Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość {Marta}

mój 6 miesięczny synek je tylko pierś

Polecane posty

Gość {Marta}

mój synek nie chce jeść nic innego, tylko pierś. kiedy skończył 5 miesięcy waga się zatrzymała i w badaniach wyszła bakteria w moczu. Dostał antybiotyk, zaczał pięknie przybierać i zaczęłam rozszerzać jego dietę podawałam Sinlac, zupkę z marchewki i ziemniaka, bardzo mu smakowały. Niestety po kuracji pojawiły się pleśniawki i już przestał jeść "nowości". Wyleczyłam pleśniawki, a On nadal zje tylko 3 łyżeczki i odwaraca głowę lub zaciska usta. Próbuję podawać różne smaki, rozmaicam kaszkę sinlac owocami, ale nic z tego. Pierś ssie bardzo chętnie, tylko martwię się że mało przybiera waży 7200, waga urodzeniowa 3300. Dodam, że miał robione niedawno badania nawet usg brzucha i jest ok, nie ma bakterii. Może się czymś zraził, błagam macie może jakieś pomysły jak Go przekonać do zupek, kaszek?

Gość fasolki wszystkich smakuf
chfalisz sie czy zalisz?

Gość kaska2112
Ja swoja corke musialam ostro zabawiac zeby zjadla cokolwiek poza mlekiem. Nigdy nie chciala jesc. Dzisiaj jest lepiej, ma 2 latka i je wiele wiecej, ale jeszcze wiecej nue chce. Najlepiej to rosol i serek waniliowy non stop. Wiec zawsze musze wymyslic cos zeby zjadla. Ma 92 cm i wazy 12,5kg. Jesr zdrowa, po prostu niejadek.

Gość {Marta}
dzięki za odp., tylko słyszę dookoła ale on chudy, jaki drobny ble ble ble. Tylko nie rozumiem co jest nie tak, jak jemy to aż się rwie żeby spróbować tego co mamy na talerzu, może po prostu kiedyś trafię na to co mu posmakuje

Spoko, moja bez żadnych chorób nie bardzo chciała jeść. Oj prawie do roku jej jedzenie to było takie od niechcenia. Polubiła jeść jak przeszłyśmy z papek na normalne. Na rok już np kanapki jadła chętnie. Teraz 4 lata ma i zadziwia mnie czasem z ilością jedzenia bo je czasem tyle co ja np taką samą miskę zupy zjada :D Ogólnie to dawałam jej samej jeść i wtedy najchętniej jadła. Może nie na pół roku, ale tak 7-8msc to już na pewno dostawała banana do samodzielnej konsumpcji

Gość {Marta}
a może wiecie czy jest jakieś smaczne mleko bez laktozy dla niemowlaka. Bebilon pepti i Nutramigen okropne