Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BodyBalm

Straszna skora!! Pomocy! (zdjecie)

Polecane posty

Gość BodyBalm

Witam.... Spojrzcie na moja skore, jest fatalna. http://img14.imageshack.us/img14/2827/skora1f.jpg Przypuszczam ze jest naczynkowa.. Bardzo sucha, pory wiecznie rozszezone (jak widac) wagry na nosie, blizny, widoczne zmarszczki pod oczami, ciagle pryszcze, cienie pod oczami.... Mam dopiero 23 lata i nie wiem co bedzie dalej... Dbam o nia jak moge ale nic to nie daje! Moze ktos mi cos napisac o mojej skorze i co zrobic zeby sie jej tak nie wstydzic? :( :(

Gość przesadzasz
jedyne co widzę to to że skóra jest sucha i masz przebarwienia posłoneczne lub piegi skóra jest such abo pewqnie używasz toniku z alkoholem by wyszuszać zaskórniki zrezygnuj z wszelkich kosmetyków na trądzik, nie używaj toników z alkoholem, zamiast tego używaj płyny micelarne lub toniki bezalkoholowe z minerałqmi morskimi polecam serię Nivea Young z minerałami morskimi, zwłaszcza tonik do twarzy i żel do mycia z peelingiem dobry jest też peeling Eris drobnoziarnisty z minerałami morskimi, stosowany co drugi dzień likwiduje zaskórniki, odświeża koloryt skóry latem koniecznie stosuj kremy z filtrami, unikniesz przebarwień i piegów dla Twojej skóry idealny będzie krem z wit C, rozjaśni przebarwienia, ujędrni skórę, nada jej świetlisty wygląd, zniweluje zmarszczki polecam serię kremów Ziaja Med, albo tą na przebarwienia albo tą z witaminą C (dostępne w aptece, ale niedrogie)

Gość przesadzasz
na pocieszenie: masz przepiękne rzęsy !!!! długie, gęste chciałabym takie mieć !!!!

Gość BodyBalm
Nie przesadzam..... w realu naprawde nieciekawie to wyglada ;( No piegi mam haha je akurat lubie :) Ale tonikow nie uzywam zadnych juz od paru lat bo podraznialy mi skore. Jedynie to peeling czasami, codziennie zel do mycia twarzy i krem. A rzesy.... haha moge sie zamienic na piekna skore :P

Gość minima1
możne używaj wody termalnej, podobno nawilża, rzęsy naprawdę ładne :)

Gość Stary karawan
Szczoteczka do zębów po nosie+peeling, powinno pomoc na wągry! I nie używaj toników, tylko wysuszają bardziej!

Gość BodyBalm
Dzieki za rady! Moze ktos sie jeszcze wypowie, plizzz :(

Gość pikolinojoko
Tradycyjnie - nawilżanie od wewnątrz, czyli pić sporo wody, owocki i warzywka :) slyszałam, że rewelacyjnie nawilża olejek arganowy (drogi :O), maseczka z różowej ewentualnie białej glinki właśnie z tym olejkiem. I siemię lniane świetnie poprawia stan skóry, włosów i układu pokarmowego - łyzeczkę zmielonego siemienia popić szklanką wody - raz dziennie. Mnie pomogło i nadal pomaga, mam super wrażliwą cerę, teraz przynajmniej nie jest sucha ;) Polecam :)

Gość Kosmetyczka2014
Żadna szczoteczka i mocne peelingi. Na zdjęciu widzę: 1. Zaskórniki, rozszerzone pory. 2. Naczynka, masz skórę naczynkową. To oznacza, że nie możesz używać ostrych peelingów i szczoteczek do twarzy czy nie daj Boże do zębów na twarz. Musisz traktować ją delikatnie. 3. Suchą skórę. Przede wszystkim: 1. Myj twarz łagodnym żelem, bez SLS i innych wysuszających składników. Żele antybakteryjne, przeciw zaskórnikom itp wysuszają skórę, nic na tym nie zyskasz. 2. Tonizuj skórę po myciu tonikiem bezalkoholowym, jeszcze lepszy będzie hydrolat. 3. Stosuj dwa kremy: jeden na dzień, drugi na noc. Obydwa muszą być nawilżające, ten na noc powinien być mocniejszy. Na dzień krem nawilżający koniecznie z filtrem. Poszukaj na wizażu, w opiniach o kosmetykach. Powinnaś pomyśleć o kremie nawilżającym na dzień z filtrem dla cery naczynkowej. Unikaj składników komedogennych w składzie (zapychających pory skóry). I zadbaj o skórę wokół oczu- koniecznie oddzielny krem w te okolice, stosuj dwa razy dziennie, lekko wklepuj. Każdy krem lekko wklepuj, nie wcieraj go mocno, nie rozciągaj skóry. 4. Raz w tygodniu stosuj peeling enzymatyczny plus maska, np. z glinki (ładnie oczyszczają skórę). Do glinki możesz dodać kilka kropel kwasu hialuronowego i np. oleju arganowego. Nie dopuszczaj do tego, aby maska zaschła ci na twarzy. Dobre są również maski algowe, też ci polecam raz w tygodniu taką robić. Nawilży skórę, napnie. 5. Pielęgnacja od wewnątrz. Stosuj tabletki przeznaczone dla skóry naczynkowej, obowiązkowo. Pij dużo wody i oczywiście zadbaj o to, aby w diecie znalazło się dużo warzyw i owoców.

Gość BodyBalm
Strasznie dziekuje!!!!!! Do tej pory to katowalam skore grubymi peelingami... Skora czesto mnie piecze pomimo ze smaruje i smaruje, bo mam tez bardzo alergiczna skore... juz wszystkiego probowalam od vichy do aa, i wiekszac mi podraznia skore .. teraz mam z AA20+ na noc i na dzien ale sa chyba jakies dziwne... mam wrazenie ze potem mam powloke woskowa na twarzy...ehhh

Gość Malowanalalalalalalala
Wypróbuj kosmetyki z ziaji, mało chemi maja.

Gość schabowy
Do skóry z problemami natury naczynkowej polecam serię flos-leku ARNICA. zmniejsza widoczność czerwonych wykwitów i działa na skórę wzmacniająco i kojąco - sprawdziłam na własnej skórze.

powinnaś zacząć pić oleje, najlepiej lniany albo z wiesiołka, rewelacyjnie nawilżają skórę od środka. Dobrze jest też smarować buzię olejem np. arganowym albo z pestek winogron. W ogóle zrezygnuj z kosmetyków drogeryjnym i kup sobie porządny krem ekologiczny np. Lavery, Eco, dr Hauschki czy jakiś inny.

Gość ZumbaCza
Polecam smarowanie skory olejkiem rycynowym, usuwa przebarwienia :)

Gość babaznoskiem
Zwyklym peelingiem nigdy nie usuniesz wagrow.

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra ;( Próbowałam przeróżnych metod walczenia z tym. W końcu znalazłam na to sposób, mama kupiła mi tabletki specjalnie sprowadzane ze Stanów o nazwie IQface. Moje problemy skórne w końcu się skończyły:) Jak dla mnie są najlepszym rozwiązaniem.