-to chyba taki charakterek ;-) też zazdroszcze koleżanką,które nie maja takich problemów ;-)

A może za dużo słodyczy:)? Mój teraz jadł w święta dużo to miał problemy z zasnieciddm do tego jadł trochę inne rzeczy i o. A w normalny dzień wstaje koło 8-9 drzemka od 12.30 do 14 i zasypia najpóźniej około 21:)

Gość njdcjdbcd
Dzięki za wsparcie, synek nie jada prawie wcale słodyczy, żadnej czekolady itp. nie zna tego jeszcze, jedynie jakis herbatnik od czasu do czasu czy biszkopt, jada owoce, ale tez nie za dużo, jogurty naturalne itp. więc nie sądzę że to to, ale gdzieś słyszałam że dziecko jak ma niedobór magnezu to jest niespokojnie, więc spróbuję w tym kierunku.

a moze spróbuj podac mu sedalie? sedalia to taki syrop na niespokojny sen, na problemy z zasypianiem. łyzeczka rano i wieczorem, mozna podawac bez przerw 10 dni, moze zadziala

Gość seremeta2
moja ma rok i 3 mies i przezywam koszmar z usypianiem. tesciowa nauczyla dziecko usypiac a rekach i za nic w swiecie nie moze usnąc inaczej. chce zajscw ciaze ale sie boje bo onawieczorami tak sie wierci na moich rekach ze nie raz dostane kopa w brzuch. rece ,mi opadają

Gość szkotka uk
do tej powyzej naucz dziecko jak najszybciej samodzielnego zasypiania bo czym dluzej zwlekasz to bedzie Ci trudniej. A jesli chodzi o pytanie autorki - o ktorej zasypia na drzemke? A moze zrezygnuj calkowicie ze spania w dzien. Mnie tez sie wydawalo ze corka jest jeszcze za mala zeby zrezygnowac z drzemki ale okazalo sie ze dzieki temu o godzinie 20 juz smacznie spi i o dziwo sama mnie prosila zeby juz wychodzic z kapieli bo jest spiaca :) tak ze wieczor mam dla siebie. Aha i teraz zamiast do 6.30-7 spi do 8.30-9 :)

Gość do autorki mam pytanie
o ktorej dziecko je ostatni posilek i co to najczesciej jest ?

Mój mały ma 20miesięcy i wam współczuję. Mój mały jest nauczony zasypiać sam czego zazdroszczą mi wszystkie mamy:) kładzie się jak jest śpiący do łóżka , przytula do misia i po prostu usypia . Wstaje o 10.00 i nie wyobrażam sobie żebym go miała budzić tylko dlatego żeby szedł spać wcześniej. Ma drzemkę tak po 14, i usypia zwykle koło 21-22. W ciągu dnia jest bardzo ruchliwy cały czas biega. Nawet jeść nie umie spokojnie.

Gość szkotka uk
moja corka tez od samego poczatku zasypiala sama w lozeczku. I nie wyobrazam sobie codziennego usypiania dziecka ktore trwa po 30 min albo dluzej a juz nie wspomne o usypianiu na rekach... Ja czytam corce ksiazeczke, klade do lozka, caluje i przytulam, spiewam kolysanke i tyle. Ona przytula sie do misia i sama zasypia. 21-22 to troszke dla mnie za pozno jak dla takiego malego dziecka - wole zeby sie budzila o 8 rano ale za to zeby o 20 byla juz w lozku

Gość cjlkc.
a jak ci wcześniej szło spac??? My od wyjscia z szpitala kapiemy synka o 19.00 -19.30 i o 19.30-20.00 jest już w łożeczku. Dzis ma prawie 20 miesiecy i dalej ładnie sam usypia. ,a jeszcze drzemke w ciagu dnia tak od 12 do 15. Trzeba dziecko od maluszka uczyc zasypiania o jednej godzinie wieczorem.

Gość mama mało śpiącego 2.5latka
Mój od początku spał mało,bo nawet jako noworodek nie był typem co je i śpi,od początku dużo czasu był aktywny. Ale sam zasypiał i nadal sam zasypia. Mając 1.5roku miał drzemkę w dzień ok. 11 która trwała od 20minut do 1.5godziny. A na dodatek...wstawał o 6,a spać chodził między 20 a 21. Musisz Musisz zapewnić swojemu maluchowi dużo ruchu żeby mógł gdzieś spalić energię. A jeśli to nic nie da,to pewnie taki typ.

Gość mama mało śpiącego 2.5latka
do seremeta2 jak to teściowa nauczyła? A kto to dziecko wychowuje?Ona czy Ty?

Gość Mama ktora ma ten sam kłopot!
Moja ma 2,5 roku i wczoraj zasneła o 22:10 - jak dla niej to wczesniej bo ostatni tydzien zasypiała po 23:00! Mam dość. Nie wiem jak to zmienic... Córka po położeniu do łózka wymysla, wiec juz nauczylismy sie ze picie musi byc pod ręką, nocnik przez załozeniem piżamy ale potem wymysla ze nie mama ma ja położyć a tata, jak jest tata to na odwrót. Wychodzi z łózka mimo ze ciemno i idzie po któres z nas. Wczoraj usłyszałam rade: wykapać o 19tej, usiąść u niej w pokoju (zakluczyc pokoj) przy malym świetle, czytac i jeszcze raz czytać, az w końcu zacznie słuchać i prawdopodobnie zaśnie przy słuchaniu... Podobno moze to potrwac tydzień albo i dłuzej ale sie nauczy.. Co myslicie?

moja corka taka byla od urodzenia i jest do tej pory. nic nie pomoze bo takie jest dziecko. ja tez zasyiam dopiero kiedy corka pojdzie spac i budze sie kiedy ona sie budzi. przyzwyczaj sie do tego bo wydaje mi sie ze nic nie zrobisz przynajmniej u mnie nic nie dzialalo.

Gość Trzeba odświeżyć..............
temat, moze ktos cos poradzi jeszcze?

Gość zonaKraka
U mnie jedynym wyjściem była rezygnacja z drzemek... bo było tragicznie, użeranie się z drzemką, na noc nieraz po północy zasypiał... Teraz śpi po 12-14 godz. w nocy i jest w porządku. Sama uważam że jest jeszcze za mały żeby nie spać w dzień, co z tego jak on ma inne poglądy...